Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Language IDEs » C / C++ IDE (CDT) » Re: Path for project must have only one segment
Re: Path for project must have only one segment [message #227683] Fri, 05 December 2008 14:50 Go to next message
Eclipse User
Originally posted by: eclipse-news.rizzoweb.com

Copying this to the CDT newsgroup where it might get more attention.


On 12/4/2008 5:46 PM, Jeff Neilson wrote:
> I am having problems running/debugging a simple "hello world"
> application (following the introduction to Eclipse instructions), using
> the default "Hello World in C++, Ansi-style" on Mac OS (Leopard). The
> application builds with no errors, and creates a debug executable in the
> default directory. However, when I try to debug or run it from the
> Eclipse IDE with Run->Debug or Run->Run, the following error message
> appears:
>
> An internal error occured during:"Launching New_Configuration".
> Reason:
> Path for project must have only one segment.
>
>
> Help, please, it sure is frustrating when you RTFM and it still doesn't
> work...
>
Re: Path for project must have only one segment [message #227705 is a reply to message #227683] Fri, 05 December 2008 16:43 Go to previous messageGo to next message
James Blackburn is currently offline James Blackburn
Messages: 36
Registered: July 2009
Member
> On 12/4/2008 5:46 PM, Jeff Neilson wrote:
>> An internal error occured during:"Launching New_Configuration".
>> Reason:
>> Path for project must have only one segment.

In the Launch configuraiton dialog (Run > Debug Configurations ...)
there's a launch configuration for the binary you're trying to launch.
Ensure the Project named under the "Main" tab exists in the workspace.
(You can be sure by pressing Browse and selecting the project explicitly.)

Cheers,

James
Re: Path for project must have only one segment [message #805759 is a reply to message #227705] Fri, 24 February 2012 05:12 Go to previous messageGo to next message
Jason Larson is currently offline Jason Larson
Messages: 1
Registered: February 2012
Junior Member
I am new to eclipse.

I am experiencing the same problem. Can someone post specific steps to solve this problem. I went to Run > Debug Configurations, but what do I do after that.

Do I have to change a setting every time I try to compile a C++ program in a new project?

Any help would be much appreciated.
Re: Path for project must have only one segment [message #805894 is a reply to message #805759] Fri, 24 February 2012 09:10 Go to previous message
Axel Mueller is currently offline Axel Mueller
Messages: 1963
Registered: July 2009
Senior Member
Please refer to the manual
http://help.eclipse.org/indigo/topic/org.eclipse.cdt.doc.user/tasks/cdt_o_run.htm

You have to setup a launch config for every application (but only once!). You might have several projects in your workspace that produce several binaries. Eclipse cannot know which one you want to lauch right now.


Before you ask
- search this forum
- see the FAQ http://wiki.eclipse.org/CDT/User/FAQ
- google
Previous Topic:Build Complete but console not updated
Next Topic:limit breakpoint scope to only current project or debug configuration
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Oct 22 22:33:34 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02379 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software