Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » EGit / JGit » Eclipse egit not working
Eclipse egit not working [message #1763863] Mon, 22 May 2017 10:32 Go to next message
sapo sapo is currently offline sapo sapoFriend
Messages: 8
Registered: May 2017
Junior Member
(this post initially comes from the newcomers forum, sorry for not knowing where to post it from the beginning)

Hello,

I am trying to fetch from upstream using Eclipse.

If I right click on my project and go to Team -> Fetch from upstream, I get this error after a few seconds:

git-server:my-project: unknown host.

However if I type git fetch from the command line in the my-project folder, it works. In the Eclipse preferences, the ssh2 home points to my .ssh folder, and the .ssh/config contains a git-server line.

The project was cloned from the command line.

I don't see what's wrong, can you please help me ?

[Updated on: Mon, 22 May 2017 10:33]

Report message to a moderator

Re: Eclipse egit not working [message #1763927 is a reply to message #1763863] Tue, 23 May 2017 06:07 Go to previous messageGo to next message
Thomas Wolf is currently offline Thomas WolfFriend
Messages: 86
Registered: August 2016
Member
Have you tried without an alias? I.e., using ssh://<user>@myhost.example.org/... URLs for the remotes?
Re: Eclipse egit not working [message #1764653 is a reply to message #1763927] Thu, 01 June 2017 08:08 Go to previous messageGo to next message
sapo sapo is currently offline sapo sapoFriend
Messages: 8
Registered: May 2017
Junior Member
Well the alias is actually an alias to some ssh configuration, which includes proxy configuration, so I don't have direct access to the server. But using an alias shouldn't be a problem, assuming the ssh configuration is correct...
Re: Eclipse egit not working [message #1765022 is a reply to message #1764653] Mon, 05 June 2017 18:43 Go to previous messageGo to next message
sapo sapo is currently offline sapo sapoFriend
Messages: 8
Registered: May 2017
Junior Member
Can I please get some help?
Re: Eclipse egit not working [message #1765254 is a reply to message #1765022] Wed, 07 June 2017 21:00 Go to previous messageGo to next message
sapo sapo is currently offline sapo sapoFriend
Messages: 8
Registered: May 2017
Junior Member
Anyone?
Re: Eclipse egit not working [message #1765363 is a reply to message #1765254] Thu, 08 June 2017 18:54 Go to previous messageGo to next message
Matthias Sohn is currently offline Matthias SohnFriend
Messages: 1039
Registered: July 2009
Senior Member
What kind of proxy configuration is in your .ssh/config for this git server ?
It's hard to guess what might be wrong without seeing the actual config.
Re: Eclipse egit not working [message #1765458 is a reply to message #1765363] Fri, 09 June 2017 17:22 Go to previous messageGo to next message
sapo sapo is currently offline sapo sapoFriend
Messages: 8
Registered: May 2017
Junior Member
my ssh config is rather simple, it's something like
host git-server
user my-user
hostname 192.168.0.1
ProxyCommand /usr/bin/connect -a none -S 1.2.3.4 %h %p

but I doubt this is the issue, since I can git fetch from the command line. I just can't fetch from eclipse.

[Updated on: Fri, 09 June 2017 17:24]

Report message to a moderator

Re: Eclipse egit not working [message #1765477 is a reply to message #1765458] Sat, 10 June 2017 13:32 Go to previous message
Thomas Wolf is currently offline Thomas WolfFriend
Messages: 86
Registered: August 2016
Member
I don't think Jsch (the Java ssh library Eclipse and JGit use) does ProxyCommand. Moreover, Jsch definitely doesn't do %-token substitution.
Previous Topic:Show Annotations option disappeared
Next Topic:Have JGit JschConfigSessionFactory ignore invalid keys
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Nov 15 03:44:34 GMT 2018

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01814 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top