Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » DSDP - Mobile Tools for Java (MTJ) » OTA server question
OTA server question [message #24593] Thu, 01 January 2009 15:52 Go to next message
Eclipse User
Originally posted by: news.s237965939.online.de

I've the Sun WTK and Sony-Ericsson SDKs installed. Now I tried to test
the OTA installation but I'm getting this error message:

<quote>
Warning: Running JAM, Ignoring all other options (but "-Xheapsize", and
OTA flags if provided)
Running with storage root Hajue
Running with locale: German_Germany.1252
The MIDlet suite was not found.
Execution completed.
</quote>

Can the OTA be used to install to the real device over bluetooth? I
think it's a configuration problem but haven't found the right place for
it. My project directory is workspace\MyProject.

TIA,
Hans
Re: OTA server question [message #24791 is a reply to message #24593] Mon, 05 January 2009 14:13 Go to previous messageGo to next message
Gustavo de Paula is currently offline Gustavo de Paula
Messages: 118
Registered: July 2009
Senior Member
hi hans,

currently mtj doesn't support on device deployment. we are evaluating the
option to add that to 1.0 version, but this is not an easy feature since
each device manufacturer has a different protocol to to the deploy.

are you able to execute your midlet with the other execution options? run
jad or run midlet? when you use the run OTA option, the jar/jad files need
to be on the deployed folder. so make sure you run "create package" before
that. if you still have problems, please let me know

:)
gep

Hans-J. Ude wrote:

> I've the Sun WTK and Sony-Ericsson SDKs installed. Now I tried to test
> the OTA installation but I'm getting this error message:

> <quote>
> Warning: Running JAM, Ignoring all other options (but "-Xheapsize", and
> OTA flags if provided)
> Running with storage root Hajue
> Running with locale: German_Germany.1252
> The MIDlet suite was not found.
> Execution completed.
> </quote>

> Can the OTA be used to install to the real device over bluetooth? I
> think it's a configuration problem but haven't found the right place for
> it. My project directory is workspaceMyProject.

> TIA,
> Hans
Re: OTA server question [message #24825 is a reply to message #24791] Mon, 05 January 2009 16:58 Go to previous messageGo to next message
Eclipse User
Originally posted by: news.s237965939.online.de

Hello Gustavo,
thanks for your support. See below...

Gustavo de Paula wrote:
> hi hans,
>
> currently mtj doesn't support on device deployment. we are evaluating
> the option to add that to 1.0 version, but this is not an easy feature
> since each device manufacturer has a different protocol to to the deploy.

I see the point. Not an easy task, so I wish you good luck and success
for your project. I've been a C++ programmer since many years, but Java
and esp. J2ME are totally new for me. First it was a surprise for me
that even the softkey assignment is different for the emulators. I've no
own real java enabled device at hand yet, just the emulators.

> are you able to execute your midlet with the other execution options?
> run jad or run midlet? when you use the run OTA option, the jar/jad
> files need to be on the deployed folder. so make sure you run "create
> package" before that. if you still have problems, please let me know

Yes, they run jar/jad run and can be traced/debugged using the other run
options. I've tried the create package command. On the Sun WTK emulator
the error persists:
The MIDlet suite was not found.

On the Sony/Ericsson emulators I have a new error message:
Couldn't load zayitlib.dll library

Maybe I should reinstall the S/E sdk. I'm not sure but I think I'm on my
way to SDK-hell.

regards,
Hans
Re: OTA server question [message #24858 is a reply to message #24825] Mon, 05 January 2009 17:41 Go to previous messageGo to next message
Eclipse User
Originally posted by: news.s237965939.online.de

Hans-J. Ude wrote:

> Yes, they run jar/jad run and can be traced/debugged using the other run
> options. I've tried the create package command. On the Sun WTK emulator
> the error persists:
> The MIDlet suite was not found.
>
> On the Sony/Ericsson emulators I have a new error message:
> Couldn't load zayitlib.dll library
>
> Maybe I should reinstall the S/E sdk. I'm not sure but I think I'm on my
> way to SDK-hell.

I have reinstalled the SE sdk. Same error as the Sun WTK produces.
Packages are created.

Hans
Re: OTA server question [message #24889 is a reply to message #24825] Mon, 05 January 2009 21:20 Go to previous messageGo to next message
Gustavo de Paula is currently offline Gustavo de Paula
Messages: 118
Registered: July 2009
Senior Member
is it possible that you copy here the content of your JAD file and also of
the manifest.mf files inside the JAR.

