Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Equinox » p2 updater questions
p2 updater questions [message #131212] Wed, 13 May 2009 08:09 Go to next message
Eclipse User
Originally posted by: michael.zend.com

Hi All,

I have several questions regarding the "Help -> Check for Updates" and
"Help -> Install New Software" options:

1. Features on my update site are not visible in "Available Software" dialog
unless I uncheck the "Group items by category" option. Is there something
wrong with my update site?

2. I get "There is nothing to update" when I press "Check for Updates". If I
look at the "Available Software" dialog, I see that there are update-able
features (they have "refresh" icon). How can I debug this?

Both things happen in a p2-enabled product.

Thanks,
Michael.
Re: p2 updater questions [message #131228 is a reply to message #131212] Wed, 13 May 2009 09:11 Go to previous messageGo to next message
Eclipse User
Originally posted by: michael.zend.com

Update: I've figured out how to fix the problem 1.

"Michael Spector" <michael@zend.com> wrote in message
news:gued7a$qm7$1@build.eclipse.org...
> Hi All,
>
> I have several questions regarding the "Help -> Check for Updates" and
> "Help -> Install New Software" options:
>
> 1. Features on my update site are not visible in "Available Software"
> dialog unless I uncheck the "Group items by category" option. Is there
> something wrong with my update site?
>
> 2. I get "There is nothing to update" when I press "Check for Updates". If
> I look at the "Available Software" dialog, I see that there are
> update-able features (they have "refresh" icon). How can I debug this?
>
> Both things happen in a p2-enabled product.
>
> Thanks,
> Michael.
>
Re: p2 updater questions [message #131238 is a reply to message #131228] Wed, 13 May 2009 11:40 Go to previous message
Eclipse User
Originally posted by: michael.zend.com

I've found something that can shed light on this issue (may be):

The problem is that the property "org.eclipse.equinox.p2.type.root" is NOT
set for features that make up my product.
The only entry that contains this property is IU that was specified after
"-installUI" option when running a p2 director.
Why is that?


"Michael Spector" <michael@zend.com> wrote in message
news:guegr2$g6q$1@build.eclipse.org...
>
> Update: I've figured out how to fix the problem 1.
>
> "Michael Spector" <michael@zend.com> wrote in message
> news:gued7a$qm7$1@build.eclipse.org...
>> Hi All,
>>
>> I have several questions regarding the "Help -> Check for Updates" and
>> "Help -> Install New Software" options:
>>
>> 1. Features on my update site are not visible in "Available Software"
>> dialog unless I uncheck the "Group items by category" option. Is there
>> something wrong with my update site?
>>
>> 2. I get "There is nothing to update" when I press "Check for Updates".
>> If I look at the "Available Software" dialog, I see that there are
>> update-able features (they have "refresh" icon). How can I debug this?
>>
>> Both things happen in a p2-enabled product.
>>
>> Thanks,
>> Michael.
>>
>
>
Previous Topic:How to provision eclipse plug-ins in my p2 repository
Next Topic:Run OSGi framework from code
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Aug 28 03:23:32 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.12545 seconds