Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Eclipse Platform » Custom Eclipse Launcher
Custom Eclipse Launcher [message #316678] Thu, 14 June 2007 17:17 Go to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: pecze.nospam.us.ibm.com

I'm attempting to create an executable to launch my eclipse based
application.

All the exe does is use java to launch eclipse. I have it mostly
working, however, I can't get my splash screen to display.

I'm running the following command:
java -Xms40m -Xmx256m -jar "C:\MyDirectory\startup.jar" -os win32 -ws
win32 -arch x86 -launcher "C:\MyDirectory\mylauncher.exe" -configuration
"C:\MyDirectory\configuration" -showsplash 600 -vm
"C:\MyDirectory\_jvm\jre\bin\javaw" -vmargs -Xms40m -Xmx256m -jar
"C:\MyDirectory\startup.jar"

config.ini sets eclipse.product and osgi.splashPath

My product branding gets displayed properly, but not the splash screen.

When I run via eclipse.exe, the splash screen gets displayed. I'm not
sure what I'm doing wrong.

Thanks,
Shawn
Re: Custom Eclipse Launcher [message #316703 is a reply to message #316678] Fri, 15 June 2007 13:33 Go to previous messageGo to next message
Andrew Niefer is currently offline Andrew NieferFriend
Messages: 990
Registered: July 2009
Senior Member
Shawn,
Which version of eclipse are you using, because the launcher was rewritten in
3.3 and launching has changed a lot.

Since you have a startup.jar, does that mean your are using 3.2?

Note that it is the launcher itself that displays the splash screen. In 3.2
Main will exec your launcher again with a command line something like
mylauncher.exe -showsplash 600 <path/to/splash.bmp>
You launcher is expected to show the splash screen (its a new process). The
eclipse.exe also listens on stdin for commands to show a progress bar and
display text.

3.2 source for the launcher is in cvs under platform-launcher/library

-Andrew

Shawn Pecze wrote:
> I'm attempting to create an executable to launch my eclipse based
> application.
>
> All the exe does is use java to launch eclipse. I have it mostly
> working, however, I can't get my splash screen to display.
>
> I'm running the following command:
> java -Xms40m -Xmx256m -jar "C:\MyDirectory\startup.jar" -os win32 -ws
> win32 -arch x86 -launcher "C:\MyDirectory\mylauncher.exe" -configuration
> "C:\MyDirectory\configuration" -showsplash 600 -vm
> "C:\MyDirectory\_jvm\jre\bin\javaw" -vmargs -Xms40m -Xmx256m -jar
> "C:\MyDirectory\startup.jar"
>
> config.ini sets eclipse.product and osgi.splashPath
>
> My product branding gets displayed properly, but not the splash screen.
>
> When I run via eclipse.exe, the splash screen gets displayed. I'm not
> sure what I'm doing wrong.
>
> Thanks,
> Shawn
Re: Custom Eclipse Launcher [message #316829 is a reply to message #316703] Tue, 19 June 2007 19:18 Go to previous message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: pecze.nospam.us.ibm.com

I'm using Eclipse 3.2.1

Andrew Niefer wrote:
> Shawn,
> Which version of eclipse are you using, because the launcher was
> rewritten in 3.3 and launching has changed a lot.
>
> Since you have a startup.jar, does that mean your are using 3.2?
>
> Note that it is the launcher itself that displays the splash screen. In
> 3.2 Main will exec your launcher again with a command line something like
> mylauncher.exe -showsplash 600 <path/to/splash.bmp>
> You launcher is expected to show the splash screen (its a new process).
> The eclipse.exe also listens on stdin for commands to show a progress
> bar and display text.
>
> 3.2 source for the launcher is in cvs under platform-launcher/library
>
> -Andrew
>
> Shawn Pecze wrote:
>> I'm attempting to create an executable to launch my eclipse based
>> application.
>>
>> All the exe does is use java to launch eclipse. I have it mostly
>> working, however, I can't get my splash screen to display.
>>
>> I'm running the following command:
>> java -Xms40m -Xmx256m -jar "C:\MyDirectory\startup.jar" -os win32 -ws
>> win32 -arch x86 -launcher "C:\MyDirectory\mylauncher.exe"
>> -configuration "C:\MyDirectory\configuration" -showsplash 600 -vm
>> "C:\MyDirectory\_jvm\jre\bin\javaw" -vmargs -Xms40m -Xmx256m -jar
>> "C:\MyDirectory\startup.jar"
>>
>> config.ini sets eclipse.product and osgi.splashPath
>>
>> My product branding gets displayed properly, but not the splash screen.
>>
>> When I run via eclipse.exe, the splash screen gets displayed. I'm not
>> sure what I'm doing wrong.
>>
>> Thanks,
>> Shawn
Previous Topic:Error when running my exported plugin under WinXP
Next Topic:How to force the dynamic help window to show?
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Dec 20 03:45:53 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01649 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software