Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Newcomers » Newcomers » checksum doesn't match for Eclipse Installer for OS X
icon5.gif  checksum doesn't match for Eclipse Installer for OS X [message #1750609] Fri, 23 December 2016 09:35 Go to next message
Veca Mar is currently offline Veca MarFriend
Messages: 3
Registered: December 2016
Junior Member
Hello,

I downloaded Eclipse Neon for Mac OS and checked its fingerprint. It doesn't coincide with the ones informed on the website. I tried various mirrors just to obtain the same checksum:
openssl dgst -sha512 eclipse-inst-mac64.tar
SHA512(eclipse-inst-mac64.tar)= 882d74a07145a1f18ba2dc3fd9ec08c5d582171713d7397eb19be882f07befa23d952fd9042d81e2ce789f8a6e8950bfcf50b81cc3a150a38206b1c8ab486956

The site publishes this checksum:
beb4734ac80d006c65e326cb8bcc02888644b4c423fdaaaca19b4a4193f1407abf4b5a20229d6abb5bd5ab4880cdcdcbc1ff7180ce17f899382372743a0eef3d eclipse-inst-mac64.tar.gz

Could you confirm which is the correct checksum?

Thank you,
Veca
Re: checksum doesn't match for Eclipse Installer for OS X [message #1750618 is a reply to message #1750609] Fri, 23 December 2016 11:19 Go to previous messageGo to next message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 31230
Registered: July 2009
Senior Member
I already answered this on the Oomph forum where I pointed out that you seem to be computing the local checksum from the *.tar but the download checksum is for the *.gz.
Re: checksum doesn't match for Eclipse Installer for OS X [message #1750632 is a reply to message #1750618] Fri, 23 December 2016 13:44 Go to previous message
Veca Mar is currently offline Veca MarFriend
Messages: 3
Registered: December 2016
Junior Member
Thanks, problem solved. The problem originates because Safari automatically unzips "safe" files. I changed that setting on Safari preferences and download the installer again. The checksums are correct.
Btw, I didn't mean to submit my questions at two forums at the same time. I sent my first message by error to Oomph and I was not able to read or delete my first message.
Previous Topic:Plugin load error
Next Topic:Editing XML and Python in Eclipse (neon) C/C++
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Jul 04 19:45:53 GMT 2020

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02947 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top