Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » GMF (Graphical Modeling Framework) » Question about xsi:schemaLocation in models with different packages
Question about xsi:schemaLocation in models with different packages [message #548666] Thu, 22 July 2010 11:25 Go to next message
Toñi Reina is currently offline Toñi Reina
Messages: 204
Registered: July 2009
Senior Member
Hello,

I really don't know if this is an Eugenia question or a GMF question,
if you think it is not Eugenia, I have posted it the same question in
the eugenia corresponding newsgroup.

The problem is related to the model generated with the editor generated
with Eugenia and the subpackages uris. I have defined a metamodel
similar to the following one:
=========================================
@namespace(uri="http://uri",prefix="pfx")
@gmf(foo="bar")
package rootPackage;

@namespace(uri="http://uri.diagram",prefix="")
package diagram{

@gmf.diagram(foo="bar")
class RootClass{

val core.Process [*] processes;
}
}

@namespace(uri="http://uri.core",prefix="")
package core{

@gmf.node(label = "name")
abstract class ModelElement
{
attr String name;

}

class Process extends ModelElement { }

}
============================================

And I want to create models that conform to that metamodel. In order to
create the models I have used two different options:

1)Creating a Dynamic instance and using the Sample Reflective Ecore Editor.

2) Creating models with my own editor generated with Eugenia/GMF.

The problem is that models generated with option 1) are not equals to
models generated with option 2). The difference is that with option 1)
an xsi:schemaLocation property is generated linked to RootClass,
however, this property is not generated in the model generated with the
Eugenia editor.

This property is important because I'm using these models with Mofscript
M2T transformations. The model generated with the Eugenia editor doesn't
work with the transformation engine because it doesn't know the exact
location of the diagram package.

Here I have included the xmi code of a same model generated with the two
different editors (in order you can see the differences)

Model generated with the Dynamic instance Ecore Editor
<?xml version="1.0" encoding="ASCII"?>
<RootClass xmi:version="2.0"
xmlns:xmi="http://www.omg.org/XMI"
xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xmlns="http://uri.diagram"
xsi:schemaLocation="http://uri.diagram
../model/metamodel.ecore#//diagram">
<processes name="Process1"/>
<processes name="Process2"/>
</RootClass>

Model generated with my own editor generated with Eugenia/GMF
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<RootClass xmi:version="2.0"
xmlns:xmi="http://www.omg.org/XMI"
xmlns="http://uri.diagram">
<processes name="Proccess1"/>
<processes name="Process2"/>
</RootClass>


My question is if there is any way of including this xsi:schemaLocation
properties y models generated by the Eugenia editor.

Thanks in advanced,

Toñi
Re: Question about xsi:schemaLocation in models with different packages [message #548767 is a reply to message #548666] Thu, 22 July 2010 17:55 Go to previous message
Ed Merks is currently offline Ed Merks
Messages: 25739
Registered: July 2009
Senior Member
This is a multi-part message in MIME format.
--------------040904060301030502000603
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit

To
Previous Topic:how to add a node in sub - diagram programmatically
Next Topic:Auto-size containers
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Apr 16 06:52:02 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02088 seconds