Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » Epsilon » NullPointerException during emfcode generation phase
NullPointerException during emfcode generation phase [message #1734501] Wed, 08 June 2016 23:33 Go to next message
Arseniy Isakov is currently offline Arseniy IsakovFriend
Messages: 79
Registered: May 2012
Member
Hello
I am trying to generate classes from ecore model. During generation I get NullPointer exception.
Can you please take a look. Archive of my project is attached
Thanks
Arseniy Isakov
Re: NullPointerException during emfcode generation phase [message #1734502 is a reply to message #1734501] Thu, 09 June 2016 00:01 Go to previous messageGo to next message
Bugra M. Yildiz is currently offline Bugra M. YildizFriend
Messages: 106
Registered: July 2014
Senior Member
I am not sure if this is the answer: You use URL addresses in all ECore metamodels (in EMF form) except domain.emf. In domain.emf, you import from your project space, not from the registered packages, which are accessible via URL. Try to change the import statements in domain.emf to those URLs.
Re: NullPointerException during emfcode generation phase [message #1734569 is a reply to message #1734502] Thu, 09 June 2016 13:12 Go to previous messageGo to next message
Arseniy Isakov is currently offline Arseniy IsakovFriend
Messages: 79
Registered: May 2012
Member
I have tried to change import to my local disk but it doesn't help
Arseniy Isakov
Re: NullPointerException during emfcode generation phase [message #1734698 is a reply to message #1734569] Fri, 10 June 2016 12:05 Go to previous messageGo to next message
Antonio Garcia-Dominguez is currently offline Antonio Garcia-DominguezFriend
Messages: 475
Registered: January 2010
Senior Member
The NPE is due to the fact that EMF's code generator is trying to find the GenModel for one of the imported EPackages (Artifact) and is not finding it in the domain.genmodel file. It works when you open the .genmodel file manually, right-click on the top element and then use "Generate Editor code", so the "EMF Generator" editor must be applying some kind of secret sauce that Eugenia does not know about Smile.

Could you open a bug report about this, so I can have a look at it when I can? Here:

https://bugs.eclipse.org/bugs/enter_bug.cgi?product=epsilon

[Updated on: Fri, 10 June 2016 19:13]

Report message to a moderator

Re: NullPointerException during emfcode generation phase [message #1734744 is a reply to message #1734698] Fri, 10 June 2016 23:11 Go to previous messageGo to next message
Arseniy Isakov is currently offline Arseniy IsakovFriend
Messages: 79
Registered: May 2012
Member
I have created bug
https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=495925
Re: NullPointerException during emfcode generation phase [message #1735112 is a reply to message #1734744] Wed, 15 June 2016 15:30 Go to previous messageGo to next message
Antonio Garcia-Dominguez is currently offline Antonio Garcia-DominguezFriend
Messages: 475
Registered: January 2010
Senior Member
I fixed the bug the other day - please feel free to upgrade to the latest interim and try it out. If it still does not work, let me know!
Re: NullPointerException during emfcode generation phase [message #1735155 is a reply to message #1735112] Wed, 15 June 2016 23:00 Go to previous message
Arseniy Isakov is currently offline Arseniy IsakovFriend
Messages: 79
Registered: May 2012
Member
Hi Antonio
I have updated my version of epsilon from http://download.eclipse.org/epsilon/interim/
But if I run my build.xml still getting NPE.
Thanks
Arseniy Isakov
Previous Topic:how to get source parameter type
Next Topic:EVL integration in UML2 Tools
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Sep 21 02:57:40 GMT 2018

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02298 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top