Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » GEF » printing problem
printing problem [message #179184] Mon, 25 April 2005 21:06 Go to next message
Sapna George is currently offline Sapna George
Messages: 76
Registered: July 2009
Member
My figures have Labels with image icons and text. My problem is that only
the text is getting printed, but not the icons. I searched the newsgroup
archive and found many posts about icons printed as either black boxes
(tranparency issue) or as black dots and that these bugs have been fixed.
But, my icons are still not being printed.

I'm using GEF 3.1M5. I registered a new default PrintAction in my editor
and added ActionFactory.PRINT.getId() as a GlobalActionKey. Should i be
doing something else? Calling print in some other way?

thanks
Sapna
Re: printing problem [message #179197 is a reply to message #179184] Mon, 25 April 2005 21:31 Go to previous messageGo to next message
Pratik Shah is currently offline Pratik Shah
Messages: 1077
Registered: July 2009
Senior Member
Get a platform build > 0421 and see if it works in there.

If not, try to print your icon using the snippet in the last comment in bug
28766:
https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=28766


"Sapna George" <sgeorge@vt.edu> wrote in message
news:bfa4d18b8fc1b073f282280f9d3140fc$1@www.eclipse.org...
> My figures have Labels with image icons and text. My problem is that only
> the text is getting printed, but not the icons. I searched the newsgroup
> archive and found many posts about icons printed as either black boxes
> (tranparency issue) or as black dots and that these bugs have been fixed.
> But, my icons are still not being printed.
>
> I'm using GEF 3.1M5. I registered a new default PrintAction in my editor
> and added ActionFactory.PRINT.getId() as a GlobalActionKey. Should i be
> doing something else? Calling print in some other way?
>
> thanks
> Sapna
>
>
Re: printing problem [message #179316 is a reply to message #179197] Tue, 26 April 2005 15:18 Go to previous messageGo to next message
Sapna George is currently offline Sapna George
Messages: 76
Registered: July 2009
Member
I downloaded GEF-ALL-I20050421.zip (hopefully this is the build you meant)
and noticed that the plugin zip structure has changed! Now the draw2d and
gef jar files are directly under eclipse/plugins directory rather than
under eclipse/plugins/org.eclipse.gef_3.1.0. So, how will my plugin now
find GEF?

Is there a document somewhere that explains this new structure and the
modifications we need to make to our plugin.xml?

thanks again,
Sapna
Re: printing problem [message #179357 is a reply to message #179316] Tue, 26 April 2005 17:25 Go to previous messageGo to next message
Eclipse User
Originally posted by: none.us.ibm.com

If you downloaded that build, you should have also downloaded Eclipse M6
since that is listed under REQUIREMENTS for that GEF build. There are many
plug-ins which are now distributed as JARs in M6. The runtime has supported
this for a while.

"Sapna George" <sgeorge@vt.edu> wrote in message
news:a8f4fee36488eec5b82a27dd42026f14$1@www.eclipse.org...
>I downloaded GEF-ALL-I20050421.zip (hopefully this is the build you meant)
>and noticed that the plugin zip structure has changed! Now the draw2d and
>gef jar files are directly under eclipse/plugins directory rather than
>under eclipse/plugins/org.eclipse.gef_3.1.0. So, how will my plugin now
>find GEF?
> Is there a document somewhere that explains this new structure and the
> modifications we need to make to our plugin.xml?
> thanks again,
> Sapna
>
>
Re: printing problem [message #179382 is a reply to message #179316] Tue, 26 April 2005 21:50 Go to previous messageGo to next message
Pratik Shah is currently offline Pratik Shah
Messages: 1077
Registered: July 2009
Senior Member
No, I meant *Eclipse* build *greater than* 0421. Look at the last post of
the bug I linked you to.

