Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Language IDEs » C / C++ IDE (CDT) » Compiler Complains About Errors(Compiler reports errors, but there is none)
icon4.gif  Compiler Complains About Errors [message #1065449] Tue, 25 June 2013 18:14 Go to next message
Mike Hadley is currently offline Mike Hadley
Messages: 4
Registered: May 2013
Location: Alberta, Canada
Junior Member
Sometime ago I started working on some project in OpenGL everything seems to be going fine. However, Eclipse seems to complain about errors for no reason at all. After refreshing the Indexer, reloading files, and other troubleshooting tips, but it continues to do it.

It is not a servere problem, it's not preventing work from getting done. However looking at the fact there is "Errors" makes me try and correct something that doesn't need to be corrected. "Thinking" there is errors in my code, in which there isn't because it compiles fine from the log files.

Error Output

Description	Resource	Path	Location	Type
Invalid arguments '
Candidates are:
bool FileExists(const std::basic_string<char,std::char_traits<char>,std::allocator<char>> &)
'	CategoryRedirector.cpp	/ProjectBlackline/Engine_Instances	line 113	Semantic Error
Invalid arguments '
Candidates are:
bool ReadFileContents(const std::basic_string<char,std::char_traits<char>,std::allocator<char>> &, std::vector<std::basic_string<char,std::char_traits<char>,std::allocator<char>>,std::allocator<std::basic_string<char,std::char_traits<char>,std::allocator<char>>>> &)
'	CategoryRedirector.cpp	/ProjectBlackline/Engine_Instances	line 122	Semantic Error



Console Output

11:54:41 **** Incremental Build of configuration Debug for project ProjectBlackline ****
Info: Internal Builder is used for build
g++ "-IC:\\Users\\Mike\\Wimni\\ProjectBlackline\\UI\\Header" "-IC:\\Users\\Mike\\Wimni\\ProjectBlackline\\Header\\Context" "-IC:\\Users\\Mike\\Wimni\\ProjectBlackline\\Tiles" "-IC:\\Users\\Mike\\Wimni\\ProjectBlackline\\Header" "-IC:\\Users\\Mike\\Wimni\\ProjectBlackline\\Engine_Instances\\Header" "-IC:\\Users\\Mike\\Wimni\\ProjectBlackline" -O0 -g3 -Wall -c -fmessage-length=0 -o "Engine_Instances\\CategoryRedirector.o" "..\\Engine_Instances\\CategoryRedirector.cpp" 
g++ -mwindows "-LC:\\MinGW\\lib\\SFML_Lib" "-LC:\\MinGW\\lib\\gui" -o ProjectBlackline.exe sys.o "UI\\Source\\GameUITextureKeyButton.o" "UI\\Source\\GameUIPanel.o" "UI\\Source\\GameUILabel.o" "UI\\Source\\Control.o" "UI\\GameUICoreRef.o" "Source\\User.o" "Source\\Tiles\\StaticTile.o" "Source\\Tiles\\BaseMapTile.o" "Source\\Textures.o" "Source\\Mathf.o" "Source\\Instance.o" "Source\\Globals.o" "Source\\GameLevel.o" "Source\\File.o" "Source\\FInput.o" "Source\\EngineKeys.o" "Source\\Encoding.o" "Source\\CrashHandler.o" "Source\\Blackline.o" "Header\\GeneralCallbackable.o" Fltbutton.o "Engine_Instances\\Source\\EditorInstance.o" "Engine_Instances\\CategoryRedirector.o" -lfltk -lole32 -luuid -lcomctl32 -lfltk_z -lfltk_images -lfltk_jpeg -lfltk_png -lfltk_forms -lfltk_gl -lsfml-main -lsfml-graphics-s -lsfml-window-s -lsfml-system-s -lsfml-audio-s -lsfml-network-s -luser32 

11:54:48 Build Finished (took 7s.369ms)



Similar things have occurred in different projects. After creating numerous files.

It still works, but it starting to turn into a rather large annoyance. Is there a solution?

Edit:

However, this seems to be a Windows System problem, the issue is not on the Linux platform.

[Updated on: Wed, 26 June 2013 01:23]

Report message to a moderator

Re: Compiler Complains About Errors [message #1065490 is a reply to message #1065449] Wed, 26 June 2013 05:18 Go to previous message
Nobody Mising name is currently offline Nobody Mising name
Messages: 75
Registered: July 2010
Member
Mike Hadley wrote on Tue, 25 June 2013 14:14
It is not a servere problem, it's not preventing work from getting done. However looking at the fact there is "Errors" makes me try and correct something that doesn't need to be corrected. "Thinking" there is errors in my code, in which there isn't because it compiles fine from the log files.

Eclipse CDT code analyzer is very far from perfect so you should expect cases when it just fails to parse your correct source code which compiles perfectly fine without any errors/warnings. It can be some sort of misconfiguration or just bugs in the CDT code analysis.

If you can't live with that just turn off code analysis and only look at the compiler messages that are correct.
Previous Topic:non-stop mode is not supported when using gdb from cygwin
Next Topic:Periods in artifact name result in no binaries found
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Sep 22 00:20:00 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.03804 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software