Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » DSDP - Target Management » FTP Only not working for IIS
FTP Only not working for IIS [message #24091] Wed, 25 June 2008 21:06 Go to next message
Jordan is currently offline Jordan
Messages: 2
Registered: July 2009
Junior Member
So I'm trying to do an FTP Only import of an IIS server.

If I try doing it on a Linux server, it correctly lists the subdirectories
of the root folder. However, if I try to do this with the target IIS
server, it doesn't.

Here are some example transcripts.

Using OS X ftp from terminal:

ftp -d -v jordan@example.com
Connected to example.com.
220 Microsoft FTP Service
ftp_login: user `jordan' pass `<null>' host `example.com'
---> USER jordan
331 Password required for jordan.
Password:
---> PASS XXXX
230 User jordan logged in.
---> SYST
215 Windows_NT
Remote system type is Windows_NT.
---> FEAT
211-FEAT
SIZE
MDTM
211 END
features[FEAT_FEAT] = 1
features[FEAT_MDTM] = 1
features[FEAT_MLST] = 0
features[FEAT_REST_STREAM] = 0
features[FEAT_SIZE] = 1
features[FEAT_TVFS] = 0
got localcwd as `/Users/jordan'
---> PWD
257 "/" is current directory.
got remotecwd as `/'
ftp> ls
---> EPSV
500 'EPSV': command not understood
disabling epsv4 for this connection
---> PASV
227 Entering Passive Mode (129,7,146,6,11,16).
---> LIST
125 Data connection already open; Transfer starting.
drwxrwxrwx 1 owner group 0 Jan 17 2007 folder1
drwxrwxrwx 1 owner group 0 May 10 2007 folder2
... around 200+ files/folders
drwxrwxrwx 1 owner group 0 May 10 2007 folder9
226 Transfer complete.
ftp>

So it clearly "works"

But this is the same session, only via "Only FTP":

221
220 Microsoft FTP Service

USER jordan
331 Password required for jordan.

PASS ******
230 User jordan logged in.

SYST
215 Windows_NT

TYPE I
200 Type set to I.

PWD
257 "/" is current directory.

NOOP
200 NOOP command successful.

CWD /
250 CWD command successful.

PORT 192,168,1,4,232,194
200 PORT command successful.

LIST
150 Opening BINARY mode data connection for /bin/ls.

226 Transfer complete.



So even though "List" was called, there's no apparent output. Why?!?
Re: FTP Only not working for IIS [message #24426 is a reply to message #24091] Tue, 01 July 2008 13:06 Go to previous message
Martin Oberhuber is currently offline Martin Oberhuber
Messages: 982
Registered: July 2009
Senior Member
Hello Jordan,

your remote claims to be system type "Windows_NT", but the directory
listing actually looks like a Unix kind of listing.

There's two things you can try:

(1) Select your FTP Files subsystem, right-click > Properties, click
on the "FTP Settings" node and the change "parser" property
from "AUTO" to "org.eclipse.rse.ftp.parser.Unix"

(2) On the same FTP Settings node, change "passive" into "true".

If these don't help, please file a bug on bugzilla.

If these do help, you might want to file an enhancement request on
bugzilla that asks for the IIS FTP Server to be properly auto-detected.

Cheers,
--
Martin Oberhuber, Senior Member of Technical Staff, Wind River
Target Management Project Lead, DSDP PMC Member
http://www.eclipse.org/dsdp/tm




Jordan Reiter wrote:
> So I'm trying to do an FTP Only import of an IIS server.
>
> If I try doing it on a Linux server, it correctly lists the
> subdirectories of the root folder. However, if I try to do this with the
> target IIS server, it doesn't.
>
> Here are some example transcripts.
>
> Using OS X ftp from terminal:
>
> ftp -d -v jordan@example.com
> Connected to example.com.
> 220 Microsoft FTP Service
> ftp_login: user `jordan' pass `<null>' host `example.com'
> ---> USER jordan
> 331 Password required for jordan.
> Password: ---> PASS XXXX
> 230 User jordan logged in.
> ---> SYST
> 215 Windows_NT
> Remote system type is Windows_NT.
> ---> FEAT
> 211-FEAT
> SIZE
> MDTM
> 211 END
> features[FEAT_FEAT] = 1
> features[FEAT_MDTM] = 1
> features[FEAT_MLST] = 0
> features[FEAT_REST_STREAM] = 0
> features[FEAT_SIZE] = 1
> features[FEAT_TVFS] = 0
> got localcwd as `/Users/jordan'
> ---> PWD
> 257 "/" is current directory.
> got remotecwd as `/'
> ftp> ls
> ---> EPSV
> 500 'EPSV': command not understood
> disabling epsv4 for this connection
> ---> PASV
> 227 Entering Passive Mode (129,7,146,6,11,16).
> ---> LIST
> 125 Data connection already open; Transfer starting.
> drwxrwxrwx 1 owner group 0 Jan 17 2007 folder1
> drwxrwxrwx 1 owner group 0 May 10 2007 folder2
> .. around 200+ files/folders
> drwxrwxrwx 1 owner group 0 May 10 2007 folder9
> 226 Transfer complete.
> ftp>
> So it clearly "works"
>
> But this is the same session, only via "Only FTP":
>
> 221 220 Microsoft FTP Service
>
> USER jordan
> 331 Password required for jordan.
>
> PASS ******
> 230 User jordan logged in.
>
> SYST
> 215 Windows_NT
>
> TYPE I
> 200 Type set to I.
>
> PWD
> 257 "/" is current directory.
>
> NOOP
> 200 NOOP command successful.
>
> CWD /
> 250 CWD command successful.
>
> PORT 192,168,1,4,232,194
> 200 PORT command successful.
>
> LIST
> 150 Opening BINARY mode data connection for /bin/ls.
>
> 226 Transfer complete.
>
>
>
> So even though "List" was called, there's no apparent output. Why?!?
>
Re: FTP Only not working for IIS [message #575648 is a reply to message #24091] Tue, 01 July 2008 13:06 Go to previous message
Martin Oberhuber is currently offline Martin Oberhuber
Messages: 982
Registered: July 2009
Senior Member
Hello Jordan,

