Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Plugin Development Environment (PDE) » Problems parsing the feature(Error with equinox when exporting my plugin or feature)
Problems parsing the feature [message #1768225] Fri, 14 July 2017 21:10 Go to next message
Lina 20 is currently offline Lina 20Friend
Messages: 32
Registered: March 2017
Member
Hi,

I'm exporting my plugin that runs fine on another eclipse instance. but i get the following error and I do not know how to solve it. I appreciate any help.



!ENTRY org.eclipse.pde.build 4 17 2017-07-14 16:05:01.299
!MESSAGE Could not create feature: file:C:/Users/lm.duarte1714/.p2/pool/features/org.eclipse.epp.package.jee.feature_4.6.3.20170314-1500/feature.xml.
!STACK 1
org.eclipse.core.runtime.CoreException: Problems parsing the feature file:C:/Users/lm.duarte1714/.p2/pool/features/org.eclipse.epp.package.jee.feature_4.6.3.20170314-1500/feature.xml.
at org.eclipse.pde.internal.build.site.BuildTimeFeatureFactory.parseBuildFeature(BuildTimeFeatureFactory.java:85)
at org.eclipse.pde.internal.build.site.BuildTimeFeatureFactory.createFeature(BuildTimeFeatureFactory.java:50)
at org.eclipse.pde.internal.build.site.BuildTimeSite.createFeature(BuildTimeSite.java:458)
at org.eclipse.pde.internal.build.site.compatibility.FeatureReference.getFeature(FeatureReference.java:39)
at org.eclipse.pde.internal.build.site.BuildTimeSite.resolveFeatureReferences(BuildTimeSite.java:316)
at org.eclipse.pde.internal.build.site.BuildTimeSite.findFeature(BuildTimeSite.java:285)
at org.eclipse.pde.internal.build.site.BuildTimeSite.findFeature(BuildTimeSite.java:277)
at org.eclipse.pde.internal.build.BuildScriptGenerator.generateFeatures(BuildScriptGenerator.java:249)
at org.eclipse.pde.internal.build.BuildScriptGenerator.generate(BuildScriptGenerator.java:127)
at org.eclipse.pde.internal.core.exports.FeatureExportOperation.doExport(FeatureExportOperation.java:255)
at org.eclipse.pde.internal.core.exports.FeatureBasedExportOperation.run(FeatureBasedExportOperation.java:51)
at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:55)
Contains: Error parsing feature: "require" must include at least one "import" element.
!SUBENTRY 1 org.eclipse.equinox.p2.publisher.eclipse 4 17 2017-07-14 16:05:01.299
!MESSAGE Problems parsing the feature file:C:/Users/lm.duarte1714/.p2/pool/features/org.eclipse.epp.package.jee.feature_4.6.3.20170314-1500/feature.xml.
!SUBENTRY 2 org.eclipse.equinox.p2.publisher.eclipse 4 17 2017-07-14 16:05:01.299
!MESSAGE Error parsing feature: "require" must include at least one "import" element.

!ENTRY org.eclipse.pde.build 4 1 2017-07-14 16:05:01.300
!MESSAGE Problems parsing the feature file:C:/Users/lm.duarte1714/.p2/pool/features/org.eclipse.epp.package.jee.feature_4.6.3.20170314-1500/feature.xml.
!STACK 1
org.eclipse.core.runtime.CoreException: Problems parsing the feature file:C:/Users/lm.duarte1714/.p2/pool/features/org.eclipse.epp.package.jee.feature_4.6.3.20170314-1500/feature.xml.
at org.eclipse.pde.internal.build.site.BuildTimeFeatureFactory.parseBuildFeature(BuildTimeFeatureFactory.java:85)
at org.eclipse.pde.internal.build.site.BuildTimeFeatureFactory.createFeature(BuildTimeFeatureFactory.java:50)
at org.eclipse.pde.internal.build.site.BuildTimeSite.createFeature(BuildTimeSite.java:458)
at org.eclipse.pde.internal.build.site.compatibility.FeatureReference.getFeature(FeatureReference.java:39)
at org.eclipse.pde.internal.build.site.BuildTimeSite.resolveFeatureReferences(BuildTimeSite.java:316)
at org.eclipse.pde.internal.build.site.BuildTimeSite.findFeature(BuildTimeSite.java:285)
at org.eclipse.pde.internal.build.site.BuildTimeSite.findFeature(BuildTimeSite.java:277)
at org.eclipse.pde.internal.build.BuildScriptGenerator.generateFeatures(BuildScriptGenerator.java:249)
at org.eclipse.pde.internal.build.BuildScriptGenerator.generate(BuildScriptGenerator.java:127)
at org.eclipse.pde.internal.core.exports.FeatureExportOperation.doExport(FeatureExportOperation.java:255)
at org.eclipse.pde.internal.core.exports.FeatureBasedExportOperation.run(FeatureBasedExportOperation.java:51)
at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:55)
Contains: Error parsing feature: "require" must include at least one "import" element.
!SUBENTRY 1 org.eclipse.equinox.p2.publisher.eclipse 4 17 2017-07-14 16:05:01.300
!MESSAGE Problems parsing the feature file:C:/Users/lm.duarte1714/.p2/pool/features/org.eclipse.epp.package.jee.feature_4.6.3.20170314-1500/feature.xml.
!SUBENTRY 2 org.eclipse.equinox.p2.publisher.eclipse 4 17 2017-07-14 16:05:01.300
!MESSAGE Error parsing feature: "require" must include at least one "import" element.


Thanks,

Lina
Re: Problems parsing the feature [message #1768285 is a reply to message #1768225] Mon, 17 July 2017 01:26 Go to previous messageGo to next message
Kyrill Zotkin is currently offline Kyrill ZotkinFriend
Messages: 21
Registered: July 2009
Junior Member
Maybe this could help:
https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=326207.

[Updated on: Mon, 17 July 2017 01:27]

Report message to a moderator

Re: Problems parsing the feature [message #1773850 is a reply to message #1768285] Thu, 05 October 2017 13:04 Go to previous message
Hugo Courtes is currently offline Hugo CourtesFriend
Messages: 1
Registered: October 2017
Junior Member
Hi, I just faced the same issue, https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=326207 did not help (eclipse will not read the feature file after modification "Could not read: file:...").
Problematic feature file contains the following content :
   <requires>
   <!--
        All requirements to features and the content of the product are defined 
        in the product configuration epp.product since Eclipse Neon. For further
        details see the following bug:

        Bug 332989 - Allow parts of a package to upgraded or removed
        https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=332989
     -->
   </requires>

Which did not help either.
I tried deleting the whole <require> block with no success.

This problem seem to exist since 2013 with various workarounds that do not work.

Versions :
- Eclipse IDE for Eclipse Commiters 4.7.1
- Acceleo 3.6.6 (.201610060831)

Did anyone have any luck with this problem ?
Previous Topic:IDE contribution in PDE Built
Next Topic:Misanderstending of org.eclipse.jface.text.Position behaviour
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Sep 20 06:08:47 GMT 2018

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02010 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top