Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Language IDEs » PHP Development Tools (PDT) » Eclipse won't send breakpoints to xdebug
Eclipse won't send breakpoints to xdebug [message #691222] Thu, 30 June 2011 21:12 Go to next message
Don  is currently offline Don
Messages: 2
Registered: June 2011
Junior Member
I have PDT and xdebug configured to talk to each other. I can setup a PHP Web Page configuration, it will run and stop at the first line of the script. From there, I can step through the script perfectly fine, but no breakpoints will work.

I have tried setting breakpoints on a variety of different statements. If I click 'Show Breakpoints Supported By Selected Target' in the breakpoints window, all of the breakpoints will disappear. The xdebug log shows no attempt by Eclipse to set any breakpoints, that I can tell.

Eclipse: 3.6.1
XDebug: 2.1.0
  • Attachment: log.txt
    (Size: 3.09KB, Downloaded 104 times)

[Updated on: Thu, 30 June 2011 21:14]

Report message to a moderator

Re: Eclipse won't send breakpoints to xdebug [message #691263 is a reply to message #691222] Fri, 01 July 2011 02:23 Go to previous messageGo to next message
Toshihiro Izumi is currently offline Toshihiro Izumi
Messages: 345
Registered: July 2009
Location: Japan
Senior Member
>If I click 'Show Breakpoints Supported By Selected Target' in the breakpoints window, all of the breakpoints will disappear.

This indicates that your breakpoints are not of PDT.
For example, breakpoints on javascript files or such can be filtered out by 'Show Breakpoints Supported By Selected Target' when Debug View(it shows debug targets) has PDT debug session.
Remove breakpoints and re-create them.
Re: Eclipse won't send breakpoints to xdebug [message #691616 is a reply to message #691263] Fri, 01 July 2011 17:05 Go to previous message
Don  is currently offline Don
Messages: 2
Registered: June 2011
Junior Member
Thanks, "not of PDT" reminded me that this project had been created in PHPEclipse. Reloading it as a new project in PDT fixed the problem.
Previous Topic:PHP Syntax highlighting not showing in Svn repository exploring
Next Topic:ASP Tag highlighting breaking HTML highlighting
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Aug 31 02:27:54 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01830 seconds