Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » XML Schema Definition (XSD) » Schema Validation problem with Geronimo Schemas
Schema Validation problem with Geronimo Schemas [message #65044] Tue, 29 November 2005 16:43 Go to next message
Eclipse User
Originally posted by: brian.bonner.nospam.paraware.com

I've loaded up the SVN version of Geronimo, but I'm getting validation
errors on the schema. I've included the errors below. My instance
documents are also failing (I believe based on this). I saw this post:

http://www.eclipse.org/newsportal/article.php?id=1429&gr oup=eclipse.technology.xsd#1429
and thought it might be related as I was using SVN. However, I've
since disabled it, created a new workspace with the schemas from
Geronimo (latest SVN), but I'm still getting the errors.

I'm running:
Eclipse FTP and WebDAV Support 3.1.0
Eclipse Project SDK 3.1.1
Eclipse SDK Examples 3.1.1
EMF SDK 2.1.1
Graphical Editing Framework SDK 3.1.1
JST WST 0.70 (Disabled)
JST WST 0.71 (Disabled)
JST WST 1.0 (1.0M9)
Subclipse 0.9.34 (Disabled)
UML2 1.1.1
UML2 Docs 1.1.1
UML2 Ex 1.1.1
UML2 Source 1.1.1
Version Control with Subversion 1.1.1 (Disabled)
Visual Editor SDK 1.1.0.1
WST Feature SDK 1.0.0

Severity Description Resource In Folder Location Creation Time Id
2 s4s-elt-invalid-content.1: The content of 'descriptionType' is
invalid. Element 'attribute' is invalid, misplaced, or occurs too
often. geronimo-connector-1.0.xsd testschema/schema line 391 November
29, 2005 11:34:56 AM 1
2 src-resolve.4.2: Error resolving component 'xml:lang'. It was detected
that 'xml:lang' is in namespace 'http://www.w3.org/XML/1998/namespace',
but components from this namespace are not referenceable from schema
document
' file:///C:/workspace_test/testschema/schema/geronimo-connect or-1.0.xsd'.
If this is the incorrect namespace, perhaps the prefix of 'xml:lang'
needs to be changed. If this is the correct namespace, then an
appropriate 'import' tag should be added to
' file:///C:/workspace_test/testschema/schema/geronimo-connect or-1.0.xsd'.
geronimo-connector-1.0.xsd testschema/schema line 391 November 29, 2005
11:34:56 AM 0
Re: Schema Validation problem with Geronimo Schemas [message #65077 is a reply to message #65044] Tue, 29 November 2005 16:49 Go to previous messageGo to next message
Eclipse User
Originally posted by: merks.ca.ibm.com

This is a multi-part message in MIME format.
--------------040109050007040008040206
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 7bit

Brian,

These messages aren't coming from the XSD model. They look like they
are probably coming directly from Xerces. The most likely cause is
using xml:lang but forgetting to import the schema for the XML namespace.

<xs:import namespace="http://www.w3.org/XML/1998/namespace"
schemaLocation="http://www.w3.org/2001/xml.xsd"/>


Brian Bonner wrote:

