Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Eclipse 4 » VERY slow m2e build in Mars - 4.5.0 M6
VERY slow m2e build in Mars - 4.5.0 M6 [message #1692042] Sun, 12 April 2015 18:02 Go to next message
Ryan Mising name is currently offline Ryan Mising nameFriend
Messages: 8
Registered: July 2009
Junior Member
I have been using Mars and Luna on a set of m2e/wtp/egit/java8 projects (different workspace, but same project files on disk). When using Luna the incremental build is always fast and happens in the background (unnoticeable). The same incremental build in Mars takes 3+ minutes, causes a blocking dialog to appear with build status, and is very frustrating.

I turned on -debug for Mars and found the time is consumed in the MavenBuilder. While I haven't double checked it seems this only occurs on a project that has 6k resources. Although both Luna and Mars build output say they are processing 6k resources, the Luna build finishes in seconds.

What are the next steps for providing the information needed to solve the problem? How can I help?
Re: VERY slow m2e build in Mars - 4.5.0 M6 [message #1692043 is a reply to message #1692042] Sun, 12 April 2015 18:04 Go to previous messageGo to next message
Thomas Schindl is currently offline Thomas SchindlFriend
Messages: 6363
Registered: July 2009
Senior Member
Please report that to the m2e list!

Tom

On 12.04.15 20:02, Ryan Mising name wrote:
> I have been using Mars and Luna on a set of m2e/wtp/egit/java8 projects
> (different workspace, but same project files on disk). When using Luna
> the incremental build is always fast and happens in the background
> (unnoticeable). The same incremental build in Mars takes 3+ minutes,
> causes a blocking dialog to appear with build status, and is very
> frustrating.
> I turned on -debug for Mars and found the time is consumed in the
> MavenBuilder. While I haven't double checked it seems this only occurs
> on a project that has 6k resources. Although both Luna and Mars build
> output say they are processing 6k resources, the Luna build finishes in
> seconds.
> What are the next steps for providing the information needed to solve
> the problem? How can I help?
Re: VERY slow m2e build in Mars - 4.5.0 M6 [message #1692132 is a reply to message #1692043] Mon, 13 April 2015 18:18 Go to previous messageGo to next message
Brian de Alwis is currently offline Brian de AlwisFriend
Messages: 672
Registered: January 2012
Senior Member

Be sure to try adding -XX:ReservedCodeCacheSize=512m to your VM args. I found one of my development workflows caused me to hit the code cache ceiling and, as Andrey documents in bug 459267, the JVM hotspot compiler essentially disables its code cache and turns into a sloth.

Brian.


Eclipse Platform committer. Ask me about Eclipse support, training, and consulting.
Re: VERY slow m2e build in Mars - 4.5.0 M6 [message #1692137 is a reply to message #1692132] Mon, 13 April 2015 19:39 Go to previous message
Ryan Mising name is currently offline Ryan Mising nameFriend
Messages: 8
Registered: July 2009
Junior Member
Thanks for the suggestion. I gave it a shot but it didn't help. Code cache is hovering around 88mb.

I created a bug against m2e in case anyone cares to follow over there:

https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=464527

Previous Topic:Problem with Product Export
Next Topic:Eclipse RCP: "File>New" menu emptied after using the same menu in the toolbar
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Nov 20 02:26:31 GMT 2017

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01583 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software