Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » EMF » Problem with href
Problem with href [message #492727] Wed, 21 October 2009 14:27 Go to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: fabrice.lima.lopes.gmail.com

Hello,

I have a problem when I execute an ATL transformation programmatically.
The output XMI file is generated strangely, there are "href" everywhere :

<xmi:XMI xmi:version="2.0" xmlns:xmi="http://www.omg.org/XMI"
xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xmlns:s2="http://www.sebastian2.com/ecore/referential"
xmlns:s2c=" http://www.sebastian2.com/ecore/referential/creationcontaine r"
xmlns:s2m="http://www.sebastian2.com/ecore/referential/mediacontainer"
xmlns:s2r=" http://www.sebastian2.com/ecore/referential/resourcecontaine r"
xmlns:s2t=" http://www.sebastian2.com/ecore/referential/temporalcontaine r">
<s2:DomainModel>
<projects href="#/2"/>
</s2:DomainModel>
<s2r:Folder>
<essenceMasters href="#/8"/>
<essenceMasters href="#/9"/>
</s2r:Folder>
<s2:Project name="Projet Sebastian">
<temporalContainer>
<temporalSequenceMasters href="#/3"/>
</temporalContainer>
<creationContainer>
<contentUnits href="#/4"/>
</creationContainer>
</s2:Project>
............
</xmi:XMI>

I am expected something like this :

<xmi:XMI xmi:version="2.0" xmlns:xmi="http://www.omg.org/XMI"
xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xmlns:s2="http://www.sebastian2.com/ecore/referential"
xmlns:s2c=" http://www.sebastian2.com/ecore/referential/creationcontaine r"
xmlns:s2m="http://www.sebastian2.com/ecore/referential/mediacontainer"
xmlns:s2r=" http://www.sebastian2.com/ecore/referential/resourcecontaine r">
<s2:Project name="Projet Sebastian">
<temporalContainer>
<temporalSequenceMasters title="SequenceEISTI" duration="480"
editing="/0/@creationContainer/@contentUnits.0/@mediaCreations.0 "/>
</temporalContainer>
<creationContainer>
<contentUnits>
<mediaCreations xsi:type="s2c:Editing" name="SequenceEISTI">
<edits sourceOut="240" recordOut="240"
selectedVariant="/1/@essenceMasters.0"/>
<edits sourceOut="240" recordIn="240" recordOut="480"
selectedVariant="/1/@essenceMasters.1"/>
</mediaCreations>
</contentUnits>
</creationContainer>
</s2:Project>
<s2r:Folder>
<essenceMasters>
<fileInfo xsi:type="s2m:VideoFile" pixelWidth="720"
pixelHeight="486" frameNumber="240"/>
<nodeInfo name="EISTITitle06.mov"
path=" file://localhost/Users/zoubeida/Desktop/Test%20FCP%20Sebasti an/ProjetFabrice/EISTITitle06.mov"/>
</essenceMasters>
<essenceMasters>
<fileInfo xsi:type="s2m:VideoFile" pixelWidth="720"
pixelHeight="486" frameNumber="240"/>
<nodeInfo name="EISTITitle10.mov"
path=" file://localhost/Users/zoubeida/Desktop/Test%20FCP%20Sebasti an/ProjetFabrice/EISTITitl10.mov"/>
</essenceMasters>
</s2r:Folder>
</xmi:XMI>
Re: Problem with href [message #492731 is a reply to message #492727] Wed, 21 October 2009 14:36 Go to previous messageGo to next message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 26283
Registered: July 2009
Senior Member
Fabrice,

It sounds like you are using non-containment references where really you
want containment references instead.