> I've loaded up the SVN version of Geronimo, but I'm getting validation
> errors on the schema. I've included the errors below. My instance
> documents are also failing (I believe based on this). I saw this post:
> http://www.eclipse.org/newsportal/article.php?id=1429&gr oup=eclipse.technology.xsd#1429
> and thought it might be related as I was using SVN. However, I've
> since disabled it, created a new workspace with the schemas from
> Geronimo (latest SVN), but I'm still getting the errors.
>
> I'm running:
> Eclipse FTP and WebDAV Support 3.1.0
> Eclipse Project SDK 3.1.1
> Eclipse SDK Examples 3.1.1
> EMF SDK 2.1.1
> Graphical Editing Framework SDK 3.1.1
> JST WST 0.70 (Disabled)
> JST WST 0.71 (Disabled)
> JST WST 1.0 (1.0M9)
> Subclipse 0.9.34 (Disabled)
> UML2 1.1.1
> UML2 Docs 1.1.1
> UML2 Ex 1.1.1
> UML2 Source 1.1.1
> Version Control with Subversion 1.1.1 (Disabled)
> Visual Editor SDK 1.1.0.1
> WST Feature SDK 1.0.0
>
> Severity Description Resource In Folder Location
> Creation Time Id
> 2 s4s-elt-invalid-content.1: The content of 'descriptionType' is
> invalid. Element 'attribute' is invalid, misplaced, or occurs too
> often. geronimo-connector-1.0.xsd testschema/schema line
> 391 November 29, 2005 11:34:56 AM 1
> 2 src-resolve.4.2: Error resolving component 'xml:lang'. It was
> detected that 'xml:lang' is in namespace
> 'http://www.w3.org/XML/1998/namespace', but components from this
> namespace are not referenceable from schema document
> ' file:///C:/workspace_test/testschema/schema/geronimo-connect or-1.0.xsd'.
> If this is the incorrect namespace, perhaps the prefix of 'xml:lang'
> needs to be changed. If this is the correct namespace, then an
> appropriate 'import' tag should be added to
> ' file:///C:/workspace_test/testschema/schema/geronimo-connect or-1.0.xsd'.
> geronimo-connector-1.0.xsd testschema/schema line 391
> November 29, 2005 11:34:56 AM 0
>
>


--------------040109050007040008040206
Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 7bit

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta content="text/html;charset=ISO-8859-1" http-equiv="Content-Type">
</head>
<body bgcolor="#ffffff" text="#000000">
Brian,<br>
<br>
These messages aren't coming from the XSD model.&nbsp; They look like they
are probably coming directly from Xerces.&nbsp; The most likely cause is
using <a class="moz-txt-link-freetext" href="xml:lang">xml:lang</a> but forgetting to import the schema for the XML
namespace.<br>
<blockquote>&lt;xs:import
namespace=<a class="moz-txt-link-rfc2396E" href="http://www.w3.org/XML/1998/namespace">"http://www.w3.org/XML/1998/namespace"</a>
schemaLocation=<a class="moz-txt-link-rfc2396E" href="http://www.w3.org/2001/xml.xsd">"http://www.w3.org/2001/xml.xsd"</a>/&gt;<br>
</blockquote>
<br>
Brian Bonner wrote:
<blockquote cite="middmi0g7$e36$1@news.eclipse.org" type="cite">I've
loaded up the SVN version of Geronimo, but I'm getting validation
errors on the schema.&nbsp; I've included the errors below.&nbsp; My instance
documents are also failing (I believe based on this).&nbsp; I saw this post:
<br>
<a class="moz-txt-link-freetext" href=" http://www.eclipse.org/newsportal/article.php?id=1429&gr oup=eclipse.technology.xsd#1429"> http://www.eclipse.org/newsportal/article.php?id=1429&am p;group=eclipse.technology.xsd#1429</a>
&nbsp;and thought it might be related as I was using SVN.&nbsp; However, I've
since disabled it, created a new workspace with the schemas from
Geronimo (latest SVN), but I'm still getting the errors.
<br>
<br>
I'm running:
<br>
Eclipse FTP and WebDAV Support 3.1.0
<br>
Eclipse Project SDK 3.1.1
<br>
Eclipse SDK Examples 3.1.1
<br>
EMF SDK 2.1.1
<br>
Graphical Editing Framework SDK 3.1.1
<br>
JST WST 0.70 (Disabled)
<br>
JST WST 0.71 (Disabled)
<br>
JST WST 1.0 (1.0M9)
<br>
Subclipse 0.9.34 (Disabled)
<br>
UML2 1.1.1
<br>
UML2 Docs 1.1.1
<br>
UML2 Ex 1.1.1
<br>
UML2 Source 1.1.1
<br>
Version Control with Subversion 1.1.1 (Disabled)
<br>
Visual Editor SDK 1.1.0.1
<br>
WST Feature SDK 1.0.0
<br>
<br>
Severity&nbsp;&nbsp;&nbsp; Description&nbsp;&nbsp;&nbsp; Resource&nbsp;&nbsp;&nbsp; In Folder&nbsp;&nbsp;&nbsp; Location&nbsp;&nbsp;&nbsp;
Creation Time&nbsp;&nbsp;&nbsp; Id
<br>
2&nbsp;&nbsp;&nbsp; s4s-elt-invalid-content.1: The content of 'descriptionType' is
invalid.&nbsp; Element 'attribute' is invalid, misplaced, or occurs too
often.&nbsp;&nbsp;&nbsp; geronimo-connector-1.0.xsd&nbsp;&nbsp;&nbsp; testschema/schema&nbsp;&nbsp;&nbsp; line
391&nbsp;&nbsp;&nbsp; November 29, 2005 11:34:56 AM&nbsp;&nbsp;&nbsp; 1
<br>
2&nbsp;&nbsp;&nbsp; src-resolve.4.2: Error resolving component '<a class="moz-txt-link-freetext" href="xml:lang">xml:lang</a>'. It was
detected that '<a class="moz-txt-link-freetext" href="xml:lang">xml:lang</a>' is in namespace
'<a class="moz-txt-link-freetext" href="http://www.w3.org/XML/1998/namespace">http://www.w3.org/XML/1998/namespace</a>', but components from this
namespace are not referenceable from schema document
'<a class="moz-txt-link-freetext" href=" file:///C:/workspace_test/testschema/schema/geronimo-connect or-1.0.xsd"> file:///C:/workspace_test/testschema/schema/geronimo-connect or-1.0.xsd</a>'.
If this is the incorrect namespace, perhaps the prefix of '<a class="moz-txt-link-freetext" href="xml:lang">xml:lang</a>'
needs to be changed. If this is the correct namespace, then an
appropriate 'import' tag should be added to
'<a class="moz-txt-link-freetext" href=" file:///C:/workspace_test/testschema/schema/geronimo-connect or-1.0.xsd"> file:///C:/workspace_test/testschema/schema/geronimo-connect or-1.0.xsd</a>'.
geronimo-connector-1.0.xsd&nbsp;&nbsp;&nbsp; testschema/schema&nbsp;&nbsp;&nbsp; line 391&nbsp;&nbsp;&nbsp; November
29, 2005 11:34:56 AM&nbsp;&nbsp;&nbsp; 0
<br>
<br>
<br>
</blockquote>
<br>
</body>
</html>

