Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » DSDP - Mobile Tools for Java (MTJ) » latest code = NPE
latest code = NPE [message #20969] Mon, 06 October 2008 16:34 Go to next message
teknokrat is currently offline teknokrat
Messages: 73
Registered: July 2009
Member
I have the latest Ganymede release of eclipse and installed latest MTJ.
When I try to get the devices from latest WTK, MTJ throws an NPE

java.lang.NullPointerException
at
org.eclipse.mtj.core.importer.JavadocDetector$GenericLocalFS Search.searchForLibraryDoc(Unknown
Source)
at
org.eclipse.mtj.core.importer.JavadocDetector$GenericLocalFS Search.searchForJavaDoc(Unknown
Source)
at org.eclipse.mtj.core.importer.JavadocDetector.detectJavadoc( Unknown
Source)
at
org.eclipse.mtj.core.importer.LibraryImporter.createLibraryF or(Unknown
Source)
at
org.eclipse.mtj.toolkit.uei.UEIDeviceImporter.getDeviceClass path(Unknown
Source)
at org.eclipse.mtj.toolkit.uei.UEIDeviceImporter.createDevice(U nknown
Source)
at org.eclipse.mtj.toolkit.uei.UEIDeviceImporter.addUEIDevices( Unknown
Source)
at
org.eclipse.mtj.toolkit.uei.UEIDeviceImporter.getMatchingDev ices(Unknown
Source)
at org.eclipse.mtj.core.model.device.DeviceFactory.addDevices(U nknown
Source)
at org.eclipse.mtj.core.model.device.DeviceFactory.addDevices(U nknown
Source)
at org.eclipse.mtj.core.model.device.DeviceFactory.findDevices( Unknown
Source)
at
org.eclipse.mtj.ui.internal.devices.DeviceImportWizardPage$9 .run(Unknown
Source)
at
org.eclipse.jface.operation.ModalContext$ModalContextThread. run(ModalContext.java:121)
Re: latest code = NPE [message #20974 is a reply to message #20969] Mon, 06 October 2008 20:29 Go to previous messageGo to next message
Gustavo de Paula is currently offline Gustavo de Paula
Messages: 118
Registered: July 2009
Senior Member
hi,

can you send us some additional information? it will help to analyze the
problem.

which OS are you using? did you MTJ RC1 or some other nightly build? did
the NPE always happens or it works sometimes? which wtk version are you
using?

thanks
gustavo
Re: latest code = NPE [message #20979 is a reply to message #20969] Tue, 07 October 2008 09:38 Go to previous messageGo to next message
Gustavo de Paula is currently offline Gustavo de Paula
Messages: 118
Registered: July 2009
Senior Member
i saw two scenarios where this issue might happen.

on windows, the firewall is blocking the execution of the wtk emulator.
you need to go to windows firewall and add the emulator as as exception.

on linux, wtk emulator is without execution permission.

can you please double check if this solves the issue?
Re: latest code = NPE [message #20988 is a reply to message #20974] Thu, 09 October 2008 15:37 Go to previous messageGo to next message
teknokrat is currently offline teknokrat
Messages: 73
Registered: July 2009
Member
Gustavo de Paula wrote:
> hi,
>
> can you send us some additional information? it will help to analyze the
> problem.
>
> which OS are you using? did you MTJ RC1 or some other nightly build? did
> the NPE always happens or it works sometimes? which wtk version are you
> using?
>
> thanks
> gustavo
>

Thge problem is with the device management when I try to add WTK to my
list of SDKs. I am on windows XP SP3 and I am using the latest stable
version of java, eclipse and mtj. The NPE occurs everytime I try to
import the WTK or the Sprint WTK. Every other SDK works fine.
Re: latest code = NPE [message #20992 is a reply to message #20988] Thu, 09 October 2008 15:54 Go to previous messageGo to next message
teknokrat is currently offline teknokrat
Messages: 73
Registered: July 2009
Member
teknokrat wrote:
> Gustavo de Paula wrote:
>> hi,
>>
>> can you send us some additional information? it will help to analyze
>> the problem.
>>
>> which OS are you using? did you MTJ RC1 or some other nightly build?
>> did the NPE always happens or it works sometimes? which wtk version
>> are you using?
>>
>> thanks
>> gustavo
>>
>
> Thge problem is with the device management when I try to add WTK to my
> list of SDKs. I am on windows XP SP3 and I am using the latest stable
> version of java, eclipse and mtj. The NPE occurs everytime I try to
> import the WTK or the Sprint WTK. Every other SDK works fine.

