Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » OCL » [oclinecore] import statement gets rewritten
[oclinecore] import statement gets rewritten [message #1733733] Tue, 31 May 2016 09:57 Go to next message
Wilbert Alberts is currently offline Wilbert AlbertsFriend
Messages: 169
Registered: June 2010
Senior Member
Hi,

I have a couple of meta models in different projects that depend on each other. I edit them using the OCLinEcore editor. Consequently, they contain an import statement like:

import sys : '../../com.wilbert.mm/model/sys.ecore#/' ;


I encountered some errors when testing my application with exceptions like:

org.eclipse.emf.ecore.resource.impl.ResourceSetImpl$1DiagnosticWrappedException: java.io.FileNotFoundException: ..\..\com.wilbert.mm\model\expr.ecore (The system cannot find the path specified)
       at org.eclipse.emf.ecore.resource.impl.ResourceSetImpl.handleDemandLoadException(ResourceSetImpl.java:319)
       at org.eclipse.emf.ecore.resource.impl.ResourceSetImpl.demandLoadHelper(ResourceSetImpl.java:278)
       at org.eclipse.emf.ecore.resource.impl.ResourceSetImpl.getResource(ResourceSetImpl.java:406)
       at org.eclipse.emf.ecore.resource.impl.ResourceSetImpl.getEObject(ResourceSetImpl.java:220)
       at org.eclipse.ocl.pivot.internal.ecore.es2as.Ecore2AS.loadImports(Ecore2AS.java:620)
       at org.eclipse.ocl.pivot.internal.ecore.es2as.Ecore2AS.loadImports(Ecore2AS.java:583)
       at org.eclipse.ocl.pivot.internal.ecore.es2as.Ecore2AS.getASModel(Ecore2AS.java:316)


When I change the import line in something like:

import sys : 'platform:/plugin/com.wilbert.mm/model/sys.ecore#/' ;


Then even after save and reloading, the platform:/plugin URI is replaced by the URI with the relative path.

Is there a reason for this or should I consider this a bug? (If needed I can provide a 'reproduce' case.)

Greetings,
Wilbert.

Re: [oclinecore] import statement gets rewritten [message #1733735 is a reply to message #1733733] Tue, 31 May 2016 10:03 Go to previous messageGo to next message
Ed Willink is currently offline Ed WillinkFriend
Messages: 5843
Registered: July 2009
Senior Member
Hi

It seems to be a clear nuisance for you, so it's probably a bug. A
Bugzilla with a simple repro, probably an exact sequence of edit
commands would be very helpful.

Regards

Ed Willink



On 31/05/2016 10:57, Wilbert Alberts wrote:
> Hi,
>
> I have a couple of meta models in different projects that depend on each
> other. I edit them using the OCLinEcore editor. Consequently, they
> contain an import statement like:
>
> import sys : '../../com.wilbert.mm/model/sys.ecore#/' ;
>
>
> I encountered some errors when testing my application with exceptions like:
>
>
> org.eclipse.emf.ecore.resource.impl.ResourceSetImpl$1DiagnosticWrappedException:
> java.io.FileNotFoundException: ..\..\com.wilbert.mm\model\expr.ecore
> (The system cannot find the path specified)
> at
> org.eclipse.emf.ecore.resource.impl.ResourceSetImpl.handleDemandLoadException(ResourceSetImpl.java:319)
>
> at
> org.eclipse.emf.ecore.resource.impl.ResourceSetImpl.demandLoadHelper(ResourceSetImpl.java:278)
>
> at
> org.eclipse.emf.ecore.resource.impl.ResourceSetImpl.getResource(ResourceSetImpl.java:406)
>
> at
> org.eclipse.emf.ecore.resource.impl.ResourceSetImpl.getEObject(ResourceSetImpl.java:220)
>
> at
> org.eclipse.ocl.pivot.internal.ecore.es2as.Ecore2AS.loadImports(Ecore2AS.java:620)
>
> at
> org.eclipse.ocl.pivot.internal.ecore.es2as.Ecore2AS.loadImports(Ecore2AS.java:583)
>
> at
> org.eclipse.ocl.pivot.internal.ecore.es2as.Ecore2AS.getASModel(Ecore2AS.java:316)
>
>
>
> When I change the import line in something like:
>
>
> import sys : 'platform:/plugin/com.wilbert.mm/model/sys.ecore#/' ;
>
>
> Then even after save and reloading, the platform:/plugin URI is replaced
> by the URI with the relative path.
>
> Is there a reason for this or should I consider this a bug? (If needed I
> can provide a 'reproduce' case.)
>
> Greetings,
> Wilbert.
>
>
Re: [oclinecore] import statement gets rewritten [message #1733753 is a reply to message #1733735] Tue, 31 May 2016 12:47 Go to previous message
Wilbert Alberts is currently offline Wilbert AlbertsFriend
Messages: 169
Registered: June 2010
Senior Member
Hi Ed,

Thanks for the reply. I filed https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=495017

Greetings,
Wilbert.
Previous Topic:Unicode support
Next Topic:Define allInstances() operation for Signals
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Apr 27 01:22:39 GMT 2018

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01421 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software