--------------040109050007040008040206--
Re: Schema Validation problem with Geronimo Schemas [message #65147 is a reply to message #65077] Tue, 29 November 2005 20:11 Go to previous messageGo to next message
Eclipse User
Originally posted by: brian.bonner.nospam.paraware.com

Ed, thanks. I added it, revalidated and all is well with the world again :)

Brian

Ed Merks wrote:
> Brian,
>
> These messages aren't coming from the XSD model. They look like they
> are probably coming directly from Xerces. The most likely cause is
> using xml:lang but forgetting to import the schema for the XML namespace.
>
> <xs:import namespace="http://www.w3.org/XML/1998/namespace"
> schemaLocation="http://www.w3.org/2001/xml.xsd"/>
>
>
> Brian Bonner wrote:
>> I've loaded up the SVN version of Geronimo, but I'm getting validation
>> errors on the schema. I've included the errors below. My instance
>> documents are also failing (I believe based on this). I saw this post:
>> http://www.eclipse.org/newsportal/article.php?id=1429&gr oup=eclipse.technology.xsd#1429
>> and thought it might be related as I was using SVN. However, I've
>> since disabled it, created a new workspace with the schemas from
>> Geronimo (latest SVN), but I'm still getting the errors.
>>
>> I'm running:
>> Eclipse FTP and WebDAV Support 3.1.0
>> Eclipse Project SDK 3.1.1
>> Eclipse SDK Examples 3.1.1
>> EMF SDK 2.1.1
>> Graphical Editing Framework SDK 3.1.1
>> JST WST 0.70 (Disabled)
>> JST WST 0.71 (Disabled)
>> JST WST 1.0 (1.0M9)
>> Subclipse 0.9.34 (Disabled)
>> UML2 1.1.1
>> UML2 Docs 1.1.1
>> UML2 Ex 1.1.1
>> UML2 Source 1.1.1
>> Version Control with Subversion 1.1.1 (Disabled)
>> Visual Editor SDK 1.1.0.1
>> WST Feature SDK 1.0.0
>>
>> Severity Description Resource In Folder Location
>> Creation Time Id
>> 2 s4s-elt-invalid-content.1: The content of 'descriptionType' is
>> invalid. Element 'attribute' is invalid, misplaced, or occurs too
>> often. geronimo-connector-1.0.xsd testschema/schema line
>> 391 November 29, 2005 11:34:56 AM 1
>> 2 src-resolve.4.2: Error resolving component 'xml:lang'. It was
>> detected that 'xml:lang' is in namespace
>> 'http://www.w3.org/XML/1998/namespace', but components from this
>> namespace are not referenceable from schema document
>> ' file:///C:/workspace_test/testschema/schema/geronimo-connect or-1.0.xsd'.
>> If this is the incorrect namespace, perhaps the prefix of 'xml:lang'
>> needs to be changed. If this is the correct namespace, then an
>> appropriate 'import' tag should be added to
>> ' file:///C:/workspace_test/testschema/schema/geronimo-connect or-1.0.xsd'.
>> geronimo-connector-1.0.xsd testschema/schema line 391
>> November 29, 2005 11:34:56 AM 0
>>
>>
>
Re: Schema Validation problem with Geronimo Schemas [message #65169 is a reply to message #65147] Tue, 29 November 2005 21:02 Go to previous message
Eclipse User
Originally posted by: brian.bonner.nospam.paraware.com