Fabrice LIMA LOPES wrote:
> Hello,
>
> I have a problem when I execute an ATL transformation
> programmatically. The output XMI file is generated strangely, there
> are "href" everywhere :
>
> <xmi:XMI xmi:version="2.0" xmlns:xmi="http://www.omg.org/XMI"
> xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
> xmlns:s2="http://www.sebastian2.com/ecore/referential"
> xmlns:s2c=" http://www.sebastian2.com/ecore/referential/creationcontaine r"
> xmlns:s2m="http://www.sebastian2.com/ecore/referential/mediacontainer"
> xmlns:s2r=" http://www.sebastian2.com/ecore/referential/resourcecontaine r"
> xmlns:s2t=" http://www.sebastian2.com/ecore/referential/temporalcontaine r">
>
> <s2:DomainModel>
> <projects href="#/2"/>
> </s2:DomainModel>
> <s2r:Folder>
> <essenceMasters href="#/8"/>
> <essenceMasters href="#/9"/>
> </s2r:Folder>
> <s2:Project name="Projet Sebastian">
> <temporalContainer>
> <temporalSequenceMasters href="#/3"/>
> </temporalContainer>
> <creationContainer>
> <contentUnits href="#/4"/>
> </creationContainer>
> </s2:Project>
> ............
> </xmi:XMI>
>
> I am expected something like this :
>
> <xmi:XMI xmi:version="2.0" xmlns:xmi="http://www.omg.org/XMI"
> xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
> xmlns:s2="http://www.sebastian2.com/ecore/referential"
> xmlns:s2c=" http://www.sebastian2.com/ecore/referential/creationcontaine r"
> xmlns:s2m="http://www.sebastian2.com/ecore/referential/mediacontainer"
> xmlns:s2r=" http://www.sebastian2.com/ecore/referential/resourcecontaine r">
>
> <s2:Project name="Projet Sebastian">
> <temporalContainer>
> <temporalSequenceMasters title="SequenceEISTI" duration="480"
> editing="/0/@creationContainer/@contentUnits.0/@mediaCreations.0 "/>
> </temporalContainer>
> <creationContainer>
> <contentUnits>
> <mediaCreations xsi:type="s2c:Editing" name="SequenceEISTI">
> <edits sourceOut="240" recordOut="240"
> selectedVariant="/1/@essenceMasters.0"/>
> <edits sourceOut="240" recordIn="240" recordOut="480"
> selectedVariant="/1/@essenceMasters.1"/>
> </mediaCreations>
> </contentUnits>
> </creationContainer>
> </s2:Project>
> <s2r:Folder>
> <essenceMasters>
> <fileInfo xsi:type="s2m:VideoFile" pixelWidth="720"
> pixelHeight="486" frameNumber="240"/>
> <nodeInfo name="EISTITitle06.mov"
> path=" file://localhost/Users/zoubeida/Desktop/Test%20FCP%20Sebasti an/ProjetFabrice/EISTITitle06.mov"/>
>
> </essenceMasters>
> <essenceMasters>
> <fileInfo xsi:type="s2m:VideoFile" pixelWidth="720"
> pixelHeight="486" frameNumber="240"/>
> <nodeInfo name="EISTITitle10.mov"
> path=" file://localhost/Users/zoubeida/Desktop/Test%20FCP%20Sebasti an/ProjetFabrice/EISTITitl10.mov"/>
>
> </essenceMasters>
> </s2r:Folder>
> </xmi:XMI>
>
>
Re: Problem with href [message #492737 is a reply to message #492731] Wed, 21 October 2009 14:47 Go to previous messageGo to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: fabrice.lima.lopes.gmail.com

