Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » ATL » No output file (or model) after execution
No output file (or model) after execution [message #1065710] Thu, 27 June 2013 08:41 Go to next message
Félix SILINOU KAMDEM is currently offline Félix SILINOU KAMDEMFriend
Messages: 96
Registered: April 2013
Member
Hello,

I don't have any output file (or model) after running my module whose contains:
rule DocumentRoot {
	from
		m : UML!Model
	to 
		dr : XsdEcore!DocumentRoot
}
rule Package {
	from
		c : UML!Package
	to 
		ct : XsdEcore!PackageType
}


But when I used only one each rule in the code above, the output file is generate.

Does anyone why sometimes I generated output file and sometimes not?

[Updated on: Thu, 27 June 2013 08:42]

Report message to a moderator

Re: No output file (or model) after execution [message #1065718 is a reply to message #1065710] Thu, 27 June 2013 09:04 Go to previous messageGo to next message
Hugo Bruneliere is currently offline Hugo BruneliereFriend
Messages: 625
Registered: July 2009
Senior Member
Hello,

There is no reason why such a transformation would not run correctly.
If your output model is not generated, this means that you have an error during the transformation execution: please, take a look to the ATL console to see what is actually happening.
Also, make sure that your ATL launch configuration is set properly.


------------------------------------------
Hugo Bruneliere - R&D Engineer
AtlanMod research team (Inria, EMN & LINA)
Ecole des Mines de Nantes
Nantes - France
------------------------------------------
Re: No output file (or model) after execution [message #1065726 is a reply to message #1065718] Thu, 27 June 2013 09:38 Go to previous messageGo to next message
Félix SILINOU KAMDEM is currently offline Félix SILINOU KAMDEMFriend
Messages: 96
Registered: April 2013
Member
here is an error:

org.eclipse.m2m.atl.engine.emfvm.VMException: Trying to register several rules as default for element org.eclipse.uml2.uml.internal.impl.ModelImpl@3393fa (name: Rose model, visibility: <unset>) (URI: null) (viewpoint: <unset>) : DocumentRoot and Package
Re: No output file (or model) after execution [message #1065736 is a reply to message #1065726] Thu, 27 June 2013 10:14 Go to previous messageGo to next message
Sylvain EVEILLARD is currently offline Sylvain EVEILLARDFriend
Messages: 529
Registered: July 2009
Senior Member
Model inherits from Package thus a model is matched by two rules : DocumentRoot and Package which is not possible in ATL.
You have to add a filter on your Package rule in order to transform only Packages and not the Model here. oclIsTypeOf should do it.
Re: No output file (or model) after execution [message #1065896 is a reply to message #1065736] Fri, 28 June 2013 07:55 Go to previous messageGo to next message
Félix SILINOU KAMDEM is currently offline Félix SILINOU KAMDEMFriend
Messages: 96
Registered: April 2013
Member
It works perfectly now.
Re: No output file (or model) after execution [message #1688980 is a reply to message #1065896] Sun, 22 March 2015 09:55 Go to previous message
FSM ISFSM is currently offline FSM ISFSMFriend
Messages: 21
Registered: March 2015
Junior Member
Hello everybody,
I have the same problem.
I'm working on some issues I'm meeting trying to make transformation rules from MetaSysml to MetaAcme.

Here are 3 very simple rules:
rule Bddiagram2Family {
	from s: MetaSysml!BDDiagram
	to  
	     t : MetaAcme!Family ( 
		    name        <- s.name )
}

rule   Bddiagram2System {
	from s: MetaSysml!BDDiagram
      to  
	     t : MetaAcme!System ( 
		  name     <- 'System' ,
		  family   <- s.extend
		  )
    }
		


The problem is that I get this error when executed:

org.eclipse.m2m.atl.engine.emfvm.VMException: Trying to register several rules as default for element org.eclipse.emf.ecore.impl.DynamicEObjectImpl@25303 (eClass: org.eclipse.emf.ecore.impl.EClassImpl@1e0025d (name: BDDiagram) (instanceClassName: null) (abstract: false, interface: false)) : Bddiagram2Family and Bddiagram2System


Do I need to modify the metamodel? or maybe some other solutions exists...

Thank you very much.

Previous Topic:SWRL in model transformation
Next Topic:MetaSysml to MetaAcme simple rules transformation problem
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Apr 25 16:25:08 GMT 2015

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01863 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software