Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Web Tools Project (WTP) » Error deploying webapp on local Tomcat in Windows 7
Error deploying webapp on local Tomcat in Windows 7 [message #487386] Wed, 23 September 2009 01:17 Go to next message
Daniel Serodio is currently offline Daniel Serodio
Messages: 14
Registered: July 2009
Junior Member
When I try to run a webapp deployed on my local Tomcat 6 installation, I
get the following error:

SEVERE: Error starting static Resources
java.lang.IllegalArgumentException: Document base
C:\Users\dserodio\workspace\.metadata\.plugins\org.eclipse.w st.server.core\tmp0\wtpwebapps\hello
does not exist or is not a readable directory
at
org.apache.naming.resources.FileDirContext.setDocBase(FileDi rContext.java:142)
at
org.apache.catalina.core.StandardContext.resourcesStart(Stan dardContext.java:4048)
at
org.apache.catalina.core.StandardContext.start(StandardConte xt.java:4217)
at org.apache.catalina.core.ContainerBase.start(ContainerBase.j ava:1045)
at org.apache.catalina.core.StandardHost.start(StandardHost.jav a:722)
at org.apache.catalina.core.ContainerBase.start(ContainerBase.j ava:1045)
at org.apache.catalina.core.StandardEngine.start(StandardEngine .java:443)
at org.apache.catalina.core.StandardService.start(StandardServi ce.java:516)
at org.apache.catalina.core.StandardServer.start(StandardServer .java:710)
at org.apache.catalina.startup.Catalina.start(Catalina.java:583 )
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.start(Bootstrap.java:2 88)
at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.main(Bootstrap.java:41 3)

This directory doesn't exist alright. Maybe Eclipse is having problems
with file permissions and can't create this directory? I tried manually
creating this directory but it doesn't work because no files are copied
into it.

Has anyone seen this problem? I don't have any problems of this kind in
Windows XP...

Thanks in advance,
Daniel Serodio
Re: Error deploying webapp on local Tomcat in Windows 7 [message #487522 is a reply to message #487386] Wed, 23 September 2009 14:09 Go to previous messageGo to next message
Larry Isaacs is currently offline Larry Isaacs
Messages: 1305
Registered: July 2009
Senior Member
The server "publish" operation should have populated that directory.
For info, see:
http://wiki.eclipse.org/WTP_Tomcat_FAQ#What_does_Publish_do_ for_Tomcat_servers_in_the_Servers_view.3F

I don't know what would be different about Windows 7 that would prevent
the publish from working. Do you see anything related displayed in your
Error Log view?

Cheers,
Larry

Daniel Serodio wrote:
> When I try to run a webapp deployed on my local Tomcat 6 installation, I
> get the following error:
>
> SEVERE: Error starting static Resources
> java.lang.IllegalArgumentException: Document base
> C:\Users\dserodio\workspace\.metadata\.plugins\org.eclipse.w st.server.core\tmp0\wtpwebapps\hello
> does not exist or is not a readable directory
> at
> org.apache.naming.resources.FileDirContext.setDocBase(FileDi rContext.java:142)
>
> at
> org.apache.catalina.core.StandardContext.resourcesStart(Stan dardContext.java:4048)
>
> at
> org.apache.catalina.core.StandardContext.start(StandardConte xt.java:4217)
> at
> org.apache.catalina.core.ContainerBase.start(ContainerBase.j ava:1045)
> at org.apache.catalina.core.StandardHost.start(StandardHost.jav a:722)
> at
> org.apache.catalina.core.ContainerBase.start(ContainerBase.j ava:1045)
> at
> org.apache.catalina.core.StandardEngine.start(StandardEngine .java:443)
> at
> org.apache.catalina.core.StandardService.start(StandardServi ce.java:516)
> at
> org.apache.catalina.core.StandardServer.start(StandardServer .java:710)
> at org.apache.catalina.startup.Catalina.start(Catalina.java:583 )
> at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
> at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
> at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
> at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
> at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.start(Bootstrap.java:2 88)
> at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.main(Bootstrap.java:41 3)
>
> This directory doesn't exist alright. Maybe Eclipse is having problems
> with file permissions and can't create this directory? I tried manually
> creating this directory but it doesn't work because no files are copied
> into it.
>
> Has anyone seen this problem? I don't have any problems of this kind in
> Windows XP...
>
> Thanks in advance,
> Daniel Serodio
Re: Error deploying webapp on local Tomcat in Windows 7 [message #487642 is a reply to message #487522] Wed, 23 September 2009 20:57 Go to previous message
Daniel Serodio is currently offline Daniel Serodio
Messages: 14
Registered: July 2009
Junior Member
Solved, the project descriptors (created by Gradle) were borked. I
created a new Dynamic Web Project and copied the files over and the
problem is gone.

Thanks for your help.

Larry Isaacs wrote:
> The server "publish" operation should have populated that directory. For
> info, see:
> http://wiki.eclipse.org/WTP_Tomcat_FAQ#What_does_Publish_do_ for_Tomcat_servers_in_the_Servers_view.3F
>
>
> I don't know what would be different about Windows 7 that would prevent
> the publish from working. Do you see anything related displayed in your
> Error Log view?
>
> Cheers,
> Larry
>
> Daniel Serodio wrote:
>> When I try to run a webapp deployed on my local Tomcat 6 installation,
>> I get the following error:
>>
>> SEVERE: Error starting static Resources
>> java.lang.IllegalArgumentException: Document base
>> C:\Users\dserodio\workspace\.metadata\.plugins\org.eclipse.w st.server.core\tmp0\wtpwebapps\hello
>> does not exist or is not a readable directory
>> at
>> org.apache.naming.resources.FileDirContext.setDocBase(FileDi rContext.java:142)
>>
>> at
>> org.apache.catalina.core.StandardContext.resourcesStart(Stan dardContext.java:4048)
>>
>> at
>> org.apache.catalina.core.StandardContext.start(StandardConte xt.java:4217)
>> at
>> org.apache.catalina.core.ContainerBase.start(ContainerBase.j ava:1045)
>> at org.apache.catalina.core.StandardHost.start(StandardHost.jav a:722)
>> at
>> org.apache.catalina.core.ContainerBase.start(ContainerBase.j ava:1045)
>> at
>> org.apache.catalina.core.StandardEngine.start(StandardEngine .java:443)
>> at
>> org.apache.catalina.core.StandardService.start(StandardServi ce.java:516)
>> at
>> org.apache.catalina.core.StandardServer.start(StandardServer .java:710)
>> at org.apache.catalina.startup.Catalina.start(Catalina.java:583 )
>> at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
>> at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
>> at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
>> at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
>> at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.start(Bootstrap.java:2 88)
>> at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.main(Bootstrap.java:41 3)
>>
>> This directory doesn't exist alright. Maybe Eclipse is having problems
>> with file permissions and can't create this directory? I tried
>> manually creating this directory but it doesn't work because no files
>> are copied into it.
>>
>> Has anyone seen this problem? I don't have any problems of this kind
>> in Windows XP...
>>
>> Thanks in advance,
>> Daniel Serodio
Previous Topic:HTML text typing undo lets view jump
Next Topic:Automate WAR Export
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Sep 15 04:03:35 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.04726 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software