:)
gep

Hans-J. Ude wrote:

> Hello Gustavo,
> thanks for your support. See below...

> Gustavo de Paula wrote:
>> hi hans,
>>
>> currently mtj doesn't support on device deployment. we are evaluating
>> the option to add that to 1.0 version, but this is not an easy feature
>> since each device manufacturer has a different protocol to to the deploy.

> I see the point. Not an easy task, so I wish you good luck and success
> for your project. I've been a C++ programmer since many years, but Java
> and esp. J2ME are totally new for me. First it was a surprise for me
> that even the softkey assignment is different for the emulators. I've no
> own real java enabled device at hand yet, just the emulators.

>> are you able to execute your midlet with the other execution options?
>> run jad or run midlet? when you use the run OTA option, the jar/jad
>> files need to be on the deployed folder. so make sure you run "create
>> package" before that. if you still have problems, please let me know

> Yes, they run jar/jad run and can be traced/debugged using the other run
> options. I've tried the create package command. On the Sun WTK emulator
> the error persists:
> The MIDlet suite was not found.

> On the Sony/Ericsson emulators I have a new error message:
> Couldn't load zayitlib.dll library

> Maybe I should reinstall the S/E sdk. I'm not sure but I think I'm on my
> way to SDK-hell.

> regards,
> Hans
Re: OTA server question [message #25023 is a reply to message #24593] Thu, 08 January 2009 20:06 Go to previous message
Eclipse User
Originally posted by: craigjunk.setera.org

The OTA support is only over an HTTP connection and not via Bluetooth.
Some of the SDK's do support on-device debugging via UEI proxies. I
know in particular I've been able to debug on some Nokia devices via
EclipseME... Given that MTJ is based on EclipseME, I would assume that
should still work.

I believe SE has also provided the ability to use on-device debugging.
If I remember correctly, it is a different set of "devices" that must be
imported into MTJ.

Craig

Hans-J. Ude wrote:
> I've the Sun WTK and Sony-Ericsson SDKs installed. Now I tried to test
> the OTA installation but I'm getting this error message:
>
> <quote>
> Warning: Running JAM, Ignoring all other options (but "-Xheapsize", and
> OTA flags if provided)
> Running with storage root Hajue
> Running with locale: German_Germany.1252
> The MIDlet suite was not found.
> Execution completed.
> </quote>
>
> Can the OTA be used to install to the real device over bluetooth? I
> think it's a configuration problem but haven't found the right place for
> it. My project directory is workspace\MyProject.
>
> TIA,
> Hans
Re: OTA server question [message #569686 is a reply to message #24593] Mon, 05 January 2009 14:13 Go to previous message
Gustavo de Paula is currently offline Gustavo de Paula
Messages: 118
Registered: July 2009
Senior Member
hi hans,

currently mtj doesn't support on device deployment. we are evaluating the
option to add that to 1.0 version, but this is not an easy feature since
each device manufacturer has a different protocol to to the deploy.

are you able to execute your midlet with the other execution options? run
jad or run midlet? when you use the run OTA option, the jar/jad files need
to be on the deployed folder. so make sure you run "create package" before
that. if you still have problems, please let me know

:)
gep

Hans-J. Ude wrote:

> I've the Sun WTK and Sony-Ericsson SDKs installed. Now I tried to test
> the OTA installation but I'm getting this error message:

> <quote>
> Warning: Running JAM, Ignoring all other options (but "-Xheapsize", and
> OTA flags if provided)
> Running with storage root Hajue
> Running with locale: German_Germany.1252
> The MIDlet suite was not found.
> Execution completed.
> </quote>

> Can the OTA be used to install to the real device over bluetooth? I
> think it's a configuration problem but haven't found the right place for
> it. My project directory is workspaceMyProject.

> TIA,
> Hans
Re: OTA server question [message #569730 is a reply to message #24791] Mon, 05 January 2009 16:58 Go to previous message
Eclipse User
Originally posted by: news.s237965939.online.de

Hello Gustavo,
thanks for your support. See below...

Gustavo de Paula wrote:
> hi hans,
>
> currently mtj doesn't support on device deployment. we are evaluating
> the option to add that to 1.0 version, but this is not an easy feature
> since each device manufacturer has a different protocol to to the deploy.

I see the point. Not an easy task, so I wish you good luck and success
for your project. I've been a C++ programmer since many years, but Java
and esp. J2ME are totally new for me. First it was a surprise for me
that even the softkey assignment is different for the emulators. I've no
own real java enabled device at hand yet, just the emulators.

