Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Kura » Kura 3.1.0 wifi configuration (Kura wifi config giving errors)
Kura 3.1.0 wifi configuration [message #1776110] Sat, 11 November 2017 16:31 Go to next message
Amarendra Sahoo is currently offline Amarendra SahooFriend
Messages: 22
Registered: November 2016
Junior Member
nice to meet you again :) .

my scenario is my sensors use i2c to connect to kura, and kura should connect via wifi to internet router to connect to broker in cloud.
I am trying to connect Kura ( 3.1), via wifi ( station mode) to my home router ( router is connected to Internet). But I am not able to do so.
I am using the wifi driver of Pi3 B+, there is NO additional wifi driver.

I have following network settings:
ethernet setting : disabled
lo setting disabled

wlan settings -
WAN
manual ip setting : 192.168.0.7
gateway : to local router 192.168.0.1
corresponding subnet masks & DNS addresses

but I am getting errors & broker is not getting connected.

Please suggest the settings , or what I am doing wrong.
Should I use separate wifi driver ?
Re: Kura 3.1.0 wifi configuration [message #1776149 is a reply to message #1776110] Mon, 13 November 2017 08:30 Go to previous messageGo to next message
Matteo Maiero is currently offline Matteo MaieroFriend
Messages: 279
Registered: July 2015
Location: Italy
Senior Member
Hi,
which errors are you seeing?
Could you please post the Kura.log file?

If you are using the raspberry with Raspbian, no driver installation is needed.

Best regards,
Matteo
Re: Kura 3.1.0 wifi configuration [message #1776203 is a reply to message #1776149] Mon, 13 November 2017 17:49 Go to previous messageGo to next message
Amarendra Sahoo is currently offline Amarendra SahooFriend
Messages: 22
Registered: November 2016
Junior Member
Hi,

I am not sure if these settings i m using are correct :

ethernet setting : disabled
lo setting disabled

wlan settings -
WAN
manual ip setting : 192.168.0.7
gateway : to local router 192.168.0.1
subnet masks: 255.255.255.0
DNS addresses: 183.87.14.62 , 8.8.8.8
search Domains domain.name

can you recommend the correct setting . So that I can set accordingly and check if it it working ?

I will post as per the settings , so that it will be more pinpointed ...

regards
Amar
Re: Kura 3.1.0 wifi configuration [message #1776230 is a reply to message #1776203] Tue, 14 November 2017 08:34 Go to previous messageGo to next message
Matteo Maiero is currently offline Matteo MaieroFriend
Messages: 279
Registered: July 2015
Location: Italy
Senior Member
Hi,
I believe that the settings cannot be guessed since they are related to the specific setup you are working with.

I would suggest you to verify the requirements of your router.
Then I would ask you to test the connection and report the result maybe adding the kura.log and kura-console.log files.

Best regards,
Matteo
Re: Kura 3.1.0 wifi configuration [message #1776367 is a reply to message #1776230] Wed, 15 November 2017 17:56 Go to previous message
Amarendra Sahoo is currently offline Amarendra SahooFriend
Messages: 22
Registered: November 2016
Junior Member
Hi ,

I have completed the setting with following config:

Wireless:
lo: enabled for LAN, configure Manually, Ip: 127.0.0.1,subnet: 255.0.0.0
ethernet : disabled
wlan0: enabled for WAN, configure: using DHCP, IP (as set), wireless mode: station mode, security: WPA/WPA2, pairwise cipers& group ciphers: camp and tkip, bgscan module: none, ping access point & renew dHCP :true, ignore broadcast ssid: false, channel 11


so I think please close the case now.

I sincerely thank you for your help.
Previous Topic:TCP/IP
Next Topic:TCP/IP
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Nov 12 22:56:33 GMT 2018

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02360 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top