Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Language IDEs » Java Development Tools (JDT) » Debug problems with 3.0
Debug problems with 3.0 [message #168470] Tue, 13 July 2004 10:43 Go to next message
Ian Carr is currently offline Ian Carr
Messages: 12
Registered: July 2009
Junior Member
I am trying out one of my projects under the released 3.0 and am having
problems with debugger stability.

I seem to be able to reproduce the problems by simply steping a java
executable between 20 and 40 times in succession. Eclipse will then
either become unresponsive for a minute or so possibly recovering, or
after a shorter time 10-20 seconds throw up a dialog box indicating a
timeout exception:

Step into failed

Reason:
Exceptions occurred attempting to step into the frame

and in the details:

org.eclipse.jdi.TimeoutException occurred creating step request

After the exceptions stopping and restarting the app may fix it or I
have to restart eclipse itself.

I have tried upping the debug timeout to 8000 from the default of 3000
without any effect

I am running on a Sun jdk: 1.4.2_03-b02

Is this a known problem with a work-around or just me?

Ian Carr
Re: Debug problems with 3.0 [message #168494 is a reply to message #168470] Tue, 13 July 2004 11:50 Go to previous messageGo to next message
Ian Carr is currently offline Ian Carr
Messages: 12
Registered: July 2009
Junior Member
Ian Carr wrote:
> I am trying out one of my projects under the released 3.0 and am having
> problems with debugger stability.
>
> I seem to be able to reproduce the problems by simply steping a java
> executable between 20 and 40 times in succession. Eclipse will then
> either become unresponsive for a minute or so possibly recovering, or
> after a shorter time 10-20 seconds throw up a dialog box indicating a
> timeout exception:
>
> Step into failed
>
> Reason:
> Exceptions occurred attempting to step into the frame
>
> and in the details:
>
> org.eclipse.jdi.TimeoutException occurred creating step request
>
> After the exceptions stopping and restarting the app may fix it or I
> have to restart eclipse itself.
>
> I have tried upping the debug timeout to 8000 from the default of 3000
> without any effect
>
> I am running on a Sun jdk: 1.4.2_03-b02
>
> Is this a known problem with a work-around or just me?
>
> Ian Carr

Wrote a trivial app (simple nested for loop), ran on my portable with
jdk 1.4.2_04 no problem, on my desktop with 1.4.2_03-b02 crashes at
about 10 iterations.

I will install the later jdk on my desktop and see if that helps!

Ian Carr
Re: Debug problems with 3.0 [message #168510 is a reply to message #168494] Tue, 13 July 2004 12:16 Go to previous messageGo to next message
Ian Carr is currently offline Ian Carr
Messages: 12
Registered: July 2009
Junior Member
Ian Carr wrote:
> Ian Carr wrote:
>
>> I am trying out one of my projects under the released 3.0 and am
>> having problems with debugger stability.
>>
>> I seem to be able to reproduce the problems by simply steping a java
>> executable between 20 and 40 times in succession. Eclipse will then
>> either become unresponsive for a minute or so possibly recovering, or
>> after a shorter time 10-20 seconds throw up a dialog box indicating a
>> timeout exception:
>>
>> Step into failed
>>
>> Reason:
>> Exceptions occurred attempting to step into the frame
>>
>> and in the details:
>>
>> org.eclipse.jdi.TimeoutException occurred creating step request
>>
>> After the exceptions stopping and restarting the app may fix it or I
>> have to restart eclipse itself.
>>
>> I have tried upping the debug timeout to 8000 from the default of 3000
>> without any effect
>>
>> I am running on a Sun jdk: 1.4.2_03-b02
>>
>> Is this a known problem with a work-around or just me?
>>
>> Ian Carr
>
>
> Wrote a trivial app (simple nested for loop), ran on my portable with
> jdk 1.4.2_04 no problem, on my desktop with 1.4.2_03-b02 crashes at
> about 10 iterations.
>
> I will install the later jdk on my desktop and see if that helps!
>
> Ian Carr

put jdk 1.4.2_05 on the desktop still get the same problem.

