Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Language IDEs » C / C++ IDE (CDT) » Starting the debugger takes forever.(Starting the debugger takes forever.)
Starting the debugger takes forever. [message #509633] Sat, 23 January 2010 20:58 Go to next message
Adam  is currently offline Adam
Messages: 5
Registered: January 2010
Junior Member
Hello,

I'm new to using Eclipse with C/C++ development.

Problem: Long ass delay starting debugger making debugging unusable.

Log: org.eclipse.cdt.debug.mi.core.cdi.MI2CDIException: No registers.[No registers.]

Versions:

DISTRIB_ID=Ubuntu

DISTRIB_RELEASE=9.10

DISTRIB_CODENAME=karmic

DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 9.10"

Eclipse IDE for C/C++ Developers
Build id: 20090920-1017

Eclipse C/C++ Development Tools - Mylyn Bridge
Version: 5.1.0.200909110608
Build id: 200909110608

Eclipse IDE for C/C++ Developers 1.2.1.20090918-0703 epp.package.cpp
Eclipse Platform 3.5.1.M20090917-0800 org.eclipse.platform.ide

It appears others are solving this with different builds.

Any recipes for compatible versions/builds ?

Thanks!
Adam.


EDIT: Additional information. I will post back If I find a solution...

gdb --version
GNU gdb (GDB) 7.0-ubuntu
Copyright (C) 2009 Free Software Foundation, Inc.
License GPLv3+: GNU GPL version 3 or later <http://gnu.org/licenses/gpl.html>
This is free software: you are free to change and redistribute it.
There is NO WARRANTY, to the extent permitted by law. Type "show copying"
and "show warranty" for details.
This GDB was configured as "i486-linux-gnu".
For bug reporting instructions, please see:
<http://www.gnu.org/software/gdb/bugs/>.

http://www.eclipse.org/forums/index.php?t=msg&th=156536& amp;start=0&

[Updated on: Sat, 23 January 2010 21:05]

Report message to a moderator

Re: Starting the debugger takes forever. [message #509635 is a reply to message #509633] Sat, 23 January 2010 21:40 Go to previous messageGo to next message
Adam  is currently offline Adam
Messages: 5
Registered: January 2010
Junior Member
I downloaded CDT-6.0.1.zip from here:
http://www.eclipse.org/downloads/download.php?file=/tools/cd t/releases/galileo/dist/cdt-master-6.0.1.zip
And pointed the Eclipse "Help-Install New Software" menu commands to it.

No Change:

!ENTRY org.eclipse.cdt.debug.core 4 1000 2010-01-23 13:34:43.421

!MESSAGE Internal error logged from CDI Debug:

!STACK 0

org.eclipse.cdt.debug.mi.core.cdi.MI2CDIException: No registers.[No registers.]

at org.eclipse.cdt.debug.mi.core.cdi.RegisterManager.getRegiste rDescriptors(RegisterManager.java:195)

at org.eclipse.cdt.debug.mi.core.cdi.RegisterManager.getRegiste rDescriptors(RegisterManager.java:173)

at org.eclipse.cdt.debug.mi.core.cdi.model.RegisterGroup.getReg isterDescriptors(RegisterGroup.java:42)

at org.eclipse.cdt.debug.internal.core.CRegisterManager.initial ize(CRegisterManager.java:127)

at org.eclipse.cdt.debug.internal.core.model.CDebugTarget.initi alizeRegisters(CDebugTarget.java:356)

at org.eclipse.cdt.debug.internal.core.model.CDebugTarget.initi alize(CDebugTarget.java:287)

at org.eclipse.cdt.debug.internal.core.model.CDebugTarget.<init >(CDebugTarget.java:275)

at org.eclipse.cdt.debug.core.CDIDebugModel$1.run(CDIDebugModel .java:100)

at org.eclipse.core.internal.resources.Workspace.run(Workspace. java:1800)

at org.eclipse.core.internal.resources.Workspace.run(Workspace. java:1782)

at org.eclipse.cdt.debug.core.CDIDebugModel.newDebugTarget(CDID ebugModel.java:105)

at org.eclipse.cdt.launch.internal.LocalCDILaunchDelegate.launc hLocalDebugSession(LocalCDILaunchDelegate.java:162)