Thank u for reply Ed,

Containements are set at "true" on the ecore file

Ed Merks a écrit :
> Fabrice,
>
> It sounds like you are using non-containment references where really you
> want containment references instead.
>
>
> Fabrice LIMA LOPES wrote:
>> Hello,
>>
>> I have a problem when I execute an ATL transformation
>> programmatically. The output XMI file is generated strangely, there
>> are "href" everywhere :
>>
>> <xmi:XMI xmi:version="2.0" xmlns:xmi="http://www.omg.org/XMI"
>> xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
>> xmlns:s2="http://www.sebastian2.com/ecore/referential"
>> xmlns:s2c=" http://www.sebastian2.com/ecore/referential/creationcontaine r"
>> xmlns:s2m="http://www.sebastian2.com/ecore/referential/mediacontainer"
>> xmlns:s2r=" http://www.sebastian2.com/ecore/referential/resourcecontaine r"
>> xmlns:s2t=" http://www.sebastian2.com/ecore/referential/temporalcontaine r">
>>
>> <s2:DomainModel>
>> <projects href="#/2"/>
>> </s2:DomainModel>
>> <s2r:Folder>
>> <essenceMasters href="#/8"/>
>> <essenceMasters href="#/9"/>
>> </s2r:Folder>
>> <s2:Project name="Projet Sebastian">
>> <temporalContainer>
>> <temporalSequenceMasters href="#/3"/>
>> </temporalContainer>
>> <creationContainer>
>> <contentUnits href="#/4"/>
>> </creationContainer>
>> </s2:Project>
>> ............
>> </xmi:XMI>
>>
>> I am expected something like this :
>>
>> <xmi:XMI xmi:version="2.0" xmlns:xmi="http://www.omg.org/XMI"
>> xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
>> xmlns:s2="http://www.sebastian2.com/ecore/referential"
>> xmlns:s2c=" http://www.sebastian2.com/ecore/referential/creationcontaine r"
>> xmlns:s2m="http://www.sebastian2.com/ecore/referential/mediacontainer"
>> xmlns:s2r=" http://www.sebastian2.com/ecore/referential/resourcecontaine r">
>>
>> <s2:Project name="Projet Sebastian">
>> <temporalContainer>
>> <temporalSequenceMasters title="SequenceEISTI" duration="480"
>> editing="/0/@creationContainer/@contentUnits.0/@mediaCreations.0 "/>
>> </temporalContainer>
>> <creationContainer>
>> <contentUnits>
>> <mediaCreations xsi:type="s2c:Editing" name="SequenceEISTI">
>> <edits sourceOut="240" recordOut="240"
>> selectedVariant="/1/@essenceMasters.0"/>
>> <edits sourceOut="240" recordIn="240" recordOut="480"
>> selectedVariant="/1/@essenceMasters.1"/>
>> </mediaCreations>
>> </contentUnits>
>> </creationContainer>
>> </s2:Project>
>> <s2r:Folder>
>> <essenceMasters>
>> <fileInfo xsi:type="s2m:VideoFile" pixelWidth="720"
>> pixelHeight="486" frameNumber="240"/>
>> <nodeInfo name="EISTITitle06.mov"
>> path=" file://localhost/Users/zoubeida/Desktop/Test%20FCP%20Sebasti an/ProjetFabrice/EISTITitle06.mov"/>
>>
>> </essenceMasters>
>> <essenceMasters>
>> <fileInfo xsi:type="s2m:VideoFile" pixelWidth="720"
>> pixelHeight="486" frameNumber="240"/>
>> <nodeInfo name="EISTITitle10.mov"
>> path=" file://localhost/Users/zoubeida/Desktop/Test%20FCP%20Sebasti an/ProjetFabrice/EISTITitl10.mov"/>
>>
>> </essenceMasters>
>> </s2r:Folder>
>> </xmi:XMI>
>>
>>
Re: Problem with href [message #492744 is a reply to message #492737] Wed, 21 October 2009 14:58 Go to previous messageGo to next message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 26283
Registered: July 2009
Senior Member
Fabrice,

This you must be supporting proxy resolving containment... Who is
responsible for putting all these objects into the root of the
resource? If they're contained by a containment reference already, then
it's not necessary to put them directly in the root of the resource as well.