Ed,

I tried changing the schemaLocation to the local one used by Geronimo
and was getting failures. I pulled them down and at first blush they
were the same, but doing a compare, I realized there was a slight
difference between the two. After replacing the local xml.xsd with the
one from the web, this now works. Woot!

<xs:import namespace="http://www.w3.org/XML/1998/namespace"
schemaLocation="xml.xsd"/>

Thanks again.

When I was using the local document (before the download) I was getting
this error msg:

Severity Description Resource In Folder Location Creation Time Id
1 schema_reference.4: Failed to read schema document
'file:///C:/workspace_paraware/testschema/schema/xml.xsd', because 1)
could not find the document; 2) the document could not be read; 3) the
root element of the document is not <xsd:schema>.
geronimo-security-1.1.xsd testschema/schema line 30 November 29, 2005
3:55:27 PM 2916

Brian


Brian Bonner wrote:
> Ed, thanks. I added it, revalidated and all is well with the world
> again :)
>
> Brian
>
> Ed Merks wrote:
>> Brian,
>>
>> These messages aren't coming from the XSD model. They look like they
>> are probably coming directly from Xerces. The most likely cause is
>> using xml:lang but forgetting to import the schema for the XML namespace.
>>
>> <xs:import namespace="http://www.w3.org/XML/1998/namespace"
>> schemaLocation="http://www.w3.org/2001/xml.xsd"/>
>>
>>
>> Brian Bonner wrote:
>>> I've loaded up the SVN version of Geronimo, but I'm getting
>>> validation errors on the schema. I've included the errors below. My
>>> instance documents are also failing (I believe based on this). I saw
>>> this post:
>>> http://www.eclipse.org/newsportal/article.php?id=1429&gr oup=eclipse.technology.xsd#1429
>>> and thought it might be related as I was using SVN. However, I've
>>> since disabled it, created a new workspace with the schemas from
>>> Geronimo (latest SVN), but I'm still getting the errors.
>>>
>>> I'm running:
>>> Eclipse FTP and WebDAV Support 3.1.0
>>> Eclipse Project SDK 3.1.1
>>> Eclipse SDK Examples 3.1.1
>>> EMF SDK 2.1.1
>>> Graphical Editing Framework SDK 3.1.1
>>> JST WST 0.70 (Disabled)
>>> JST WST 0.71 (Disabled)
>>> JST WST 1.0 (1.0M9)
>>> Subclipse 0.9.34 (Disabled)
>>> UML2 1.1.1
>>> UML2 Docs 1.1.1
>>> UML2 Ex 1.1.1
>>> UML2 Source 1.1.1
>>> Version Control with Subversion 1.1.1 (Disabled)
>>> Visual Editor SDK 1.1.0.1
>>> WST Feature SDK 1.0.0
>>>
>>> Severity Description Resource In Folder Location
>>> Creation Time Id
>>> 2 s4s-elt-invalid-content.1: The content of 'descriptionType' is
>>> invalid. Element 'attribute' is invalid, misplaced, or occurs too
>>> often. geronimo-connector-1.0.xsd testschema/schema line
>>> 391 November 29, 2005 11:34:56 AM 1
>>> 2 src-resolve.4.2: Error resolving component 'xml:lang'. It was
>>> detected that 'xml:lang' is in namespace
>>> 'http://www.w3.org/XML/1998/namespace', but components from this
>>> namespace are not referenceable from schema document
>>> ' file:///C:/workspace_test/testschema/schema/geronimo-connect or-1.0.xsd'.
>>> If this is the incorrect namespace, perhaps the prefix of 'xml:lang'
>>> needs to be changed. If this is the correct namespace, then an
>>> appropriate 'import' tag should be added to
>>> ' file:///C:/workspace_test/testschema/schema/geronimo-connect or-1.0.xsd'.
>>> geronimo-connector-1.0.xsd testschema/schema line 391
>>> November 29, 2005 11:34:56 AM 0
>>>
>>>
>>
Re: Schema Validation problem with Geronimo Schemas [message #597225 is a reply to message #65044] Tue, 29 November 2005 16:49 Go to previous message
Ed Merks is currently offline Ed Merks
Messages: 26048
Registered: July 2009
Senior Member
This is a multi-part message in MIME format.
--------------040109050007040008040206
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 7bit

