Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Newcomers » Newcomers » Error in final launch sequence(Failed to execute MI command: -file-exec-and-symbols Debug/Test1)
Error in final launch sequence [message #1738526] Wed, 20 July 2016 14:29 Go to next message
ken bocan is currently offline ken bocanFriend
Messages: 1
Registered: July 2016
Junior Member
Eclipse Version: Eclipse IDE for C/C++ Developers Version: Neon Release (4.6.0) Build id: 20160613-1800
OS: Ubuntu 14.04.4 LTS
GCC Version: gcc (Ubuntu 4.8.4-2ubuntu1~14.04.3) 4.8.4
GDB Version: GNU gdb (Ubuntu 7.7.1-0ubuntu5~14.04.2) 7.7.1

My project is a simple hello world console application. The project builds and can be debugged properly with the "Configurations (windows), Arguments (tab), Working directory: (setting), Use default (checkbox) checked". This launches the application with the working directory set to "${workspace_loc:Tes1}" where Test1 is my project name.

If I change the Working directory: (setting) to ${workspace_loc:Test1/Debug}, my Debug configuration folder I get the following error when launching the debugger:
Error in final launch sequence
Failed to execute MI command:
-file-exec-and-symbols Debug/Test1
Error message from debugger back end:
Debug/Test1: No such file or directory.
Debug/Test1: No such file or directory.

Why does this happen? I have much more complicated application I want to debug with the Working directory set to the Debug folder.

Thank You
Re: Error in final launch sequence [message #1738538 is a reply to message #1738526] Wed, 20 July 2016 16:15 Go to previous message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 30218
Registered: July 2009
Senior Member
Maybe it needs a / in front. Use the Configure... button when adding a
variable to ensure you have the right syntax and that you refer to a
folder or file that really exists


On 20.07.2016 17:30, ken bocan wrote:
> Eclipse Version: Eclipse IDE for C/C++ Developers Version: Neon
> Release (4.6.0) Build id: 20160613-1800
> OS: Ubuntu 14.04.4 LTS
> GCC Version: gcc (Ubuntu 4.8.4-2ubuntu1~14.04.3) 4.8.4
> GDB Version: GNU gdb (Ubuntu 7.7.1-0ubuntu5~14.04.2) 7.7.1
>
> My project is a simple hello world console application. The project
> builds and can be debugged properly with the "Configurations
> (windows), Arguments (tab), Working directory: (setting), Use default
> (checkbox) checked". This launches the application with the working
> directory set to "${workspace_loc:Tes1}" where Test1 is my project name.
>
> If I change the Working directory: (setting) to
> ${workspace_loc:Test1/Debug}, my Debug configuration folder I get the
> following error when launching the debugger:
> Error in final launch sequence
> Failed to execute MI command:
> -file-exec-and-symbols Debug/Test1
> Error message from debugger back end:
> Debug/Test1: No such file or directory.
> Debug/Test1: No such file or directory.
>
> Why does this happen? I have much more complicated application I want
> to debug with the Working directory set to the Debug folder.
>
> Thank You
>
Previous Topic:.lazy file - no such file or directory
Next Topic:text too dark to read
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Jun 24 15:58:30 GMT 2019

Powered by FUDForum. Page generated in 0.03690 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top