Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Newcomers » Newcomers » Matplotlib does not work in Eclipse(Matplotlib does not work in Eclipse)
Matplotlib does not work in Eclipse [message #691535] Fri, 01 July 2011 12:56 Go to next message
werner rolf is currently offline werner rolf
Messages: 1
Registered: July 2011
Junior Member
I use Eclipse SDK, Version: 3.7.0 with PyDev 101.

Furthermore I have installed
- numpy-1.6.1rc1-win32-superpack-python2.6.exe
and
- matplotlib-1.0.1.win32-py2.6.exe

as noted here: matplotlib.sourceforge.net/users/installing.html


I have rebuild all the packages and looks the site-packages are listed.

(by the way as you see it is an Python version installed with ArcGIS )

If I test a script to check the installation like:

import numpy
arcpy.AddMessage("NUMPY Version " + numpy.__version__)

import matplotlib
arcpy.AddMessage("MATPLOTLIB Version " + matplotlib.__version__)

I get the following error:
NUMPY Version 1.6.1rc1
Traceback (most recent call last):
print "MATPLOTLIB Version " + matplotlib.__version__
AttributeError: 'module' object has no attribute '__version__'

Also the command
- import pylab as pl

import pylab as pl
from matplotlib.pylab import *
ImportError: No module named pylab


So even matplotlib is installed properly in the directory "site-packages" (see screenshot attached) it does not work in Eclipse.
Eclipse points properly as well (see 2nd screenshot attached). As you see I even added the directory matplotlib manually)


By the way if I let it run in iPython (same installation) it works perfect.

What still needs to be done to get matplotlib work in Eclipse?

Thanks
Werner

Re: Matplotlib does not work in Eclipse [message #692022 is a reply to message #691535] Sun, 03 July 2011 03:43 Go to previous message
Michael Pellaton is currently offline Michael Pellaton
Messages: 289
Registered: July 2009
Senior Member
Hi

PyDev is not an Eclipse project. Chances of getting help for PyDev is
much higher in it's own support infrastructure [1].

[1] http://sourceforge.net/projects/pydev/forums/forum/293649

HTH
Michael
Previous Topic:Eclipse/AJDT Install Error
Next Topic:internal browser doesn't work
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Sep 01 22:05:40 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01582 seconds