Brian,

These messages aren't coming from the XSD model. They look like they
are probably coming directly from Xerces. The most likely cause is
using xml:lang but forgetting to import the schema for the XML namespace.

<xs:import namespace="http://www.w3.org/XML/1998/namespace"
schemaLocation="http://www.w3.org/2001/xml.xsd"/>


Brian Bonner wrote:

> I've loaded up the SVN version of Geronimo, but I'm getting validation
> errors on the schema. I've included the errors below. My instance
> documents are also failing (I believe based on this). I saw this post:
> http://www.eclipse.org/newsportal/article.php?id=1429&gr oup=eclipse.technology.xsd#1429
> and thought it might be related as I was using SVN. However, I've
> since disabled it, created a new workspace with the schemas from
> Geronimo (latest SVN), but I'm still getting the errors.
>
> I'm running:
> Eclipse FTP and WebDAV Support 3.1.0
> Eclipse Project SDK 3.1.1
> Eclipse SDK Examples 3.1.1
> EMF SDK 2.1.1
> Graphical Editing Framework SDK 3.1.1
> JST WST 0.70 (Disabled)
> JST WST 0.71 (Disabled)
> JST WST 1.0 (1.0M9)
> Subclipse 0.9.34 (Disabled)
> UML2 1.1.1
> UML2 Docs 1.1.1
> UML2 Ex 1.1.1
> UML2 Source 1.1.1
> Version Control with Subversion 1.1.1 (Disabled)
> Visual Editor SDK 1.1.0.1
> WST Feature SDK 1.0.0
>
> Severity Description Resource In Folder Location
> Creation Time Id
> 2 s4s-elt-invalid-content.1: The content of 'descriptionType' is
> invalid. Element 'attribute' is invalid, misplaced, or occurs too
> often. geronimo-connector-1.0.xsd testschema/schema line
> 391 November 29, 2005 11:34:56 AM 1
> 2 src-resolve.4.2: Error resolving component 'xml:lang'. It was
> detected that 'xml:lang' is in namespace
> 'http://www.w3.org/XML/1998/namespace', but components from this
> namespace are not referenceable from schema document
> ' file:///C:/workspace_test/testschema/schema/geronimo-connect or-1.0.xsd'.
> If this is the incorrect namespace, perhaps the prefix of 'xml:lang'
> needs to be changed. If this is the correct namespace, then an
> appropriate 'import' tag should be added to
> ' file:///C:/workspace_test/testschema/schema/geronimo-connect or-1.0.xsd'.
> geronimo-connector-1.0.xsd testschema/schema line 391
> November 29, 2005 11:34:56 AM 0
>
>


--------------040109050007040008040206
Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 7bit

