Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Web Tools Project (WTP) » Websphere 6 Performance
Websphere 6 Performance [message #182045] Wed, 01 November 2006 19:44 Go to next message
shelley  is currently offline shelley Friend
Messages: 11
Registered: July 2009
Junior Member
We're seeing some major performance issues with WTP and WebSphere 6.0.
The same application that takes 3 minutes to initially publish to Jboss
or OC4J in Eclipse is taking 12+ minutes on Websphere. We were
previously using WebSphere within the Rational Application Devloper IDE
and publishing took nowhere near this long. Any ideas would be greatly
appreciated.
Re: Websphere 6 Performance [message #182072 is a reply to message #182045] Thu, 02 November 2006 14:47 Go to previous messageGo to next message
Tim deBoer is currently offline Tim deBoerFriend
Messages: 71
Registered: July 2009
Member
Hi Shelley,

The WebSphere server adapters in Rational Application Developer and
WebSphere Application Server Toolkit are commercial offerings that provide
tighter integration and have been optimized to reduce file copying and
improve performance. The three server adapters you refer to in WTP all use
file copying and command line interfaces to publish applications, so while
we can cover more types of servers in WTP it is unlikely that you would get
similar performance.

That said, you should be getting similar performance from these three server
adapters. This probably indicates that the WebSphere adapter in WTP is not
using the correct/best interfaces to the server, or simply has a performance
bug. Please open a bug so that the developer of this code can take a look.
Re: Websphere 6 Performance [message #182317 is a reply to message #182072] Tue, 07 November 2006 14:43 Go to previous messageGo to next message
shelley  is currently offline shelley Friend
Messages: 11
Registered: July 2009
Junior Member
A bug has been logged for this issue:
https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=163218

Tim deBoer wrote:
> Hi Shelley,
>
> The WebSphere server adapters in Rational Application Developer and
> WebSphere Application Server Toolkit are commercial offerings that provide
> tighter integration and have been optimized to reduce file copying and
> improve performance. The three server adapters you refer to in WTP all use
> file copying and command line interfaces to publish applications, so while
> we can cover more types of servers in WTP it is unlikely that you would get
> similar performance.
>
> That said, you should be getting similar performance from these three server
> adapters. This probably indicates that the WebSphere adapter in WTP is not
> using the correct/best interfaces to the server, or simply has a performance
> bug. Please open a bug so that the developer of this code can take a look.
>
WebSphere [message #191173 is a reply to message #182317] Thu, 05 April 2007 21:40 Go to previous message
shelley  is currently offline shelley Friend
Messages: 11
Registered: July 2009
Junior Member
In speaking with IBM representatives for our company, I have been told that the
WebSphere/WTP performance/integration issues [1] and WAS 6.1 support [2] are
currently being addressed and should be contributed back to WTP with the release
of RAD 7. These bugs are still in NEW status. Is there any work being done on
these bugs? What is the expected target milestone?

[1] https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=163218
[2] https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=160220
Previous Topic:Authentication?
Next Topic:WTP & WebSphere
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Nov 23 16:12:27 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02519 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software