Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Standard Widget Toolkit (SWT) » activeEditorPart is always null (setActivePage)
activeEditorPart is always null (setActivePage) [message #449301] Thu, 20 January 2005 19:23 Go to next message
David Black is currently offline David Black
Messages: 5
Registered: July 2009
Junior Member
Hi,

I have a MultiPageEditorActionBarContributor and a multi page editor
with 2 pages. Every time
MultiPageEditorActionBarContributor.setActivePage is called, the editor
part passed to it is null. Each time I click on the tab of one of
editors, setActivePage is called but with null. I have tried calling
setActivePage(0) and setActivePage(1) and both times the same thing,
null. I traced the code and there is a CTabFolder involved for the
mutlipage editor, and the lookup of the CTabItem takes place, but its
data property is null. Should the CTabItem data property point to my editor?

Is there an "obvious" reason for this? Something I have forgotten to do
perhaps ... my multiple editors work fine apart from this. Problem is I
have nowhere to direct my actions from the contributor if I cannot
access the activeEditorPart.

thanks
David Black
Re: activeEditorPart is always null (setActivePage) [message #449480 is a reply to message #449301] Tue, 25 January 2005 12:53 Go to previous message
Veronika Irvine is currently offline Veronika Irvine
Messages: 1272
Registered: July 2009
Senior Member
You will probably get more response to this question in the eclipse.platform
newsgroup:

news://news.eclipse.org/eclipse.platform

"David Black" <dblack@pacemetrics.com> wrote in message
news:csp0g8$bam$1@www.eclipse.org...
> Hi,
>
> I have a MultiPageEditorActionBarContributor and a multi page editor with
> 2 pages. Every time MultiPageEditorActionBarContributor.setActivePage is
> called, the editor part passed to it is null. Each time I click on the tab
> of one of editors, setActivePage is called but with null. I have tried
> calling setActivePage(0) and setActivePage(1) and both times the same
> thing, null. I traced the code and there is a CTabFolder involved for the
> mutlipage editor, and the lookup of the CTabItem takes place, but its data
> property is null. Should the CTabItem data property point to my editor?
>
> Is there an "obvious" reason for this? Something I have forgotten to do
> perhaps ... my multiple editors work fine apart from this. Problem is I
> have nowhere to direct my actions from the contributor if I cannot access
> the activeEditorPart.
>
> thanks
> David Black
Previous Topic:How to make a custom drag and drop tracker image
Next Topic:Checked MenuItem
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Oct 23 00:15:22 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.04332 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software