at org.eclipse.cdt.launch.internal.LocalCDILaunchDelegate.launc hDebugger(LocalCDILaunchDelegate.java:112)

at org.eclipse.cdt.launch.internal.LocalCDILaunchDelegate.launc h(LocalCDILaunchDelegate.java:72)

at org.eclipse.debug.internal.core.LaunchConfiguration.launch(L aunchConfiguration.java:853)

at org.eclipse.debug.internal.core.LaunchConfiguration.launch(L aunchConfiguration.java:703)

at org.eclipse.debug.internal.ui.DebugUIPlugin.buildAndLaunch(D ebugUIPlugin.java:866)

at org.eclipse.debug.internal.ui.DebugUIPlugin$8.run(DebugUIPlu gin.java:1069)

at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:55)


Re: Starting the debugger takes forever. [message #509639 is a reply to message #509635] Sat, 23 January 2010 22:13 Go to previous message
Adam  is currently offline Adam
Messages: 5
Registered: January 2010
Junior Member
No Delay When I Debug! Yippee!

Installed this:
http://download.eclipse.org/tools/cdt/builds/6.0.2/I.I200909 180606/index.html

Also, I no longer think that that log error is related. That is to say I still get the log message. But, who cares?! I can debug now! (Log message below).

Also, just as a timely aside, for those Ubuntu 9.10 users. Don't forget that if you are using a startup script to avoid the UI rendering problems (export GDK_NATIVE_WINDOWS=1), the script doesn't run when Eclipse restarts after the install and Gnome clobbers the environment variable whenever it can - Confused me for a few.

!ENTRY org.eclipse.cdt.debug.core 4 1000 2010-01-23 14:03:22.350

!MESSAGE Internal error logged from CDI Debug:

!STACK 0

org.eclipse.cdt.debug.mi.core.cdi.MI2CDIException: No registers.[No registers.]

at org.eclipse.cdt.debug.mi.core.cdi.RegisterManager.getRegiste rDescriptors(RegisterManager.java:195)

at org.eclipse.cdt.debug.mi.core.cdi.RegisterManager.getRegiste rDescriptors(RegisterManager.java:173)

at org.eclipse.cdt.debug.mi.core.cdi.model.RegisterGroup.getReg isterDescriptors(RegisterGroup.java:42)

at org.eclipse.cdt.debug.internal.core.CRegisterManager.initial ize(CRegisterManager.java:127)

at org.eclipse.cdt.debug.internal.core.model.CDebugTarget.initi alizeRegisters(CDebugTarget.java:356)

at org.eclipse.cdt.debug.internal.core.model.CDebugTarget.initi alize(CDebugTarget.java:287)

at org.eclipse.cdt.debug.internal.core.model.CDebugTarget.<init >(CDebugTarget.java:275)

at org.eclipse.cdt.debug.core.CDIDebugModel$1.run(CDIDebugModel .java:100)

at org.eclipse.core.internal.resources.Workspace.run(Workspace. java:1800)

at org.eclipse.core.internal.resources.Workspace.run(Workspace. java:1782)

at org.eclipse.cdt.debug.core.CDIDebugModel.newDebugTarget(CDID ebugModel.java:105)

at org.eclipse.cdt.launch.internal.LocalCDILaunchDelegate.launc hLocalDebugSession(LocalCDILaunchDelegate.java:162)

at org.eclipse.cdt.launch.internal.LocalCDILaunchDelegate.launc hDebugger(LocalCDILaunchDelegate.java:112)

at org.eclipse.cdt.launch.internal.LocalCDILaunchDelegate.launc h(LocalCDILaunchDelegate.java:72)

at org.eclipse.debug.internal.core.LaunchConfiguration.launch(L aunchConfiguration.java:853)

at org.eclipse.debug.internal.core.LaunchConfiguration.launch(L aunchConfiguration.java:703)

at org.eclipse.debug.internal.ui.DebugUIPlugin.buildAndLaunch(D ebugUIPlugin.java:866)

at org.eclipse.debug.internal.ui.DebugUIPlugin$8.run(DebugUIPlu gin.java:1069)

at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:55)

Previous Topic:Memory view in CDT
Next Topic:Flex , yacc , bison , lemon
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Oct 01 18:28:11 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.03102 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software