Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » 4DIAC - Framework for Distributed Industrial Automation and Control » Problem with subscribe blocks using mqtt(FORTE closes after deploying application with mqtt subscribe block.)
Problem with subscribe blocks using mqtt [message #1766137] Fri, 16 June 2017 10:46 Go to next message
swetalin priyadarshini is currently offline swetalin priyadarshiniFriend
Messages: 5
Registered: June 2017
Junior Member
Hi
The following application using a subscribe block throws an error. After uploading the application forte force closes.interestingly the application using just publish block works well . The application using pub block and using both pub and sub blocks are also attached.
Re: Problem with subscribe blocks using mqtt [message #1766224 is a reply to message #1766137] Sun, 18 June 2017 16:00 Go to previous messageGo to next message
Martin Melik-Merkumians is currently offline Martin Melik-MerkumiansFriend
Messages: 45
Registered: March 2016
Member
Could you please provide more details? Is FORTE crashing or does it provide an error message? Can you check the status of the subscribe block?

Without these information it is very hard to help
Re: Problem with subscribe blocks using mqtt [message #1766233 is a reply to message #1766224] Mon, 19 June 2017 05:03 Go to previous messageGo to next message
swetalin priyadarshini is currently offline swetalin priyadarshiniFriend
Messages: 5
Registered: June 2017
Junior Member
FORTE is crashing and therefore on monitoring it shows N/A.
Re: Problem with subscribe blocks using mqtt [message #1766238 is a reply to message #1766233] Mon, 19 June 2017 07:30 Go to previous messageGo to next message
Jose Maria Jesus Cabral Lassalle is currently offline Jose Maria Jesus Cabral LassalleFriend
Messages: 98
Registered: February 2016
Member
HI,

I tried the last version on a windows and on a BeagleBoneBlack and it's working. Which version did you use to compile your forte with MQTT?. I tried with the commit 2aec35151071513528fe8b8471e5f5f7e36fc23a "Fix mqtt destroy bug and delete unistd.h from commlayer" pushed on the 1st of June. When you setup your CMAKE, do you get any error or warning? Make sure you specify FORTE_COM_PAHOMQTT_INCLUDE_DIR and FORTE_COM_PAHOMQTT_LIB_DIR where you should find the MQTT headers and library respectively.
Re: Problem with subscribe blocks using mqtt [message #1766299 is a reply to message #1766238] Tue, 20 June 2017 06:19 Go to previous message
swetalin priyadarshini is currently offline swetalin priyadarshiniFriend
Messages: 5
Registered: June 2017
Junior Member
Thank you for your reply.
The compilation gave no errors.But now the application works. Cross-compiling paho.mqtt.c could be the reason for the initial bug. When the library was compiled on pi, it worked.
Previous Topic:Modbus Client IEC 61499 write data at server
Next Topic:MQTT Clarification
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Aug 22 01:25:04 GMT 2018

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02178 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top