Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Newcomers » Newcomers » Missing Theme error in Workbench(AndroidXmlEditor Failed)
Missing Theme error in Workbench [message #654575] Wed, 16 February 2011 11:29 Go to next message
Mike Procter is currently offline Mike Procter
Messages: 1
Registered: February 2011
Junior Member
I have recently installed Eclipse IDE for Java Developers (Version: Helios Service Release 1, Build id: 20100917-0705) with the latest SDK Platform Android plugin - on Windows 7.

I can add, edit and run code for projects, however, in the Workbench area the Graphical Layout view of the layout xml files always shows a "missing theme" message in bottom right navigation area.The left Palette navigator area is ok and the remaining area is blank.

The error message reads: "Selecting page '0' in AndroidXmlEditor failed"

The first and last 10 lines from the Exception Stack Trace reads:
java.lang.NullPointerException
at com.android.ide.eclipse.adt.internal.editors.layout.gle2.Gra phicalEditorPart.renderWithBridge(Unknown Source)
at com.android.ide.eclipse.adt.internal.editors.layout.gle2.Gra phicalEditorPart.recomputeLayout(Unknown Source)
at com.android.ide.eclipse.adt.internal.editors.layout.gle2.Gra phicalEditorPart.activated(Unknown Source)
at com.android.ide.eclipse.adt.internal.editors.layout.LayoutEd itor.pageChange(Unknown Source)
at org.eclipse.ui.part.MultiPageEditorPart.setActivePage(MultiP ageEditorPart.java:1067)
at org.eclipse.ui.forms.editor.FormEditor.setActivePage(FormEdi tor.java:607)
at com.android.ide.eclipse.adt.internal.editors.AndroidXmlEdito r.selectDefaultPage(Unknown Source)
at com.android.ide.eclipse.adt.internal.editors.AndroidXmlEdito r.addPages(Unknown Source)
at org.eclipse.ui.forms.editor.FormEditor.createPages(FormEdito r.java:138)
at org.eclipse.ui.part.MultiPageEditorPart.createPartControl(Mu ltiPageEditorPart.java:348)

at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher .start(EclipseAppLauncher.java:79)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseS tarter.java:369)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseS tarter.java:179)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java: 619)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:574)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1407)

Any assistance in resolving would be appreciated
Re: Missing Theme error in Workbench [message #654644 is a reply to message #654575] Wed, 16 February 2011 15:02 Go to previous messageGo to next message
David Wegener is currently offline David Wegener
Messages: 1341
Registered: July 2009
Senior Member
The Eclipse forums are for Eclipse development questions. Android questions should be asked in an Android developer forum.
Re: Missing Theme error in Workbench [message #654658 is a reply to message #654575] Wed, 16 February 2011 15:12 Go to previous message
Eric Rizzo is currently offline Eric Rizzo
Messages: 2249
Registered: July 2009
Senior Member
On 2/16/11 6:29 AM, Mike Procter wrote:
> I have recently installed Eclipse IDE for Java Developers (Version:
> Helios Service Release 1, Build id: 20100917-0705) with the latest SDK
> Platform Android plugin - on Windows 7.
>
> I can add, edit and run code for projects, however, in the Workbench
> area the Graphical Layout view of the layout xml files always shows a
> "missing theme" message in bottom right navigation area.The left Palette
> navigator area is ok and the remaining area is blank.
>
> The error message reads: "Selecting page '0' in AndroidXmlEditor failed"

Android has it's own developer forums; you should ask there. This is not
an Eclipse issue per se, but rather a problem with the Android plugins
that run on Eclipse.

Eric


>
> The first and last 10 lines from the Exception Stack Trace reads:
> java.lang.NullPointerException
> at com.android.ide.eclipse.adt.internal.editors.layout.gle2.Gra
> phicalEditorPart.renderWithBridge(Unknown Source)
> at com.android.ide.eclipse.adt.internal.editors.layout.gle2.Gra
> phicalEditorPart.recomputeLayout(Unknown Source)
> at com.android.ide.eclipse.adt.internal.editors.layout.gle2.Gra
> phicalEditorPart.activated(Unknown Source)
> at com.android.ide.eclipse.adt.internal.editors.layout.LayoutEd
> itor.pageChange(Unknown Source)
> at org.eclipse.ui.part.MultiPageEditorPart.setActivePage(MultiP
> ageEditorPart.java:1067)
> at org.eclipse.ui.forms.editor.FormEditor.setActivePage(FormEdi
> tor.java:607)
> at com.android.ide.eclipse.adt.internal.editors.AndroidXmlEdito
> r.selectDefaultPage(Unknown Source)
> at com.android.ide.eclipse.adt.internal.editors.AndroidXmlEdito
> r.addPages(Unknown Source)
> at org.eclipse.ui.forms.editor.FormEditor.createPages(FormEdito r.java:138)
> at org.eclipse.ui.part.MultiPageEditorPart.createPartControl(Mu
> ltiPageEditorPart.java:348)
>
> at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher
> .start(EclipseAppLauncher.java:79)
> at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseS
> tarter.java:369)
> at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseS
> tarter.java:179)
> at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
> at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
> at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
> at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
> at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java: 619)
> at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:574)
> at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1407)
>
> Any assistance in resolving would be appreciated
Previous Topic:some questions for BIRT
Next Topic:Changing log4j log level in Console
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Sep 22 10:29:47 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.03997 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software