"Sapna George" <sgeorge@vt.edu> wrote in message
news:a8f4fee36488eec5b82a27dd42026f14$1@www.eclipse.org...
> I downloaded GEF-ALL-I20050421.zip (hopefully this is the build you meant)
> and noticed that the plugin zip structure has changed! Now the draw2d and
> gef jar files are directly under eclipse/plugins directory rather than
> under eclipse/plugins/org.eclipse.gef_3.1.0. So, how will my plugin now
> find GEF?
>
> Is there a document somewhere that explains this new structure and the
> modifications we need to make to our plugin.xml?
>
> thanks again,
> Sapna
>
>
Re: printing problem [message #179735 is a reply to message #179382] Fri, 29 April 2005 18:01 Go to previous messageGo to next message
Sapna George is currently offline Sapna George
Messages: 76
Registered: July 2009
Member
Nope. Still no luck. I got Eclipse 3.1M6 and GEF 3.1M6. The icon does not
print. I also tried the test code snippet in the bug. The Shell displays the
image properly, but does not print either. BTW, the Image is a .gif. Does
that have anything to do with it? I've attached the image file to this post.

thanks again,
Sapna

"Pratik Shah" <ppshah@us.ibm.com> wrote in message
news:d4md8d$vcj$1@news.eclipse.org...
> No, I meant *Eclipse* build *greater than* 0421. Look at the last post of
> the bug I linked you to.
>
> "Sapna George" <sgeorge@vt.edu> wrote in message
> news:a8f4fee36488eec5b82a27dd42026f14$1@www.eclipse.org...
> > I downloaded GEF-ALL-I20050421.zip (hopefully this is the build you
meant)
> > and noticed that the plugin zip structure has changed! Now the draw2d
and
> > gef jar files are directly under eclipse/plugins directory rather than
> > under eclipse/plugins/org.eclipse.gef_3.1.0. So, how will my plugin now
> > find GEF?
> >
> > Is there a document somewhere that explains this new structure and the
> > modifications we need to make to our plugin.xml?
> >
> > thanks again,
> > Sapna
> >
> >
>
>


  • Attachment: role.gif
    (Size: 0.12KB, Downloaded 29 times)
Re: printing problem [message #179895 is a reply to message #179735] Sun, 01 May 2005 23:02 Go to previous messageGo to next message
Pratik Shah is currently offline Pratik Shah
Messages: 1077
Registered: July 2009
Senior Member
Then the problem is obviously in SWT. Reopen that bug and provide your
icon.

"Sapna George" <sgeorge@vt.edu> wrote in message
news:d4tt02$sr$1@news.eclipse.org...
> Nope. Still no luck. I got Eclipse 3.1M6 and GEF 3.1M6. The icon does not
> print. I also tried the test code snippet in the bug. The Shell displays
the
> image properly, but does not print either. BTW, the Image is a .gif. Does
> that have anything to do with it? I've attached the image file to this
post.
>
> thanks again,
> Sapna
>
> "Pratik Shah" <ppshah@us.ibm.com> wrote in message
> news:d4md8d$vcj$1@news.eclipse.org...
> > No, I meant *Eclipse* build *greater than* 0421. Look at the last post
of
> > the bug I linked you to.
> >
> > "Sapna George" <sgeorge@vt.edu> wrote in message
> > news:a8f4fee36488eec5b82a27dd42026f14$1@www.eclipse.org...
> > > I downloaded GEF-ALL-I20050421.zip (hopefully this is the build you
> meant)
> > > and noticed that the plugin zip structure has changed! Now the draw2d
> and
> > > gef jar files are directly under eclipse/plugins directory rather than
> > > under eclipse/plugins/org.eclipse.gef_3.1.0. So, how will my plugin
now
> > > find GEF?
> > >
> > > Is there a document somewhere that explains this new structure and the
> > > modifications we need to make to our plugin.xml?
> > >
> > > thanks again,
> > > Sapna
> > >
> > >
> >
> >
>
>
>
Re: printing problem [message #179903 is a reply to message #179735] Mon, 02 May 2005 03:29 Go to previous messageGo to next message
Eclipse User
Originally posted by: none.us.ibm.com

Sorry, but 3.1M6 < 0421. Please try a more recent Eclipse build.