your remote claims to be system type "Windows_NT", but the directory
listing actually looks like a Unix kind of listing.

There's two things you can try:

(1) Select your FTP Files subsystem, right-click > Properties, click
on the "FTP Settings" node and the change "parser" property
from "AUTO" to "org.eclipse.rse.ftp.parser.Unix"

(2) On the same FTP Settings node, change "passive" into "true".

If these don't help, please file a bug on bugzilla.

If these do help, you might want to file an enhancement request on
bugzilla that asks for the IIS FTP Server to be properly auto-detected.

Cheers,
--
Martin Oberhuber, Senior Member of Technical Staff, Wind River
Target Management Project Lead, DSDP PMC Member
http://www.eclipse.org/dsdp/tm




Jordan Reiter wrote:
> So I'm trying to do an FTP Only import of an IIS server.
>
> If I try doing it on a Linux server, it correctly lists the
> subdirectories of the root folder. However, if I try to do this with the
> target IIS server, it doesn't.
>
> Here are some example transcripts.
>
> Using OS X ftp from terminal:
>
> ftp -d -v jordan@example.com
> Connected to example.com.
> 220 Microsoft FTP Service
> ftp_login: user `jordan' pass `<null>' host `example.com'
> ---> USER jordan
> 331 Password required for jordan.
> Password: ---> PASS XXXX
> 230 User jordan logged in.
> ---> SYST
> 215 Windows_NT
> Remote system type is Windows_NT.
> ---> FEAT
> 211-FEAT
> SIZE
> MDTM
> 211 END
> features[FEAT_FEAT] = 1
> features[FEAT_MDTM] = 1
> features[FEAT_MLST] = 0
> features[FEAT_REST_STREAM] = 0
> features[FEAT_SIZE] = 1
> features[FEAT_TVFS] = 0
> got localcwd as `/Users/jordan'
> ---> PWD
> 257 "/" is current directory.
> got remotecwd as `/'
> ftp> ls
> ---> EPSV
> 500 'EPSV': command not understood
> disabling epsv4 for this connection
> ---> PASV
> 227 Entering Passive Mode (129,7,146,6,11,16).
> ---> LIST
> 125 Data connection already open; Transfer starting.
> drwxrwxrwx 1 owner group 0 Jan 17 2007 folder1
> drwxrwxrwx 1 owner group 0 May 10 2007 folder2
> .. around 200+ files/folders
> drwxrwxrwx 1 owner group 0 May 10 2007 folder9
> 226 Transfer complete.
> ftp>
> So it clearly "works"
>
> But this is the same session, only via "Only FTP":
>
> 221 220 Microsoft FTP Service
>
> USER jordan
> 331 Password required for jordan.
>
> PASS ******
> 230 User jordan logged in.
>
> SYST
> 215 Windows_NT
>
> TYPE I
> 200 Type set to I.
>
> PWD
> 257 "/" is current directory.
>
> NOOP
> 200 NOOP command successful.
>
> CWD /
> 250 CWD command successful.
>
> PORT 192,168,1,4,232,194
> 200 PORT command successful.
>
> LIST
> 150 Opening BINARY mode data connection for /bin/ls.
>
> 226 Transfer complete.
>
>
>
> So even though "List" was called, there's no apparent output. Why?!?
>
Previous Topic:Possible to use SystemRemoteFileDialog/SystemRemoteFolderDialog without RSE open
Next Topic:Copy local file to remote while maintaining directory structure
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Jul 23 06:07:46 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02212 seconds