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta content="text/html;charset=ISO-8859-1" http-equiv="Content-Type">
</head>
<body bgcolor="#ffffff" text="#000000">
Brian,<br>
<br>
These messages aren't coming from the XSD model.&nbsp; They look like they
are probably coming directly from Xerces.&nbsp; The most likely cause is
using <a class="moz-txt-link-freetext" href="xml:lang">xml:lang</a> but forgetting to import the schema for the XML
namespace.<br>
<blockquote>&lt;xs:import
namespace=<a class="moz-txt-link-rfc2396E" href="http://www.w3.org/XML/1998/namespace">"http://www.w3.org/XML/1998/namespace"</a>
schemaLocation=<a class="moz-txt-link-rfc2396E" href="http://www.w3.org/2001/xml.xsd">"http://www.w3.org/2001/xml.xsd"</a>/&gt;<br>
</blockquote>
<br>
Brian Bonner wrote:
<blockquote cite="middmi0g7$e36$1@news.eclipse.org" type="cite">I've
loaded up the SVN version of Geronimo, but I'm getting validation
errors on the schema.&nbsp; I've included the errors below.&nbsp; My instance
documents are also failing (I believe based on this).&nbsp; I saw this post:
<br>
<a class="moz-txt-link-freetext" href=" http://www.eclipse.org/newsportal/article.php?id=1429&gr oup=eclipse.technology.xsd#1429"> http://www.eclipse.org/newsportal/article.php?id=1429&am p;group=eclipse.technology.xsd#1429</a>
&nbsp;and thought it might be related as I was using SVN.&nbsp; However, I've
since disabled it, created a new workspace with the schemas from
Geronimo (latest SVN), but I'm still getting the errors.
<br>
<br>
I'm running:
<br>
Eclipse FTP and WebDAV Support 3.1.0
<br>
Eclipse Project SDK 3.1.1
<br>
Eclipse SDK Examples 3.1.1
<br>
EMF SDK 2.1.1
<br>
Graphical Editing Framework SDK 3.1.1
<br>
JST WST 0.70 (Disabled)
<br>
JST WST 0.71 (Disabled)
<br>
JST WST 1.0 (1.0M9)
<br>
Subclipse 0.9.34 (Disabled)
<br>
UML2 1.1.1
<br>
UML2 Docs 1.1.1
<br>
UML2 Ex 1.1.1
<br>
UML2 Source 1.1.1
<br>
Version Control with Subversion 1.1.1 (Disabled)
<br>
Visual Editor SDK 1.1.0.1
<br>
WST Feature SDK 1.0.0
<br>
<br>
Severity&nbsp;&nbsp;&nbsp; Description&nbsp;&nbsp;&nbsp; Resource&nbsp;&nbsp;&nbsp; In Folder&nbsp;&nbsp;&nbsp; Location&nbsp;&nbsp;&nbsp;
Creation Time&nbsp;&nbsp;&nbsp; Id
<br>
2&nbsp;&nbsp;&nbsp; s4s-elt-invalid-content.1: The content of 'descriptionType' is
invalid.&nbsp; Element 'attribute' is invalid, misplaced, or occurs too
often.&nbsp;&nbsp;&nbsp; geronimo-connector-1.0.xsd&nbsp;&nbsp;&nbsp; testschema/schema&nbsp;&nbsp;&nbsp; line
391&nbsp;&nbsp;&nbsp; November 29, 2005 11:34:56 AM&nbsp;&nbsp;&nbsp; 1
<br>
2&nbsp;&nbsp;&nbsp; src-resolve.4.2: Error resolving component '<a class="moz-txt-link-freetext" href="xml:lang">xml:lang</a>'. It was
detected that '<a class="moz-txt-link-freetext" href="xml:lang">xml:lang</a>' is in namespace
'<a class="moz-txt-link-freetext" href="http://www.w3.org/XML/1998/namespace">http://www.w3.org/XML/1998/namespace</a>', but components from this
namespace are not referenceable from schema document
'<a class="moz-txt-link-freetext" href=" file:///C:/workspace_test/testschema/schema/geronimo-connect or-1.0.xsd"> file:///C:/workspace_test/testschema/schema/geronimo-connect or-1.0.xsd</a>'.
If this is the incorrect namespace, perhaps the prefix of '<a class="moz-txt-link-freetext" href="xml:lang">xml:lang</a>'
needs to be changed. If this is the correct namespace, then an
appropriate 'import' tag should be added to
'<a class="moz-txt-link-freetext" href=" file:///C:/workspace_test/testschema/schema/geronimo-connect or-1.0.xsd"> file:///C:/workspace_test/testschema/schema/geronimo-connect or-1.0.xsd</a>'.
geronimo-connector-1.0.xsd&nbsp;&nbsp;&nbsp; testschema/schema&nbsp;&nbsp;&nbsp; line 391&nbsp;&nbsp;&nbsp; November
29, 2005 11:34:56 AM&nbsp;&nbsp;&nbsp; 0
<br>
<br>
<br>
</blockquote>
<br>
</body>
</html>

