Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » ATL » UnresolvedReferenceException:
UnresolvedReferenceException: [message #1752862] Mon, 30 January 2017 03:18 Go to next message
Ruchika Kumar is currently offline Ruchika KumarFriend
Messages: 50
Registered: January 2017
Member
Hi

I'm trying to use ATL for M2M transformation but after writing a few rules, I get the below error:

Error loading platform:/resource/ATLProject/ATLProject/Input/new_file-3.jucm: org.eclipse.emf.ecore.xmi.UnresolvedReferenceException: Unresolved reference '14'. (platform:/resource/ATLProject/ATLProject/Input/new_file-3.jucm, 22, 128)

My input model is somewhat like below:

<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
<ucmspec>
<scenarioGroups name="ScenarioGroup7" id="7">
<scenarios name="ScenarioDef8" id="8"/>
</scenarioGroups>
</ucmspec>
<grlspec>
<intElements name="Goal17" id="17" type="Goal" refs="18"/>
<actors name="Actor13" id="13" contRefs="14"/>
</grlspec>
<urndef>
<specDiagrams xsi:type="grl:GRLGraph" name="GRLGraph2" id="2">
<nodes xsi:type="grl:IntentionalElementRef" name="IntentionalElementRef18" id="18" x="401" y="197" contRef="14" def="17">
<metadata name="_height" value="45"/>
<metadata name="_width" value="110"/>
</nodes>
<contRefs xsi:type="grl:ActorRef" name="ActorRef14" id="14" x="320" y="114" width="200" height="200" contDef="13" nodes="18">
<label/>
</contRefs>
</specDiagrams>
</urndef>


My question is whether ATL is able to navigate through elements using direct references (e.g. here - contRefs="14" in actor is trying to navigate to the element whose id is 14 i.e. <contRefs xsi:type="grl:ActorRef" name="ActorRef14" id="14" x="320" y="114" width="200" height="200" contDef="13" nodes="18">

If yes, why does the console says Unresolved References?

Note: the "id" property for all the elements is set to true in ecore file.
Re: UnresolvedReferenceException: [message #1752998 is a reply to message #1752862] Tue, 31 January 2017 22:18 Go to previous messageGo to next message
Dennis Wagelaar is currently offline Dennis WagelaarFriend
Messages: 372
Registered: September 2012
Location: Belgium
Senior Member

That's an XMI error on an XML model (i.e. metamodel derived from an XSD). ATL may be using the wrong EMF ResourceFactory. Does your model load normally in Eclipse?

Cheers,
Dennis
Re: UnresolvedReferenceException: [message #1752999 is a reply to message #1752998] Tue, 31 January 2017 22:30 Go to previous messageGo to next message
Ruchika Kumar is currently offline Ruchika KumarFriend
Messages: 50
Registered: January 2017
Member
No it doesn't. Gives the same error if i try to open using the Sample Reflective editor.
How to check the EMF Resource Factory that ATL uses?
Re: UnresolvedReferenceException: [message #1753062 is a reply to message #1752999] Wed, 01 February 2017 14:02 Go to previous messageGo to next message
Dennis Wagelaar is currently offline Dennis WagelaarFriend
Messages: 372
Registered: September 2012
Location: Belgium
Senior Member

The Sample Reflective editor always uses the correct resource factory, so your problem is yet something else. Best check on the EMF forum why your model doesn't load in a standard EMF tool such as the Sample Reflective editor.

Cheers,
Dennis
Re: UnresolvedReferenceException: [message #1753110 is a reply to message #1753062] Wed, 01 February 2017 21:25 Go to previous messageGo to next message
Ruchika Kumar is currently offline Ruchika KumarFriend
Messages: 50
Registered: January 2017
Member
Okay. But my problem exists even if I create a model that loads well and I try to transform it to some other model using ATL. I get the Unresolved References error.
Re: UnresolvedReferenceException: [message #1753232 is a reply to message #1753110] Thu, 02 February 2017 19:55 Go to previous messageGo to next message
Dennis Wagelaar is currently offline Dennis WagelaarFriend
Messages: 372
Registered: September 2012
Location: Belgium
Senior Member

Ok, in that case can you try to compile and run your transformation with EMFTVM? EMFTVM loads EMF models the same way as the Sample Reflective editor.

Cheers,
Dennis
Re: UnresolvedReferenceException: [message #1753236 is a reply to message #1753232] Thu, 02 February 2017 20:33 Go to previous messageGo to next message
Ruchika Kumar is currently offline Ruchika KumarFriend
Messages: 50
Registered: January 2017
Member
Is EMFTVM the regular VM in advanced options for Configurations?
There are options like Regular VM, EMF specific VM and others
Re: UnresolvedReferenceException: [message #1753237 is a reply to message #1753236] Thu, 02 February 2017 20:42 Go to previous messageGo to next message
Dennis Wagelaar is currently offline Dennis WagelaarFriend
Messages: 372
Registered: September 2012
Location: Belgium
Senior Member

No, it is a third VM that you need to install separately: https://wiki.eclipse.org/ATL/EMFTVM#How_to_use_EMFTVM.3F

Cheers,
Dennis
Re: UnresolvedReferenceException: [message #1754006 is a reply to message #1753237] Mon, 13 February 2017 18:12 Go to previous message
Ruchika Kumar is currently offline Ruchika KumarFriend
Messages: 50
Registered: January 2017
Member
Okay I didn't try the third VM as of now but I just changed the VM to RegularVM in the Advanced Settings and it seems to be giving me an expected transformation.

Thanks for help Smile
Previous Topic:ATL Metamodel
Next Topic:two parts metamodel
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Sep 21 00:24:17 GMT 2018

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02349 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top