Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Newcomers » Newcomers » Problem installing new software from Luna
Problem installing new software from Luna [message #1704179] Sat, 08 August 2015 02:29 Go to next message
Nick Bell is currently offline Nick BellFriend
Messages: 3
Registered: August 2015
Junior Member
Eclipse Mars will not connect to http://download.eclipse.org/releases/luna. I have read other threads from 2012 where some people had a similar problem, but none of the solutions worked.

When I attempt to connect to http://download.eclipse.org/releases/luna, I get an error message saying
"Could not find http://download.eclipse.org/releases/luna"

When I click "Available Software Sites" and select "Luna", it says "This repository is currently not available." I have tried connecting to other repositories (not sure if that is the correct term) and none of them work.

Thank you,


Nick
Re: Problem installing new software from Luna [message #1704180 is a reply to message #1704179] Sat, 08 August 2015 03:23 Go to previous messageGo to next message
Nick Bell is currently offline Nick BellFriend
Messages: 3
Registered: August 2015
Junior Member
I realize now that there are "repositories" for each update of eclipse. I see that Eclipse Mars has the Mars repository, and I tried connecting to it, but it still will not connect. I have opened the Internal Web Browser, and it has connection, so my internet connection cannot be the problem. When I try to "reload" a software site, the reload gets stuck and does not continue. Not sure what I'm doing so I'm just spitting out things I have noticed.
Re: Problem installing new software from Luna [message #1704195 is a reply to message #1704180] Sat, 08 August 2015 15:00 Go to previous messageGo to next message
Nick Bell is currently offline Nick BellFriend
Messages: 3
Registered: August 2015
Junior Member
When I attempt to connect to "http://download.eclipse.org/releases/mars/" it returns an error message reading "unable to read repository at http://download.eclipse.org/releases/mars". I googled this error message and found a few threads on this forum where people had the same problem, but the posts dated back to 2011-12. The solution for it all was to start eclipse with "-vmargs -Djava.net.preferIPv4Stack=true" added to the bottom of the "eclipse.ini" file. My question now is - should adding that line to the bottom of the "eclipse.ini" file fix my problem?
Re: Problem installing new software from Luna [message #1735175 is a reply to message #1704195] Thu, 16 June 2016 06:08 Go to previous messageGo to next message
Caden Howell is currently offline Caden HowellFriend
Messages: 1
Registered: June 2016
Junior Member

I'm using Mars, but I'm having the same trouble you describe here.

I tried this because I need WTP:
http://download.eclipse.org/webtools/repository/mars/

I also tried
http://download.eclipse.org/releases/mars/

Same "Could not find" error. I can connect to these pages as web pages in my browser. Of course the web pages send me back to Eclipse...

What are my next troubleshooting steps? Is there a repository status page where I can see if maintenance is being done?

Re: Problem installing new software from Luna [message #1735251 is a reply to message #1735175] Thu, 16 June 2016 15:53 Go to previous message
Eric Rizzo is currently offline Eric RizzoFriend
Messages: 3071
Registered: July 2009
Senior Member
Are you behind an Internet proxy? Even if your web browser is configured to use the proxy, Eclipse also needs to be configured to do so. In Preferences see General > Network Connections.
Previous Topic:UML2
Next Topic:SOAP Webservice Client in Eclipse
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Jun 24 16:02:40 GMT 2019

Powered by FUDForum. Page generated in 0.03375 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top