--------------040109050007040008040206--
Re: Schema Validation problem with Geronimo Schemas [message #597258 is a reply to message #65077] Tue, 29 November 2005 20:11 Go to previous message
Brian Bonner is currently offline Brian Bonner
Messages: 12
Registered: July 2009
Junior Member
Ed, thanks. I added it, revalidated and all is well with the world again :)

Brian

Ed Merks wrote:
> Brian,
>
> These messages aren't coming from the XSD model. They look like they
> are probably coming directly from Xerces. The most likely cause is
> using xml:lang but forgetting to import the schema for the XML namespace.
>
> <xs:import namespace="http://www.w3.org/XML/1998/namespace"
> schemaLocation="http://www.w3.org/2001/xml.xsd"/>
>
>
> Brian Bonner wrote:
>> I've loaded up the SVN version of Geronimo, but I'm getting validation
>> errors on the schema. I've included the errors below. My instance
>> documents are also failing (I believe based on this). I saw this post:
>> http://www.eclipse.org/newsportal/article.php?id=1429&gr oup=eclipse.technology.xsd#1429
>> and thought it might be related as I was using SVN. However, I've
>> since disabled it, created a new workspace with the schemas from
>> Geronimo (latest SVN), but I'm still getting the errors.
>>
>> I'm running:
>> Eclipse FTP and WebDAV Support 3.1.0
>> Eclipse Project SDK 3.1.1
>> Eclipse SDK Examples 3.1.1
>> EMF SDK 2.1.1
>> Graphical Editing Framework SDK 3.1.1
>> JST WST 0.70 (Disabled)
>> JST WST 0.71 (Disabled)
>> JST WST 1.0 (1.0M9)
>> Subclipse 0.9.34 (Disabled)
>> UML2 1.1.1
>> UML2 Docs 1.1.1
>> UML2 Ex 1.1.1
>> UML2 Source 1.1.1
>> Version Control with Subversion 1.1.1 (Disabled)
>> Visual Editor SDK 1.1.0.1
>> WST Feature SDK 1.0.0
>>
>> Severity Description Resource In Folder Location
>> Creation Time Id
>> 2 s4s-elt-invalid-content.1: The content of 'descriptionType' is
>> invalid. Element 'attribute' is invalid, misplaced, or occurs too
>> often. geronimo-connector-1.0.xsd testschema/schema line
>> 391 November 29, 2005 11:34:56 AM 1
>> 2 src-resolve.4.2: Error resolving component 'xml:lang'. It was
>> detected that 'xml:lang' is in namespace
>> 'http://www.w3.org/XML/1998/namespace', but components from this
>> namespace are not referenceable from schema document
>> ' file:///C:/workspace_test/testschema/schema/geronimo-connect or-1.0.xsd'.
>> If this is the incorrect namespace, perhaps the prefix of 'xml:lang'
>> needs to be changed. If this is the correct namespace, then an
>> appropriate 'import' tag should be added to
>> ' file:///C:/workspace_test/testschema/schema/geronimo-connect or-1.0.xsd'.
>> geronimo-connector-1.0.xsd testschema/schema line 391
>> November 29, 2005 11:34:56 AM 0
>>
>>
>
Re: Schema Validation problem with Geronimo Schemas [message #597263 is a reply to message #65147] Tue, 29 November 2005 21:02 Go to previous message
Brian Bonner is currently offline Brian Bonner
Messages: 12
Registered: July 2009
Junior Member
Ed,

I tried changing the schemaLocation to the local one used by Geronimo
and was getting failures. I pulled them down and at first blush they
were the same, but doing a compare, I realized there was a slight
difference between the two. After replacing the local xml.xsd with the
one from the web, this now works. Woot!