> Nope. Still no luck. I got Eclipse 3.1M6 and GEF 3.1M6. The icon does not
>
> "Pratik Shah" <ppshah@us.ibm.com> wrote in message
>> No, I meant *Eclipse* build *greater than* 0421. Look at the last post
>> of
>> the bug I linked you to.
Re: printing problem [message #179992 is a reply to message #179903] Mon, 02 May 2005 14:40 Go to previous messageGo to next message
Sapna George is currently offline Sapna George
Messages: 76
Registered: July 2009
Member
No luck with eclipse-SDK-I20050426-1700-win32.zip and
GEF-ALL-I20050428.zip either. Neither my plugin nor the test code prints
my icons. The test code does display it perfectly.

I shall reopen the bug and attach my icon as soon as i get a Bugzilla
account.

thanks
Sapna
Re: printing problem [message #180098 is a reply to message #179992] Tue, 03 May 2005 14:25 Go to previous messageGo to next message
Sapna George is currently offline Sapna George
Messages: 76
Registered: July 2009
Member
I can't seem to reopen this bug. There is no such option. Shall i create a
new bug report?
Re: printing problem [message #180114 is a reply to message #180098] Tue, 03 May 2005 17:03 Go to previous messageGo to next message
Pratik Shah is currently offline Pratik Shah
Messages: 1077
Registered: July 2009
Senior Member
Right under the text box where you type the comments are some check boxes.

"Sapna George" <sgeorge@vt.edu> wrote in message
news:edb2d21f567db58eddff9d894dfa1ca2$1@www.eclipse.org...
> I can't seem to reopen this bug. There is no such option. Shall i create a
> new bug report?
>
>
Re: printing problem [message #180122 is a reply to message #180114] Tue, 03 May 2005 17:04 Go to previous messageGo to next message
Pratik Shah is currently offline Pratik Shah
Messages: 1077
Registered: July 2009
Senior Member
Sorry, I meant radio buttons.

"Pratik Shah" <ppshah@us.ibm.com> wrote in message
news:d58b7l$i4i$1@news.eclipse.org...
> Right under the text box where you type the comments are some check boxes.
>
> "Sapna George" <sgeorge@vt.edu> wrote in message
> news:edb2d21f567db58eddff9d894dfa1ca2$1@www.eclipse.org...
> > I can't seem to reopen this bug. There is no such option. Shall i create
a
> > new bug report?
> >
> >
>
>
Re: printing problem [message #180146 is a reply to message #180122] Tue, 03 May 2005 18:21 Go to previous messageGo to next message
Sapna George is currently offline Sapna George
Messages: 76
Registered: July 2009
Member
For this bug (28766), i see only 1 option: Leave as RESOVED FIXED. No
reopen option like in some other bugs i have seen. Is my account 'special'
(low previleges, maybe)?
Re: printing problem [message #180213 is a reply to message #180146] Tue, 03 May 2005 20:08 Go to previous messageGo to next message
Pratik Shah is currently offline Pratik Shah
Messages: 1077
Registered: July 2009
Senior Member
Could be. Make sure you're logged in and if you still don't see the option,
try CCing yourself on that bug report. Ask the eclipse webmaster if the
problem persists.

"Sapna George" <sgeorge@vt.edu> wrote in message
news:02817f2eeed1f3b31586a646c078bf62$1@www.eclipse.org...
> For this bug (28766), i see only 1 option: Leave as RESOVED FIXED. No
> reopen option like in some other bugs i have seen. Is my account 'special'
> (low previleges, maybe)?
>
Re: printing problem [message #180381 is a reply to message #180213] Wed, 04 May 2005 20:38 Go to previous messageGo to next message
Sapna George is currently offline Sapna George
Messages: 76
Registered: July 2009
Member
The webmaster gave me this answer:

Hello Sapna,

You need to address the following email to the committers of the

project, they are the only ones that can reopen this bug.

