Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Newcomers » Newcomers » Empty toolbar descriptions(Newbie help)
Empty toolbar descriptions [message #1774412] Fri, 13 October 2017 19:49 Go to next message
Mark Hounschell is currently offline Mark HounschellFriend
Messages: 9
Registered: October 2017
Junior Member
When I hover the mouse over an icon in the toolbar I get an empty box? How to fix?

Thanks
Re: Empty toolbar descriptions [message #1774417 is a reply to message #1774412] Fri, 13 October 2017 20:49 Go to previous messageGo to next message
Mark Hounschell is currently offline Mark HounschellFriend
Messages: 9
Registered: October 2017
Junior Member
This is a Linux installation. SuSE Leap-42.3.
Re: Empty toolbar descriptions [message #1774534 is a reply to message #1774417] Mon, 16 October 2017 21:14 Go to previous messageGo to next message
Nitin Dahyabhai is currently offline Nitin DahyabhaiFriend
Messages: 3022
Registered: July 2009
Senior Member

Is it just one toolbar button? All of them? Do hovers in other parts of the UI also appear empty?

Nitin Dahyabhai
Eclipse Web Tools Platform
Re: Empty toolbar descriptions [message #1774612 is a reply to message #1774534] Tue, 17 October 2017 18:56 Go to previous messageGo to next message
Mark Hounschell is currently offline Mark HounschellFriend
Messages: 9
Registered: October 2017
Junior Member
It is all of them. Nothing that I hover the mouse over gives me any text when a box appears. Just an empty box.
Re: Empty toolbar descriptions [message #1774617 is a reply to message #1774612] Tue, 17 October 2017 21:00 Go to previous messageGo to next message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 29037
Registered: July 2009
Senior Member
Could you attach a screen shot? I.e., I wonder if it's some kind of "dark theme" problem like black text on a black background...

A tree view with clipped items (when the horizontal scroll bar is showing) also shows hovers. Are these empty as well, or just the toolbar hovers?
Re: Empty toolbar descriptions [message #1774664 is a reply to message #1774617] Wed, 18 October 2017 12:44 Go to previous messageGo to next message
Mark Hounschell is currently offline Mark HounschellFriend
Messages: 9
Registered: October 2017
Junior Member
For some reason in all the Screen Shots I take, the mouse and empty boxes are omitted? I'm using the PrtScn key on the kbd.

The boxes are pale white with no text.
Re: Empty toolbar descriptions [message #1774665 is a reply to message #1774664] Wed, 18 October 2017 13:02 Go to previous messageGo to next message
Mark Hounschell is currently offline Mark HounschellFriend
Messages: 9
Registered: October 2017
Junior Member
I used the program recordmydesktop and it produces a .ogv file that I can play back here. I've attached it
  • Attachment: out-1.ogv
    (Size: 2.99MB, Downloaded 33 times)
Re: Empty toolbar descriptions [message #1774673 is a reply to message #1774665] Wed, 18 October 2017 13:44 Go to previous messageGo to next message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 29037
Registered: July 2009
Senior Member
Perhaps it's a GTK-specific problem. You could try what's described in https://www.eclipse.org/forums/index.php?t=msg&th=1071268&goto=1711546&#msg_1711546 to see if that makes the problem go away (and hopefully not cause other/different problems)...
Re: Empty toolbar descriptions [message #1774675 is a reply to message #1774673] Wed, 18 October 2017 14:00 Go to previous messageGo to next message
Mark Hounschell is currently offline Mark HounschellFriend
Messages: 9
Registered: October 2017
Junior Member
Unfortunately, that didn't help me. Didn't hurt but still no text.
Re: Empty toolbar descriptions [message #1774678 is a reply to message #1774675] Wed, 18 October 2017 14:45 Go to previous messageGo to next message
Mark Hounschell is currently offline Mark HounschellFriend
Messages: 9
Registered: October 2017
Junior Member
I just noticed something. I used xvidcap from packman to make that recording. That application does the same thing that eclipse does. Empty dialog boxes when I hover over an icon. I suspect this is probably a SuSE Distribution issue. Let me see if there is any knowledge of this sort of thing over there.
Re: Empty toolbar descriptions [message #1774704 is a reply to message #1774678] Wed, 18 October 2017 20:54 Go to previous messageGo to next message
Mark Hounschell is currently offline Mark HounschellFriend
Messages: 9
Registered: October 2017
Junior Member
It works fine for me if I use a desktop other than KDE. Gnome is fine. Anyone run eclipse on KDE?
Re: Empty toolbar descriptions [message #1774865 is a reply to message #1774704] Fri, 20 October 2017 16:37 Go to previous message
Mark Hounschell is currently offline Mark HounschellFriend
Messages: 9
Registered: October 2017
Junior Member
I found a resolution to my problem so I thought I would share. As I said, I'm using KDE or I guess they call it Plasma now days. I you go to Settings->colors, and then uncheck the box that says "Apply colors to non QT Apps", all is well. Problem gone.

Thanks and Regards
Mark
Previous Topic:An error has occurred. See the log file
Next Topic:org.eclipse.aether.resolution.ArtifactResolutionException: Could not find artifact in repository
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Dec 15 18:12:45 GMT 2017

Powered by FUDForum. Page generated in 0.03022 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software