> are you able to execute your midlet with the other execution options?
> run jad or run midlet? when you use the run OTA option, the jar/jad
> files need to be on the deployed folder. so make sure you run "create
> package" before that. if you still have problems, please let me know

Yes, they run jar/jad run and can be traced/debugged using the other run
options. I've tried the create package command. On the Sun WTK emulator
the error persists:
The MIDlet suite was not found.

On the Sony/Ericsson emulators I have a new error message:
Couldn't load zayitlib.dll library

Maybe I should reinstall the S/E sdk. I'm not sure but I think I'm on my
way to SDK-hell.

regards,
Hans
Re: OTA server question [message #569759 is a reply to message #24825] Mon, 05 January 2009 17:41 Go to previous message
Eclipse User
Originally posted by: news.s237965939.online.de

Hans-J. Ude wrote:

> Yes, they run jar/jad run and can be traced/debugged using the other run
> options. I've tried the create package command. On the Sun WTK emulator
> the error persists:
> The MIDlet suite was not found.
>
> On the Sony/Ericsson emulators I have a new error message:
> Couldn't load zayitlib.dll library
>
> Maybe I should reinstall the S/E sdk. I'm not sure but I think I'm on my
> way to SDK-hell.

I have reinstalled the SE sdk. Same error as the Sun WTK produces.
Packages are created.

Hans
Re: OTA server question [message #569777 is a reply to message #24825] Mon, 05 January 2009 21:20 Go to previous message
Gustavo de Paula is currently offline Gustavo de Paula
Messages: 118
Registered: July 2009
Senior Member
is it possible that you copy here the content of your JAD file and also of
the manifest.mf files inside the JAR.

:)
gep

Hans-J. Ude wrote:

> Hello Gustavo,
> thanks for your support. See below...

> Gustavo de Paula wrote:
>> hi hans,
>>
>> currently mtj doesn't support on device deployment. we are evaluating
>> the option to add that to 1.0 version, but this is not an easy feature
>> since each device manufacturer has a different protocol to to the deploy.

> I see the point. Not an easy task, so I wish you good luck and success
> for your project. I've been a C++ programmer since many years, but Java
> and esp. J2ME are totally new for me. First it was a surprise for me
> that even the softkey assignment is different for the emulators. I've no
> own real java enabled device at hand yet, just the emulators.

>> are you able to execute your midlet with the other execution options?
>> run jad or run midlet? when you use the run OTA option, the jar/jad
>> files need to be on the deployed folder. so make sure you run "create
>> package" before that. if you still have problems, please let me know

> Yes, they run jar/jad run and can be traced/debugged using the other run
> options. I've tried the create package command. On the Sun WTK emulator
> the error persists:
> The MIDlet suite was not found.

> On the Sony/Ericsson emulators I have a new error message:
> Couldn't load zayitlib.dll library

> Maybe I should reinstall the S/E sdk. I'm not sure but I think I'm on my
> way to SDK-hell.

> regards,
> Hans
Re: OTA server question [message #569822 is a reply to message #24593] Thu, 08 January 2009 20:06 Go to previous message
Craig Setera is currently offline Craig Setera
Messages: 54
Registered: July 2009
Member
The OTA support is only over an HTTP connection and not via Bluetooth.
Some of the SDK's do support on-device debugging via UEI proxies. I
know in particular I've been able to debug on some Nokia devices via
EclipseME... Given that MTJ is based on EclipseME, I would assume that
should still work.

I believe SE has also provided the ability to use on-device debugging.
If I remember correctly, it is a different set of "devices" that must be
imported into MTJ.

Craig

Hans-J. Ude wrote:
> I've the Sun WTK and Sony-Ericsson SDKs installed. Now I tried to test
> the OTA installation but I'm getting this error message:
>
> <quote>
> Warning: Running JAM, Ignoring all other options (but "-Xheapsize", and
> OTA flags if provided)
> Running with storage root Hajue
> Running with locale: German_Germany.1252
> The MIDlet suite was not found.
> Execution completed.
> </quote>
>
> Can the OTA be used to install to the real device over bluetooth? I
> think it's a configuration problem but haven't found the right place for
> it. My project directory is workspace\MyProject.
>
> TIA,
> Hans
Previous Topic:Vertically split a form
Next Topic:Obfuscated version doesn't run
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Jul 29 15:09:20 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01935 seconds