Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Equinox » Eclipse Help System - org.eclipse.help.webapp (conflict with RAP or equinox)
Eclipse Help System - org.eclipse.help.webapp (conflict with RAP or equinox) [message #101382] Fri, 09 November 2007 11:38 Go to next message
Eclipse User
Originally posted by: dp-conde.criticalsoftware.com

Hello,

Once again, I'm posting here to try and find a solution to my problem. I
have a RAP application and I'm trying to get the eclipse help system to
work without problems.

So far I've managed to get the help system to work, but the problem is
that the bundle org.eclipse.help.webapp is conflicting with something,
probably from RAP or equinox. At least it must be because when I start
the org.eclipse.help.webapp to be able to use the eclipse help system,
the application simply stops loading the pictures from the application's
resources.

If I don't start org.eclipse.help.webapp, then everything works fine,
but I can't use the eclipse help system.

Anyone having the same problem, or ideas on how to solve it?

Thanks in advance,
Daniel Conde.
Re: Eclipse Help System - org.eclipse.help.webapp (conflict with RAP or equinox) [message #101394 is a reply to message #101382] Fri, 09 November 2007 15:12 Go to previous messageGo to next message
Simon Kaegi is currently offline Simon Kaegi
Messages: 381
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Daniel,

Sounds to me like you may have conflicting resource registrations from
disagreement over who owns the URI space.
Help registers a resource handler at the URI root.
e.g. "/"
<extension
point="org.eclipse.equinox.http.registry.resources">
<resource
alias="/"
base-name="/"
httpcontextId="help">
</resource>
</extension>

The above snippet is from org.eclipse.help.webapp's plugin.xml.
It's quite likely that RAP also registers something at this alias.
Take a look at their plugin.xml or perhaps in their code to see where
they're registering resources and servlets.
If you want to dig deeper set up some breakpoint inside the "register*"
methods in org.eclipse.equinox.http.servlet.internal.HttpServiceImpl.

HTH
-Simon

"Daniel Conde" <dp-conde@criticalsoftware.com> wrote in message
news:fh22eg$tao$2@build.eclipse.org...
> Hello,
>
> Once again, I'm posting here to try and find a solution to my problem. I
> have a RAP application and I'm trying to get the eclipse help system to
> work without problems.
>
> So far I've managed to get the help system to work, but the problem is
> that the bundle org.eclipse.help.webapp is conflicting with something,
> probably from RAP or equinox. At least it must be because when I start the
> org.eclipse.help.webapp to be able to use the eclipse help system, the
> application simply stops loading the pictures from the application's
> resources.
>
> If I don't start org.eclipse.help.webapp, then everything works fine, but
> I can't use the eclipse help system.
>
> Anyone having the same problem, or ideas on how to solve it?
>
> Thanks in advance,
> Daniel Conde.
Re: Eclipse Help System - org.eclipse.help.webapp (conflict with RAP or equinox) [message #101484 is a reply to message #101394] Tue, 13 November 2007 04:31 Go to previous message
Eclipse User
Originally posted by: dp-conde.criticalsoftware.com

Hello Kaegi,

Thanks for your tip, you where right. There was a resource registration
conflict that needed to be solved, so I changed the extension point for
the webapp bundle, and it worked fine.

But having bundles changed isn't a good politic, so now, all I need is
to design a patch or something alike to change the bundle.

Thanks for your tip.
Daniel Conde.

Simon Kaegi wrote:
> Hi Daniel,
>
> Sounds to me like you may have conflicting resource registrations from
> disagreement over who owns the URI space.
> Help registers a resource handler at the URI root.
> e.g. "/"
> <extension
> point="org.eclipse.equinox.http.registry.resources">
> <resource
> alias="/"
> base-name="/"
> httpcontextId="help">
> </resource>
> </extension>
>
> The above snippet is from org.eclipse.help.webapp's plugin.xml.
> It's quite likely that RAP also registers something at this alias.
> Take a look at their plugin.xml or perhaps in their code to see where
> they're registering resources and servlets.
> If you want to dig deeper set up some breakpoint inside the "register*"
> methods in org.eclipse.equinox.http.servlet.internal.HttpServiceImpl.
>
> HTH
> -Simon
>
> "Daniel Conde" <dp-conde@criticalsoftware.com> wrote in message
> news:fh22eg$tao$2@build.eclipse.org...
>> Hello,
>>
>> Once again, I'm posting here to try and find a solution to my problem. I
>> have a RAP application and I'm trying to get the eclipse help system to
>> work without problems.
>>
>> So far I've managed to get the help system to work, but the problem is
>> that the bundle org.eclipse.help.webapp is conflicting with something,
>> probably from RAP or equinox. At least it must be because when I start the
>> org.eclipse.help.webapp to be able to use the eclipse help system, the
>> application simply stops loading the pictures from the application's
>> resources.
>>
>> If I don't start org.eclipse.help.webapp, then everything works fine, but
>> I can't use the eclipse help system.
>>
>> Anyone having the same problem, or ideas on how to solve it?
>>
>> Thanks in advance,
>> Daniel Conde.
>
>
Previous Topic:how to get bundle context in the servlet registered by the org.eclipse.equinox.http.registry
Next Topic:NoClassDefFoundError
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Jul 31 05:29:20 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02109 seconds