Thanks

Regards

Sujay

I'm attaching the gif file to this post. Can you reopen the bug?

Sapna

"Pratik Shah" <ppshah@us.ibm.com> wrote in message
news:d58m1i$20r$1@news.eclipse.org...
> Could be. Make sure you're logged in and if you still don't see the
option,
> try CCing yourself on that bug report. Ask the eclipse webmaster if the
> problem persists.
>
> "Sapna George" <sgeorge@vt.edu> wrote in message
> news:02817f2eeed1f3b31586a646c078bf62$1@www.eclipse.org...
> > For this bug (28766), i see only 1 option: Leave as RESOVED FIXED. No
> > reopen option like in some other bugs i have seen. Is my account
'special'
> > (low previleges, maybe)?
> >
>
>


  • Attachment: role.gif
    (Size: 0.12KB, Downloaded 23 times)
Re: printing problem [message #180402 is a reply to message #180381] Wed, 04 May 2005 22:27 Go to previous messageGo to next message
Pratik Shah is currently offline Pratik Shah
Messages: 1077
Registered: July 2009
Senior Member
Sapna, not being able to reopen does not prevent you from posting to that
bug report. You should CC yourself to it, describe your problem and provide
the icon and the SWT folks will reopen the bug if your problem's genuine.

However, if I were you, I'd check your setup again. I just tried their
snippet with your icon and 0502 build, and it worked just fine.

"Sapna George" <sgeorge@vt.edu> wrote in message
news:d5bc5q$8qa$1@news.eclipse.org...
> The webmaster gave me this answer:
>
> Hello Sapna,
>
> You need to address the following email to the committers of the
>
> project, they are the only ones that can reopen this bug.
>
> Thanks
>
> Regards
>
> Sujay
>
> I'm attaching the gif file to this post. Can you reopen the bug?
>
> Sapna
>
> "Pratik Shah" <ppshah@us.ibm.com> wrote in message
> news:d58m1i$20r$1@news.eclipse.org...
> > Could be. Make sure you're logged in and if you still don't see the
> option,
> > try CCing yourself on that bug report. Ask the eclipse webmaster if the
> > problem persists.
> >
> > "Sapna George" <sgeorge@vt.edu> wrote in message
> > news:02817f2eeed1f3b31586a646c078bf62$1@www.eclipse.org...
> > > For this bug (28766), i see only 1 option: Leave as RESOVED FIXED. No
> > > reopen option like in some other bugs i have seen. Is my account
> 'special'
> > > (low previleges, maybe)?
> > >
> >
> >
>
>
>
Re: printing problem [message #180469 is a reply to message #180402] Thu, 05 May 2005 20:30 Go to previous messageGo to next message
Sapna George is currently offline Sapna George
Messages: 76
Registered: July 2009
Member
thanks for your response. I'll try to send the bug report.

But, I'm clueless as to what 'setup' i should check as far as the image is
concerned. If it's working fine with you, obviously i'm doing something
wrong!

sapna
Re: printing problem [message #180509 is a reply to message #180469] Fri, 06 May 2005 13:16 Go to previous message
Eclipse User
Originally posted by: none.us.ibm.com

It could be specific to the printer driver that you have.
(go hoos!;-)

"Sapna George" <sgeorge@vt.edu> wrote in message
news:b62a53a6f5d7e32fef0e71bbe60ef721$1@www.eclipse.org...
> thanks for your response. I'll try to send the bug report.
> But, I'm clueless as to what 'setup' i should check as far as the image is
> concerned. If it's working fine with you, obviously i'm doing something
> wrong!
>
> sapna
>
>
Previous Topic:Saving as jpeg!!!
Next Topic:How to create a graph with the diagram created
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Sep 23 00:30:47 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.03071 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software