Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » BIRT » Using a configurable URL with XML DataSources
Using a configurable URL with XML DataSources [message #200071] Thu, 09 November 2006 15:12 Go to next message
Eclipse User
Originally posted by: bryant.harris.irisfinancial.com

Hi,
In the samples I've seen with an XML datasource, the URL is fixed (set
once at datasource creation).

This works fine with an RSS feed where the XML might be different on each
call, but I have a case where I want to use the sample template with
different XML (stored at different URLs).

Does anyone know of a way I can pass in a report parameter that I then
refer to in the data source URL?

Currently my workaround is to filter/replace the report design while its
read in and replacing the URL dynamically, but this forces a reparsing of
the template for each new data instead of reusing an existing template which
drasitcally slows performance.

Thanks,

Bryant
Re: Using a configurable URL with XML DataSources [message #200158 is a reply to message #200071] Fri, 10 November 2006 02:34 Go to previous messageGo to next message
Eclipse User
Originally posted by: m.kortas.net

Hello Bryant,

i had the some problem and get this one running by passing the complete
path to the xmlfile by a report parameter.

Try the following:

1. Create a report parameter (eg. "url")

2. Bind the this parameter to the xml datasource

3. In the report designer set the url of the xml datasource to
params['url']

4. Call the report and set the report parameter's value to the url of the
xml file.

good luck

greetings

Michael
Re: Using a configurable URL with XML DataSources [message #200841 is a reply to message #200158] Tue, 14 November 2006 17:53 Go to previous message
Eclipse User
Originally posted by: bryant.harris.irisfinancial.com

Thanks Michael, this solved my problem.

"Michael Kortas" <m@kortas.net> wrote in message
news:2cff4e96948bedbc36e82f98224b827a$1@www.eclipse.org...
> Hello Bryant,
>
> i had the some problem and get this one running by passing the complete
> path to the xmlfile by a report parameter.
>
> Try the following:
>
> 1. Create a report parameter (eg. "url")
>
> 2. Bind the this parameter to the xml datasource
>
> 3. In the report designer set the url of the xml datasource to
> params['url']
> 4. Call the report and set the report parameter's value to the url of the
> xml file.
>
> good luck
>
> greetings
> Michael
>
Previous Topic:test
Next Topic:how do I add a chart to a report Programmatically(I am getting errors)
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Jul 30 13:15:42 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01824 seconds