Fabrice LIMA LOPES wrote:
> Thank u for reply Ed,
>
> Containements are set at "true" on the ecore file
>
> Ed Merks a écrit :
>> Fabrice,
>>
>> It sounds like you are using non-containment references where really
>> you want containment references instead.
>>
>>
>> Fabrice LIMA LOPES wrote:
>>> Hello,
>>>
>>> I have a problem when I execute an ATL transformation
>>> programmatically. The output XMI file is generated strangely, there
>>> are "href" everywhere :
>>>
>>> <xmi:XMI xmi:version="2.0" xmlns:xmi="http://www.omg.org/XMI"
>>> xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
>>> xmlns:s2="http://www.sebastian2.com/ecore/referential"
>>> xmlns:s2c=" http://www.sebastian2.com/ecore/referential/creationcontaine r"
>>> xmlns:s2m="http://www.sebastian2.com/ecore/referential/mediacontainer"
>>> xmlns:s2r=" http://www.sebastian2.com/ecore/referential/resourcecontaine r"
>>> xmlns:s2t=" http://www.sebastian2.com/ecore/referential/temporalcontaine r">
>>>
>>> <s2:DomainModel>
>>> <projects href="#/2"/>
>>> </s2:DomainModel>
>>> <s2r:Folder>
>>> <essenceMasters href="#/8"/>
>>> <essenceMasters href="#/9"/>
>>> </s2r:Folder>
>>> <s2:Project name="Projet Sebastian">
>>> <temporalContainer>
>>> <temporalSequenceMasters href="#/3"/>
>>> </temporalContainer>
>>> <creationContainer>
>>> <contentUnits href="#/4"/>
>>> </creationContainer>
>>> </s2:Project>
>>> ............
>>> </xmi:XMI>
>>>
>>> I am expected something like this :
>>>
>>> <xmi:XMI xmi:version="2.0" xmlns:xmi="http://www.omg.org/XMI"
>>> xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
>>> xmlns:s2="http://www.sebastian2.com/ecore/referential"
>>> xmlns:s2c=" http://www.sebastian2.com/ecore/referential/creationcontaine r"
>>> xmlns:s2m="http://www.sebastian2.com/ecore/referential/mediacontainer"
>>> xmlns:s2r=" http://www.sebastian2.com/ecore/referential/resourcecontaine r">
>>>
>>> <s2:Project name="Projet Sebastian">
>>> <temporalContainer>
>>> <temporalSequenceMasters title="SequenceEISTI" duration="480"
>>> editing="/0/@creationContainer/@contentUnits.0/@mediaCreations.0 "/>
>>> </temporalContainer>
>>> <creationContainer>
>>> <contentUnits>
>>> <mediaCreations xsi:type="s2c:Editing" name="SequenceEISTI">
>>> <edits sourceOut="240" recordOut="240"
>>> selectedVariant="/1/@essenceMasters.0"/>
>>> <edits sourceOut="240" recordIn="240" recordOut="480"
>>> selectedVariant="/1/@essenceMasters.1"/>
>>> </mediaCreations>
>>> </contentUnits>
>>> </creationContainer>
>>> </s2:Project>
>>> <s2r:Folder>
>>> <essenceMasters>
>>> <fileInfo xsi:type="s2m:VideoFile" pixelWidth="720"
>>> pixelHeight="486" frameNumber="240"/>
>>> <nodeInfo name="EISTITitle06.mov"
>>> path=" file://localhost/Users/zoubeida/Desktop/Test%20FCP%20Sebasti an/ProjetFabrice/EISTITitle06.mov"/>
>>>
>>> </essenceMasters>
>>> <essenceMasters>
>>> <fileInfo xsi:type="s2m:VideoFile" pixelWidth="720"
>>> pixelHeight="486" frameNumber="240"/>
>>> <nodeInfo name="EISTITitle10.mov"
>>> path=" file://localhost/Users/zoubeida/Desktop/Test%20FCP%20Sebasti an/ProjetFabrice/EISTITitl10.mov"/>
>>>
>>> </essenceMasters>
>>> </s2r:Folder>
>>> </xmi:XMI>
>>>
>>>
Re: Problem with href [message #492749 is a reply to message #492744] Wed, 21 October 2009 15:15 Go to previous messageGo to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: fabrice.lima.lopes.gmail.com

This problem only happens when I launch it programmatically. If I launch
the transformation by the eclipse pluggin, it's working well.
Re: Problem with href [message #492762 is a reply to message #492749] Wed, 21 October 2009 15:55 Go to previous messageGo to next message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 26283
Registered: July 2009
Senior Member
Fabrice,

I don't really know what to say...


Fabrice LIMA LOPES wrote:
> This problem only happens when I launch it programmatically. If I
> launch the transformation by the eclipse pluggin, it's working well.
Re: Problem with href [message #493007 is a reply to message #492749] Thu, 22 October 2009 16:35 Go to previous messageGo to next message
Cedric Brun is currently offline Cedric BrunFriend
Messages: 373
Registered: July 2009
Senior Member
Hi,

Did you registered all the required ecore models in the EPackage registry in
your Java code ? are you launching it as a pure java application or within
an Eclipse application ?

I'm forwarding to the m2m newsgroup as it's an ATL related issue.

