Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » DSDP - Mobile Tools for Java (MTJ) » Wrong encoding of messages_xx-XX.properties
Wrong encoding of messages_xx-XX.properties [message #459438] Sun, 02 August 2009 06:19 Go to next message
Eclipse User
Originally posted by: sergey_sumin.mail.ru

It seems to be an error in generation of messages_xx-XX.properties file.

I'm using Pulsar for Mobile Java Developers. Build id: 20090619-0625

I added localization support to my project using the Mobile tools for java
> Enable Localization. I added two locales en-US and ru-RU and some
properties, and set ru-RU by default.
When I try to create package using the Application Descriptor > Create
package,
the tool creates the messages_ru-RU.properties file in default encoding,
for me it is Cp1251.
It seems to be wrong because the generated class L10nResources then reads
this using default encoding. At least I can say that it doesn't work at my
Nokia.
For Motorolla it seems to be OK.

Does anybody know a solution of this problem?
Re: Wrong encoding of messages_xx-XX.properties [message #467899 is a reply to message #459438] Mon, 03 August 2009 10:34 Go to previous messageGo to next message
David Marques is currently offline David Marques
Messages: 80
Registered: July 2009
Member
Hello Sergey Sumin,

When you open the messages_xx-XX.properties file generated inside your
project with a text editor does it read it correctly ??

Regards,

David Marques

Sergey Sumin wrote:

> It seems to be an error in generation of messages_xx-XX.properties file.

> I'm using Pulsar for Mobile Java Developers. Build id: 20090619-0625

> I added localization support to my project using the Mobile tools for java
>> Enable Localization. I added two locales en-US and ru-RU and some
> properties, and set ru-RU by default.
> When I try to create package using the Application Descriptor > Create
> package,
> the tool creates the messages_ru-RU.properties file in default encoding,
> for me it is Cp1251.
> It seems to be wrong because the generated class L10nResources then reads
> this using default encoding. At least I can say that it doesn't work at my
> Nokia.
> For Motorolla it seems to be OK.

> Does anybody know a solution of this problem?
Re: Wrong encoding of messages_xx-XX.properties [message #467915 is a reply to message #467899] Mon, 03 August 2009 11:37 Go to previous message
Eclipse User
Originally posted by: sergey_sumin.mail.ru

Hello David,

When I open the messages_ru-RU.properties in eclipse's editor, it shows it
using the european encoding. If I'm not mistaken, it is ISO-8859-1. So I
can't see correct russian text. Actually, messages_ru-RU.properties has
Cp1251 encoding.

As for messages_en-US.properties, all is OK :).

Regards,
Sergey

David Marques wrote:

> When you open the messages_xx-XX.properties file generated inside your
> project with a text editor does it read it correctly ??
Re: Wrong encoding of messages_xx-XX.properties [message #575512 is a reply to message #459438] Mon, 03 August 2009 10:34 Go to previous message
David Marques is currently offline David Marques
Messages: 80
Registered: July 2009
Member
Hello Sergey Sumin,

When you open the messages_xx-XX.properties file generated inside your
project with a text editor does it read it correctly ??

Regards,

David Marques

Sergey Sumin wrote:

> It seems to be an error in generation of messages_xx-XX.properties file.

> I'm using Pulsar for Mobile Java Developers. Build id: 20090619-0625

> I added localization support to my project using the Mobile tools for java
>> Enable Localization. I added two locales en-US and ru-RU and some
> properties, and set ru-RU by default.
> When I try to create package using the Application Descriptor > Create
> package,
> the tool creates the messages_ru-RU.properties file in default encoding,
> for me it is Cp1251.
> It seems to be wrong because the generated class L10nResources then reads
> this using default encoding. At least I can say that it doesn't work at my
> Nokia.
> For Motorolla it seems to be OK.

> Does anybody know a solution of this problem?
Re: Wrong encoding of messages_xx-XX.properties [message #575547 is a reply to message #467899] Mon, 03 August 2009 11:37 Go to previous message
Eclipse User
Originally posted by: sergey_sumin.mail.ru

Hello David,

When I open the messages_ru-RU.properties in eclipse's editor, it shows it
using the european encoding. If I'm not mistaken, it is ISO-8859-1. So I
can't see correct russian text. Actually, messages_ru-RU.properties has
Cp1251 encoding.

As for messages_en-US.properties, all is OK :).

Regards,
Sergey

David Marques wrote:

> When you open the messages_xx-XX.properties file generated inside your
> project with a text editor does it read it correctly ??
Previous Topic:Wrong encoding of messages_xx-XX.properties
Next Topic:How to remove SDK?
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Oct 31 05:42:44 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.29861 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software