Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Archived » Jubula » getting java.net.Bind Exception error - Jubula(Error at Start AUT)
getting java.net.Bind Exception error - Jubula [message #1652567] Thu, 05 March 2015 23:15 Go to next message
larry sanders is currently offline larry sandersFriend
Messages: 14
Registered: March 2015
Junior Member
Connection to database is successful. Start AUT also successful. Connection to AUT Agent begins to progress then fails...error 5009? Unable to complete object mapping. Snip of AUT log is as follows:

2015-03-05 13:29:08.248 [main] ERROR o.e.j.a.autagent.AutAgentApplication - could not open socket:
java.net.BindException: Address already in use: JVM_Bind
at java.net.DualStackPlainSocketImpl.bind0(Native Method) ~[na:1.7.0_72]
at java.net.DualStackPlainSocketImpl.socketBind(DualStackPlainSocketImpl.java:106) ~[na:1.7.0_72]
at java.net.AbstractPlainSocketImpl.bind(AbstractPlainSocketImpl.java:376) ~[na:1.7.0_72]
at java.net.PlainSocketImpl.bind(PlainSocketImpl.java:190) ~[na:1.7.0_72]
at java.net.ServerSocket.bind(ServerSocket.java:376) ~[na:1.7.0_72]
at java.net.ServerSocket.<init>(ServerSocket.java:237) ~[na:1.7.0_72]
at java.net.ServerSocket.<init>(ServerSocket.java:128) ~[na:1.7.0_72]
at org.eclipse.jubula.communication.internal.connection.DefaultServerSocket.<init>(DefaultServerSocket.java:48) ~[na:na]
at org.eclipse.jubula.communication.internal.Communicator.<init>(Communicator.java:245) ~[na:na]
at org.eclipse.jubula.autagent.AutStarter.initClientConnectionSocket(AutStarter.java:321) ~[na:na]
at org.eclipse.jubula.autagent.AutStarter.start(AutStarter.java:265) ~[na:na]
at org.eclipse.jubula.app.autagent.AutAgentApplication.start(AutAgentApplication.java:173) ~[na:na]
at org.eclipse.equinox.internal.app.EclipseAppHandle.run(EclipseAppHandle.java:196) [org.eclipse.equinox.app_1.3.200.v20130910-1609.jar:na]
at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.runApplication(EclipseAppLauncher.java:134) [org.eclipse.osgi_3.10.1.v20140909-1633.jar:na]
at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.start(EclipseAppLauncher.java:104) [org.eclipse.osgi_3.10.1.v20140909-1633.jar:na]
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:380) [org.eclipse.osgi_3.10.1.v20140909-1633.jar:na]
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:235) [org.eclipse.osgi_3.10.1.v20140909-1633.jar:na]
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) ~[na:1.7.0_72]
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:57) ~[na:1.7.0_72]
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43) ~[na:1.7.0_72]
at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:606) ~[na:1.7.0_72]
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java:648) [org.eclipse.equinox.launcher_1.3.0.v20140415-2008.jar:na]
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:603) [org.eclipse.equinox.launcher_1.3.0.v20140415-2008.jar:na]
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1465) [org.eclipse.equinox.launcher_1.3.0.v20140415-2008.jar:na]
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.main(Main.java:1438) [org.eclipse.equinox.launcher_1.3.0.v20140415-2008.jar:na]
Re: getting java.net.Bind Exception error - Jubula [message #1656610 is a reply to message #1652567] Sat, 07 March 2015 15:54 Go to previous messageGo to next message
Russell Bateman is currently offline Russell BatemanFriend
Messages: 3798
Registered: July 2009
Location: Provo, Utah, USA
Senior Member

I think there's a separate Eclipse Jubula forum. There you'll find folk
who can help more on Jubula questions.
Re: getting java.net.Bind Exception error - Jubula [message #1661349 is a reply to message #1652567] Mon, 09 March 2015 15:40 Go to previous messageGo to next message
larry sanders is currently offline larry sandersFriend
Messages: 14
Registered: March 2015
Junior Member
Moving this topic to the Jubula forum...thanks.
Re: getting java.net.Bind Exception error - Jubula [message #1664026 is a reply to message #1661349] Tue, 10 March 2015 18:01 Go to previous messageGo to next message
Alexandra Schladebeck is currently offline Alexandra SchladebeckFriend
Messages: 1613
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Larry,

thanks for putting this in. Can you add a few more details?

- What platform and toolkit are you using?
- How have you configured the AUT you want to start?
- Are you using the embedded agent or a separately running agent?
- Does the AUT actually start despite the error or does it not start at all?

Thanks for the extra infos!
Alex
Re: getting java.net.Bind Exception error - Jubula [message #1664232 is a reply to message #1664026] Tue, 10 March 2015 20:04 Go to previous messageGo to next message
larry sanders is currently offline larry sandersFriend
Messages: 14
Registered: March 2015
Junior Member
Thank you Alexandra...I am on a PC and IE browser. Yes, the AUT is configured. I am running a separate agent (not embedded). AUT starts but, I am unable to complete Object Mapping...after a few minutes, I get an AUT start failed error. Also, the Running AUTs tab never displays any data. Checking my AUT Agent Log Viewer shows the java.net.BindException error each time I retry. See screenshots attached:

Re: getting java.net.Bind Exception error - Jubula [message #1664249 is a reply to message #1664232] Tue, 10 March 2015 20:10 Go to previous message
larry sanders is currently offline larry sandersFriend
Messages: 14
Registered: March 2015
Junior Member
One final observation...when I START AUT, the Remote Control window opens, but is blank. The IE window opens and is also blank with a 'Script Error...could not open app window'. My pop-up blocker is not enabled...FYI. The URL that opens is NOT the URL in my AUT configuration. Seems it tries to open (file:///C:/Users/SANDER~1/AppData/Local/Temp/customProfileDir4b8c744c189543cab407cb944cb31601/core/scripts/htmlutils.js) instead. Let me know if you need more information.
Previous Topic:can jubula work with ajax?
Next Topic:Getting daily errors in the Jubula Configuration error log
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Feb 26 21:46:23 GMT 2024

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02799 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top