Fabrice LIMA LOPES wrote:

> This problem only happens when I launch it programmatically. If I launch
> the transformation by the eclipse pluggin, it's working well.
Re: Problem with href [message #493008 is a reply to message #492727] Thu, 22 October 2009 16:36 Go to previous message
Cedric Brun is currently offline Cedric BrunFriend
Messages: 373
Registered: July 2009
Senior Member
Hi,

Did you registered all the required ecore models in the EPackage registry
in
your Java code ? are you launching it as a pure java application or within
an Eclipse application ?

I'm forwarding to the m2m newsgroup as it's an ATL related issue.

Cédric

Fabrice LIMA LOPES wrote:

> Hello,
>
> I have a problem when I execute an ATL transformation programmatically.
> The output XMI file is generated strangely, there are "href" everywhere
> :
>
> <xmi:XMI xmi:version="2.0" xmlns:xmi="http://www.omg.org/XMI"
> xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
> xmlns:s2="http://www.sebastian2.com/ecore/referential"
> xmlns:s2c=" http://www.sebastian2.com/ecore/referential/creationcontaine r"
> xmlns:s2m="http://www.sebastian2.com/ecore/referential/mediacontainer"
> xmlns:s2r=" http://www.sebastian2.com/ecore/referential/resourcecontaine r"
> xmlns:s2t=" http://www.sebastian2.com/ecore/referential/temporalcontaine r">
> <s2:DomainModel>
> <projects href="#/2"/>
> </s2:DomainModel>
> <s2r:Folder>
> <essenceMasters href="#/8"/>
> <essenceMasters href="#/9"/>
> </s2r:Folder>
> <s2:Project name="Projet Sebastian">
> <temporalContainer>
> <temporalSequenceMasters href="#/3"/>
> </temporalContainer>
> <creationContainer>
> <contentUnits href="#/4"/>
> </creationContainer>
> </s2:Project>
> ............
> </xmi:XMI>
>
> I am expected something like this :
>
> <xmi:XMI xmi:version="2.0" xmlns:xmi="http://www.omg.org/XMI"
> xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
> xmlns:s2="http://www.sebastian2.com/ecore/referential"
> xmlns:s2c=" http://www.sebastian2.com/ecore/referential/creationcontaine r"
> xmlns:s2m="http://www.sebastian2.com/ecore/referential/mediacontainer"
> xmlns:s2r=" http://www.sebastian2.com/ecore/referential/resourcecontaine r">
> <s2:Project name="Projet Sebastian">
> <temporalContainer>
> <temporalSequenceMasters title="SequenceEISTI" duration="480"
> editing="/0/@creationContainer/@contentUnits.0/@mediaCreations.0 "/>
> </temporalContainer>
> <creationContainer>
> <contentUnits>
> <mediaCreations xsi:type="s2c:Editing" name="SequenceEISTI">
> <edits sourceOut="240" recordOut="240"
> selectedVariant="/1/@essenceMasters.0"/>
> <edits sourceOut="240" recordIn="240" recordOut="480"
> selectedVariant="/1/@essenceMasters.1"/>
> </mediaCreations>
> </contentUnits>
> </creationContainer>
> </s2:Project>
> <s2r:Folder>
> <essenceMasters>
> <fileInfo xsi:type="s2m:VideoFile" pixelWidth="720"
> pixelHeight="486" frameNumber="240"/>
> <nodeInfo name="EISTITitle06.mov"
>
path=" file://localhost/Users/zoubeida/Desktop/Test%20FCP%20Sebasti an/ProjetFabrice/EISTITitle06.mov"/>
> </essenceMasters>
> <essenceMasters>
> <fileInfo xsi:type="s2m:VideoFile" pixelWidth="720"
> pixelHeight="486" frameNumber="240"/>
> <nodeInfo name="EISTITitle10.mov"
>
path=" file://localhost/Users/zoubeida/Desktop/Test%20FCP%20Sebasti an/ProjetFabrice/EISTITitl10.mov"/>
> </essenceMasters>
> </s2r:Folder>
> </xmi:XMI>
Previous Topic:Not enforcing order/multiplicity in an xsd:sequence
Next Topic:EObjectObservableList in EMF Databinding 1.1
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Dec 20 06:05:10 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02934 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software