<xs:import namespace="http://www.w3.org/XML/1998/namespace"
schemaLocation="xml.xsd"/>

Thanks again.

When I was using the local document (before the download) I was getting
this error msg:

Severity Description Resource In Folder Location Creation Time Id
1 schema_reference.4: Failed to read schema document
'file:///C:/workspace_paraware/testschema/schema/xml.xsd', because 1)
could not find the document; 2) the document could not be read; 3) the
root element of the document is not <xsd:schema>.
geronimo-security-1.1.xsd testschema/schema line 30 November 29, 2005
3:55:27 PM 2916

Brian


Brian Bonner wrote:
> Ed, thanks. I added it, revalidated and all is well with the world
> again :)
>
> Brian
>
> Ed Merks wrote:
>> Brian,
>>
>> These messages aren't coming from the XSD model. They look like they
>> are probably coming directly from Xerces. The most likely cause is
>> using xml:lang but forgetting to import the schema for the XML namespace.
>>
>> <xs:import namespace="http://www.w3.org/XML/1998/namespace"
>> schemaLocation="http://www.w3.org/2001/xml.xsd"/>
>>
>>
>> Brian Bonner wrote:
>>> I've loaded up the SVN version of Geronimo, but I'm getting
>>> validation errors on the schema. I've included the errors below. My
>>> instance documents are also failing (I believe based on this). I saw
>>> this post:
>>> http://www.eclipse.org/newsportal/article.php?id=1429&gr oup=eclipse.technology.xsd#1429
>>> and thought it might be related as I was using SVN. However, I've
>>> since disabled it, created a new workspace with the schemas from
>>> Geronimo (latest SVN), but I'm still getting the errors.
>>>
>>> I'm running:
>>> Eclipse FTP and WebDAV Support 3.1.0
>>> Eclipse Project SDK 3.1.1
>>> Eclipse SDK Examples 3.1.1
>>> EMF SDK 2.1.1
>>> Graphical Editing Framework SDK 3.1.1
>>> JST WST 0.70 (Disabled)
>>> JST WST 0.71 (Disabled)
>>> JST WST 1.0 (1.0M9)
>>> Subclipse 0.9.34 (Disabled)
>>> UML2 1.1.1
>>> UML2 Docs 1.1.1
>>> UML2 Ex 1.1.1
>>> UML2 Source 1.1.1
>>> Version Control with Subversion 1.1.1 (Disabled)
>>> Visual Editor SDK 1.1.0.1
>>> WST Feature SDK 1.0.0
>>>
>>> Severity Description Resource In Folder Location
>>> Creation Time Id
>>> 2 s4s-elt-invalid-content.1: The content of 'descriptionType' is
>>> invalid. Element 'attribute' is invalid, misplaced, or occurs too
>>> often. geronimo-connector-1.0.xsd testschema/schema line
>>> 391 November 29, 2005 11:34:56 AM 1
>>> 2 src-resolve.4.2: Error resolving component 'xml:lang'. It was
>>> detected that 'xml:lang' is in namespace
>>> 'http://www.w3.org/XML/1998/namespace', but components from this
>>> namespace are not referenceable from schema document
>>> ' file:///C:/workspace_test/testschema/schema/geronimo-connect or-1.0.xsd'.
>>> If this is the incorrect namespace, perhaps the prefix of 'xml:lang'
>>> needs to be changed. If this is the correct namespace, then an
>>> appropriate 'import' tag should be added to
>>> ' file:///C:/workspace_test/testschema/schema/geronimo-connect or-1.0.xsd'.
>>> geronimo-connector-1.0.xsd testschema/schema line 391
>>> November 29, 2005 11:34:56 AM 0
>>>
>>>
>>
Previous Topic:Problems with deriving types
Next Topic:Problems with deriving types
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Sep 17 23:50:25 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.06715 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software