Ian Carr
Re: Debug problems with 3.0 [message #168525 is a reply to message #168510] Tue, 13 July 2004 12:33 Go to previous messageGo to next message
Ian Carr is currently offline Ian Carr
Messages: 12
Registered: July 2009
Junior Member
Ian Carr wrote:
> Ian Carr wrote:
>
>> Ian Carr wrote:
>>
>>> I am trying out one of my projects under the released 3.0 and am
>>> having problems with debugger stability.
>>>
>>> I seem to be able to reproduce the problems by simply steping a java
>>> executable between 20 and 40 times in succession. Eclipse will then
>>> either become unresponsive for a minute or so possibly recovering, or
>>> after a shorter time 10-20 seconds throw up a dialog box indicating a
>>> timeout exception:
>>>
>>> Step into failed
>>>
>>> Reason:
>>> Exceptions occurred attempting to step into the frame
>>>
>>> and in the details:
>>>
>>> org.eclipse.jdi.TimeoutException occurred creating step request
>>>
>>> After the exceptions stopping and restarting the app may fix it or I
>>> have to restart eclipse itself.
>>>
>>> I have tried upping the debug timeout to 8000 from the default of
>>> 3000 without any effect
>>>
>>> I am running on a Sun jdk: 1.4.2_03-b02
>>>
>>> Is this a known problem with a work-around or just me?
>>>
>>> Ian Carr
>>
>>
>>
>> Wrote a trivial app (simple nested for loop), ran on my portable with
>> jdk 1.4.2_04 no problem, on my desktop with 1.4.2_03-b02 crashes at
>> about 10 iterations.
>>
>> I will install the later jdk on my desktop and see if that helps!
>>
>> Ian Carr
>
>
> put jdk 1.4.2_05 on the desktop still get the same problem.
>
> Ian Carr

Interestingly, the desktop is a Pentium 4 with HyperThreading the laptop
is a Pentium 4 M without Hyperthreading.

If I disable HyperThreading from the bios for the desktop, debugging
becomes totally stable, I get bored hitting the step key in my simple
app. Switch it back on and I can't step more than 12 iterations round my
for loop!

looks like a thread/synchronization problem?

Ian Carr
Re: Debug problems with 3.0 [message #168628 is a reply to message #168525] Wed, 14 July 2004 00:38 Go to previous message
Kevin Barnes is currently offline Kevin Barnes
Messages: 174
Registered: July 2009
Senior Member
I'd suggest you file a bug report against "Platform-Debug". It would be
most helpful if you could attach the source that you are using to
reproduce the problem, as well as your .log file
([workspace]/.metadata/.lot)

Kevin

Ian Carr wrote:
> Ian Carr wrote:
>
>> Ian Carr wrote:
>>
>>> Ian Carr wrote:
>>>
>>>> I am trying out one of my projects under the released 3.0 and am
>>>> having problems with debugger stability.
>>>>
>>>> I seem to be able to reproduce the problems by simply steping a java
>>>> executable between 20 and 40 times in succession. Eclipse will then
>>>> either become unresponsive for a minute or so possibly recovering,
>>>> or after a shorter time 10-20 seconds throw up a dialog box
>>>> indicating a timeout exception:
>>>>
>>>> Step into failed
>>>>
>>>> Reason:
>>>> Exceptions occurred attempting to step into the frame
>>>>
>>>> and in the details:
>>>>
>>>> org.eclipse.jdi.TimeoutException occurred creating step request
>>>>
>>>> After the exceptions stopping and restarting the app may fix it or I
>>>> have to restart eclipse itself.
>>>>
>>>> I have tried upping the debug timeout to 8000 from the default of
>>>> 3000 without any effect
>>>>
>>>> I am running on a Sun jdk: 1.4.2_03-b02
>>>>
>>>> Is this a known problem with a work-around or just me?
>>>>
>>>> Ian Carr
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> Wrote a trivial app (simple nested for loop), ran on my portable with
>>> jdk 1.4.2_04 no problem, on my desktop with 1.4.2_03-b02 crashes at
>>> about 10 iterations.
>>>
>>> I will install the later jdk on my desktop and see if that helps!
>>>
>>> Ian Carr
>>
>>
>>
>> put jdk 1.4.2_05 on the desktop still get the same problem.
>>
>> Ian Carr
>
>
> Interestingly, the desktop is a Pentium 4 with HyperThreading the laptop
> is a Pentium 4 M without Hyperthreading.
>
> If I disable HyperThreading from the bios for the desktop, debugging
> becomes totally stable, I get bored hitting the step key in my simple
> app. Switch it back on and I can't step more than 12 iterations round my
> for loop!
>
> looks like a thread/synchronization problem?
>
> Ian Carr
Previous Topic:JavaDoc Search
Next Topic:Class loading problem with Sysdeo Tomcat plug-in
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Sep 21 22:23:03 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.04536 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software