Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Language IDEs » C / C++ IDE (CDT) » Can't find the SVN Repository Exploring perspective(Installed Subversion and Subclipse...)
Can't find the SVN Repository Exploring perspective [message #511621] Tue, 02 February 2010 10:15 Go to next message
Jonas Arvidsson is currently offline Jonas Arvidsson
Messages: 27
Registered: September 2009
Junior Member
Ubuntu 9.10, Eclipse build 20090920-1017.

Installed Subclipse 1.6 in Eclipse and Subversion 1.6 (via Synaptic).

But I can't find the SVN Repository Exploring perspective. On my other computer (which runs Ubuntu 9.04, Subversion 1.5 and Subclipse 1.4), I just choose Window->Open perspective->Other->SVN Repository Exploring.

But that is not possible now. Any ideas why?
Re: Can't find the SVN Repository Exploring perspective [message #511770 is a reply to message #511621] Tue, 02 February 2010 18:42 Go to previous messageGo to next message
Doug Schaefer is currently offline Doug Schaefer
Messages: 72
Registered: July 2009
Member
I'm curious why you posted that here on the CDT forum.
Re: Can't find the SVN Repository Exploring perspective [message #511846 is a reply to message #511621] Wed, 03 February 2010 08:39 Go to previous messageGo to next message
Jonas Arvidsson is currently offline Jonas Arvidsson
Messages: 27
Registered: September 2009
Junior Member
Because it is a plugin that for Eclipse (using the C/C++ version of Eclipse)? And I can't get working on Ubuntu 9.10 (works very well on 9.04), and I was intrested to know if anyone else (at least other Eclipse users) have had the same problem, and if they know how to solve it!

Sorry if I didn't make that clear from the start Smile
Re: Can't find the SVN Repository Exploring perspective [message #511914 is a reply to message #511846] Wed, 03 February 2010 12:22 Go to previous messageGo to next message
Beth Tibbitts is currently offline Beth Tibbitts
Messages: 226
Registered: July 2009
Senior Member
I think what Doug meant was that your problem isn't due to the CDT (C/C++ plugins for Eclipse), it's a problem with the Subclipse plugins.
So, you might ask your question somewhere specific to Subclipse, or in a more general Eclipse user group.
See http://www.eclipse.org/forums/
Maybe the newcomers group there?

But to start with, you might look in the Error Log View.


...Beth
Re: Can't find the SVN Repository Exploring perspective [message #511924 is a reply to message #511621] Wed, 03 February 2010 12:44 Go to previous messageGo to next message
Jonas Arvidsson is currently offline Jonas Arvidsson
Messages: 27
Registered: September 2009
Junior Member
I know, but you must admit that there aren't any obvious section for a question like this on the Eclipse forums? Smile Thus I posted it where it was possible that people with the same setup read (there must be a lot of people here using Eclipse along with Subversion/Subclipse?), and hoped someone had came across this problem too.

I might be a newcomer, depending on how you judge that (only been working as a software engineer for about 1.5 year, and with Eclipse the last 0.5 year), but I didn't consider this as a typical newcomer problem. It could happen anyone who have to start to use Subversion in Eclipse, no matter if you been using Eclipse for one week or ten year?

Thanks for the suggestion to look in the error log. Couldn't find any relevant info there though Sad
Re: Can't find the SVN Repository Exploring perspective [message #511931 is a reply to message #511621] Wed, 03 February 2010 13:18 Go to previous messageGo to next message
Beth Tibbitts is currently offline Beth Tibbitts
Messages: 226
Registered: July 2009
Senior Member
Subclipse isn't provided by Eclipse.
It's provided by another community, Tigris.
You should probably ask your question to them.
http://subclipse.tigris.org/

(I use Subclipse, by the way, and am happy with it.)
Re: Can't find the SVN Repository Exploring perspective [message #511935 is a reply to message #511621] Wed, 03 February 2010 13:29 Go to previous messageGo to next message
Jonas Arvidsson is currently offline Jonas Arvidsson
Messages: 27
Registered: September 2009
Junior Member
So am I, it works perfectly well on my Ubuntu 9.04 computer! Smile

But how can you know for sure that this problem is related to Subclipse and not to Eclipse?

For example, when I upgraded to Ubuntu 9.10 on another computer, strange things started to happen with Eclipse. Couldn't click on "OK"-buttons for example. One could assume that it was something wrong with Ubuntu, right? But it showed that it was because Eclipse didn't use GTK+ correctly.

So, what I am trying to say. It COULD be an Eclipse issue. That's why I don't understand why it could be wrong posting here Smile

(I posted on tigris as welll, don't worry)

[Updated on: Wed, 03 February 2010 13:32]

Report message to a moderator

Re: Can't find the SVN Repository Exploring perspective [message #512139 is a reply to message #511935] Thu, 04 February 2010 07:14 Go to previous messageGo to next message
Laca is currently offline Laca
Messages: 6
Registered: July 2009
Junior Member
Jonas,

- only a fraction of Eclipse users use Subclipse and this is especially
true for CDT users (being only a fraction of Eclipse users themselves).
On the other hand all Subclipse users use Eclipse (it being an Eclipse
plugin)

- the Subclipse developers/power users are more probably use/read the
Subclipse list, although some of them probably reads Eclipse lists, too
(but I guess only a fraction of them read the CDT lists)

- the Subclipse developers/power users have seen a lot of cases/problems
regarding Subclipse usage, so your chances are much better to get an
answer to your problem there (or at least get some pointers on where to
look for more information)

So I don't see anything wrong with dropping a line about your problem on
the Subclipse list instead of insisting to get a response here (which,
it seems, you did not succeed to get)?

