Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Rich Client Platform (RCP) » Update manager with mirror sites doesn't work
Update manager with mirror sites doesn't work [message #461901] Thu, 18 January 2007 08:34 Go to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: michael.hemmkeppler.gmx.de

Hi everyone!

We are working on a commercial Eclipse RCP application. Our aim is an integration of the update mechanism for new features in our product.
Now to my question: As far as I use only one server address to deploy new feature releases everything works and the application downloads the most recent version. But if I try to work with mirror sites the entry of an additional server doesn't have any effect.

My site.xml looks something like
<site mirrorsURL="mirrors.xml">
<feature url="features/..." version="0.4.7" os="win32" ws="win32"/>
</site>

and my mirrors.xml like
<mirrors>
<mirror url="http://..." label="testserver" />
</mirrors>


Thanks a lot for your help,
Michael
Re: Update manager with mirror sites doesn't work [message #461919 is a reply to message #461901] Thu, 18 January 2007 10:28 Go to previous messageGo to next message
Alex Blewitt is currently offline Alex BlewittFriend
Messages: 946
Registered: July 2009
Senior Member
If you're sending things out via the EclipseZone system, it will eat XML and not show it in the presentation; see e.g. http://www.eclipsezone.com/eclipse/forums/m92125245.html (that's also why there's a preview button :-)

Surrounding it with (xml) and (/xml), except using [] instead of () will result in it being correctly displayed.

Alex.
Re: Update manager with mirror sites doesn't work [message #461923 is a reply to message #461901] Thu, 18 January 2007 11:21 Go to previous messageGo to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: michael.hemmkeppler.gmx.de

------=_Part_485_32635721.1169119559099
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Content-Disposition: inline

Sorry :-)

the update action successfully connects and opens the site.xml file.

server_log:

192.168.1.159 - - [18/Jan/2007:11:33:11 +0100] "GET /.../site.xml HTTP/1.1" 200 518 "-" "Java/1.5.0_10"
192.168.1.159 - - [18/Jan/2007:11:33:11 +0100] "GET /.../mirrors.xml?countryCode=de&timeZone=1&responseT ype=xml HTTP/1.1" 200 211 "-" "Java/1.5.0_10"
192.168.1.159 - - [18/Jan/2007:11:33:11 +0100] "GET /.../features/..._0.4.4.jar HTTP/1.1" 200 507 "-" "Java/1.5.0_10"

but the log file on the mirror doesn't show any request...


Has anyone of you a helpful idea?
------=_Part_485_32635721.1169119559099
Content-Type: application/octet-stream; name=site.xml
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Content-Disposition: attachment; filename=site.xml


<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<site mirrorsURL="http://hercules/mirrors.xml">
<feature url="features/..." version="0.4.7" os="win32" ws="win32"/>
</site>




------=_Part_485_32635721.1169119559099
Content-Type: application/octet-stream; name=mirrors.xml
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Content-Disposition: attachment; filename=mirrors.xml


<mirrors>
<mirror url="http://hercules/update/" label="hercules" />
<mirror url="http://dionysos/update/" label="dionysos" />
<mirror url="http://azrael/update/" label="test" />
</mirrors>
------=_Part_485_32635721.1169119559099--
Re: Update manager with mirror sites doesn't work [message #461927 is a reply to message #461923] Thu, 18 January 2007 11:49 Go to previous messageGo to next message
Alex Blewitt is currently offline Alex BlewittFriend
Messages: 946
Registered: July 2009
Senior Member
Well, you're using three mirrors -- have you checked each of them?


<mirror url="http://hercules/update/" label="hercules" />
<mirror url="http://dionysos/update/" label="dionysos" />
<mirror url="http://azrael/update/" label="test" />
[/xml]

Also, you're using unqualified DNS names for these. Can you resolve them on your host? And have you checked that you can e.g. telnet to these on port 80 directly, instead of having to go through a firewall?

Alex.
Re: Update manager with mirror sites doesn't work [message #461934 is a reply to message #461901] Thu, 18 January 2007 12:34 Go to previous messageGo to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: michael.hemmkeppler.gmx.de

Unfortunately, that is not the point... Even a qualified mirror doesn't work...
Re: Update manager with mirror sites doesn't work [message #461936 is a reply to message #461934] Thu, 18 January 2007 12:59 Go to previous message
Alex Blewitt is currently offline Alex BlewittFriend
Messages: 946
Registered: July 2009
Senior Member
Start simple, and work your way up from one mirror. It may be that it's connecting from the wrong one. Also bear in mind that there's no reason the mirror has to be consulted; it could also download from the non-mirror too.

I think you can specify a policy.xml which will do remapping of URLs to a different host, should you want to do that. At least then you could test your mirror is set up properly :-)

http://help.eclipse.org/help32/topic/org.eclipse.platform.do c.user/tasks/tasks-37.htm

Alex.
Previous Topic:Separate product per platform?
Next Topic:regarding context menu
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Nov 26 20:48:45 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02240 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software