Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » EMF » Calling eInstance on RCP fails
Calling eInstance on RCP fails [message #1385718] Tue, 10 June 2014 16:49 Go to next message
anduril elendil is currently offline anduril elendil
Messages: 5
Registered: June 2014
Junior Member
Hi,

I am working on an Eclipse e4 application and use a generated emf model. As long as I work under Eclipse directly from source there is no problem. But as far as I export my RCP and call MyFactory.eInstance nothing is going to happen. The factory isn't null, the code execution of this method just stops. The program itself doesn't hang up but as a result, all the button and menu items are disabled. I guess it is a dependency problem but there are no error logs or the like. So I have no idea what to do.

Greetings
Re: Calling eInstance on RCP fails [message #1385760 is a reply to message #1385718] Wed, 11 June 2014 05:31 Go to previous messageGo to next message
Ed Merks is currently offline Ed Merks
Messages: 26152
Registered: July 2009
Senior Member
Anduril,

It's impossible to diagnose the problem from your short description.
Note that you can remote debug an application. I.e., put lines like
this in your application's *.ini

-Xdebug
-Xrunjdwp:transport=dt_socket,server=y,suspend=n,address=8123

And attach to the process. You can set suspend=y to stop the process
very early (immediately) to see initialization, i.e., it doesn't really
start until you attach the debugger.

Most likely you've not included something in the build.properties for
binary bundles that are needed at runtime.


On 10/06/2014 6:49 PM, anduril elendil wrote:
> Hi,
>
> I am working on an Eclipse e4 application and use a generated emf
> model. As long as I work under Eclipse directly from source there is
> no problem. But as far as I export my RCP and call MyFactory.eInstance
> nothing is going to happen. The factory isn't null, the code execution
> of this method just stops. The program itself doesn't hang up but as a
> result, all the button and menu items are disabled. I guess it is a
> dependency problem but there are no error logs or the like. So I have
> no idea what to do.
>
> Greetings
Re: Calling eInstance on RCP fails [message #1385788 is a reply to message #1385718] Wed, 11 June 2014 08:34 Go to previous message
anduril elendil is currently offline anduril elendil
Messages: 5
Registered: June 2014
Junior Member
Thank you very much for your help! I wasn't aware of the remote debugging possibility and this really saved me a lot of time. The problem was, that I generated my EMF-Code into a src-gen folder instead of src. So it wasn't included in the binary build. I thought Eclipse would be more intelligent. Again thanks very much for your tip with the remote debugging which directly pointed me to that problem.
Previous Topic:Eclipse core components
Next Topic:[EMF] Localized feature description in EObjectValidator messages
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Oct 31 17:21:13 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02607 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software