No offense meant, I just think you'll really get better support for
Subclipse on the Subclipse list.

Cheers,

Laca

On 2010.02.03. 14:29, Jonas Arvidsson wrote:
> So am I, it works perfectly well on my Ubuntu 9.04 computer! :)
>
> But how can you know for sure that this problem is related to Subclipse
> and not to Eclipse?
> For example, when I upgraded to Ubuntu 9.10 on another computer, strange
> things started to happen with Eclipse. Couldn't click on "OK"-buttons
> for example. One could assume that it was something wrong with Ubuntu,
> right? But it showed that it was because Eclipse didn't use GTK+ correctly.
> So, what I am trying to say. It COULD be an Eclipse issue. That's why I
> don't understand why it could be wrong posting here :)
Re: Can't find the SVN Repository Exploring perspective [message #512140 is a reply to message #511935] Thu, 04 February 2010 07:14 Go to previous messageGo to next message
Laca is currently offline Laca
Messages: 6
Registered: July 2009
Junior Member
Jonas,

- only a fraction of Eclipse users use Subclipse and this is especially
true for CDT users (being only a fraction of Eclipse users themselves).
On the other hand all Subclipse users use Eclipse (it being an Eclipse
plugin)

- the Subclipse developers/power users are more probably use/read the
Subclipse list, although some of them probably reads Eclipse lists, too
(but I guess only a fraction of them read the CDT lists)

- the Subclipse developers/power users have seen a lot of cases/problems
regarding Subclipse usage, so your chances are much better to get an
answer to your problem there (or at least get some pointers on where to
look for more information)

So I don't see anything wrong with dropping a line about your problem on
the Subclipse list instead of insisting to get a response here (which,
it seems, you did not succeed to get)?

No offense meant, I just think you'll really get better support for
Subclipse on the Subclipse list.

Cheers,

Laca

On 2010.02.03. 14:29, Jonas Arvidsson wrote:
> So am I, it works perfectly well on my Ubuntu 9.04 computer! :)
>
> But how can you know for sure that this problem is related to Subclipse
> and not to Eclipse?
> For example, when I upgraded to Ubuntu 9.10 on another computer, strange
> things started to happen with Eclipse. Couldn't click on "OK"-buttons
> for example. One could assume that it was something wrong with Ubuntu,
> right? But it showed that it was because Eclipse didn't use GTK+ correctly.
> So, what I am trying to say. It COULD be an Eclipse issue. That's why I
> don't understand why it could be wrong posting here :)
Re: Can't find the SVN Repository Exploring perspective [message #512144 is a reply to message #511621] Thu, 04 February 2010 07:38 Go to previous messageGo to next message
Jonas Arvidsson is currently offline Jonas Arvidsson
Messages: 27
Registered: September 2009
Junior Member
Since I have no idea if it's a Subclipse or an Eclipse issue, I posted
on both the Subclipse and the Eclipse forum (which I also made clear in
my previous post). What's the problem?
Re: Can't find the SVN Repository Exploring perspective [message #512149 is a reply to message #512144] Thu, 04 February 2010 07:56 Go to previous messageGo to next message
Laca is currently offline Laca
Messages: 6
Registered: July 2009
Junior Member
Jonas,

It wasn't clear at all (in fact I just re-read your previous posts, but
couldn't find any mention of posting your question on Tigris.org).
Anyway, it does not matter, I only tried to be helpful.
Sorry, if that made you uneasy.

Cheers,

Laca

On 2010.02.04. 8:38, Jonas Arvidsson wrote:
> Since I have no idea if it's a Subclipse or an Eclipse issue, I posted
> on both the Subclipse and the Eclipse forum (which I also made clear in
> my previous post). What's the problem?
Re: Can't find the SVN Repository Exploring perspective [message #512152 is a reply to message #511935] Thu, 04 February 2010 08:18 Go to previous messageGo to next message
Jonas Arvidsson is currently offline Jonas Arvidsson
Messages: 27
Registered: September 2009
Junior Member
Jonas Arvidsson wrote on Wed, 03 February 2010 08:29


(I posted on tigris as welll, don't worry)



Re: Can't find the SVN Repository Exploring perspective [message #512155 is a reply to message #511621] Thu, 04 February 2010 08:27 Go to previous message
Jonas Arvidsson is currently offline Jonas Arvidsson
Messages: 27
Registered: September 2009
Junior Member
That is from post #7 in this thread... Wink

Anyway, I'm of course grateful for any suggestions. Just felt a little bit confused why people spend so much time telling me that I am posting in the wrong forum.
Previous Topic:Launch Failed.Binary not found
Next Topic:list of make target programically? on project outside of workspace
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Oct 22 21:41:04 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.03245 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software