Correction, sprint was detected just fine along with every other SDK. So
the problem is only with wtk.
Re: latest code = NPE [message #20995 is a reply to message #20992] Thu, 09 October 2008 16:54 Go to previous messageGo to next message
Gustavo de Paula is currently offline Gustavo de Paula
Messages: 118
Registered: July 2009
Senior Member
i never used the sprint sdk. i will download it to give a try
i assume that it is UEI SDK. can you check if there is a emulator file
inside the emulator's bin folder? if there is is this file blocked by
windows firewall or there is an exception to it? you can check that in
"control panel" -> windows firewall

thanks
gustavo
Re: latest code = NPE [message #21570 is a reply to message #20995] Sat, 11 October 2008 06:20 Go to previous messageGo to next message
teknokrat is currently offline teknokrat
Messages: 73
Registered: July 2009
Member
Gustavo de Paula wrote:
> i never used the sprint sdk. i will download it to give a try
> i assume that it is UEI SDK. can you check if there is a emulator file
> inside the emulator's bin folder? if there is is this file blocked by
> windows firewall or there is an exception to it? you can check that in
> "control panel" -> windows firewall
>
> thanks
> gustavo
>
as I said Sprint work OK. There is no firewall, I have switched it
off. Its just the WTK that doesn't work. I have just now tried the
version 3 early access and that too throws an NPE
Re: latest code = NPE [message #21608 is a reply to message #21570] Sat, 11 October 2008 20:32 Go to previous messageGo to next message
Gustavo de Paula is currently offline Gustavo de Paula
Messages: 118
Registered: July 2009
Senior Member
there is a bug opened to investigate this issue
https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=250437

it is also happening with other users, but it is not easy to reproduce. we
are giving it a high priority

thanks,
gustavo
Re: latest code = NPE [message #21652 is a reply to message #21608] Sun, 12 October 2008 10:45 Go to previous message
teknokrat is currently offline teknokrat
Messages: 73
Registered: July 2009
Member
Gustavo de Paula wrote:
> there is a bug opened to investigate this issue
> https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=250437
>
> it is also happening with other users, but it is not easy to reproduce.
> we are giving it a high priority
>
> thanks,
> gustavo
>

it wasn't happening on the release just prior to the last one, so it was
probably just a minor change somewhere
Re: latest code = NPE [message #567266 is a reply to message #20969] Mon, 06 October 2008 20:29 Go to previous message
Gustavo de Paula is currently offline Gustavo de Paula
Messages: 118
Registered: July 2009
Senior Member
hi,

can you send us some additional information? it will help to analyze the
problem.

which OS are you using? did you MTJ RC1 or some other nightly build? did
the NPE always happens or it works sometimes? which wtk version are you
using?

thanks
gustavo
Re: latest code = NPE [message #567284 is a reply to message #20969] Tue, 07 October 2008 09:38 Go to previous message
Gustavo de Paula is currently offline Gustavo de Paula
Messages: 118
Registered: July 2009
Senior Member
i saw two scenarios where this issue might happen.

on windows, the firewall is blocking the execution of the wtk emulator.
you need to go to windows firewall and add the emulator as as exception.

on linux, wtk emulator is without execution permission.

can you please double check if this solves the issue?
Re: latest code = NPE [message #567337 is a reply to message #20974] Thu, 09 October 2008 15:37 Go to previous message
teknokrat is currently offline teknokrat
Messages: 73
Registered: July 2009
Member
Gustavo de Paula wrote:
> hi,
>
> can you send us some additional information? it will help to analyze the
> problem.
>
> which OS are you using? did you MTJ RC1 or some other nightly build? did
> the NPE always happens or it works sometimes? which wtk version are you
> using?
>
> thanks
> gustavo
>

Thge problem is with the device management when I try to add WTK to my
list of SDKs. I am on windows XP SP3 and I am using the latest stable
version of java, eclipse and mtj. The NPE occurs everytime I try to
import the WTK or the Sprint WTK. Every other SDK works fine.
Re: latest code = NPE [message #567353 is a reply to message #20988] Thu, 09 October 2008 15:54 Go to previous message
teknokrat is currently offline teknokrat
Messages: 73
Registered: July 2009
Member
teknokrat wrote:
> Gustavo de Paula wrote:
>> hi,
>>
>> can you send us some additional information? it will help to analyze
>> the problem.
>>
>> which OS are you using? did you MTJ RC1 or some other nightly build?
>> did the NPE always happens or it works sometimes? which wtk version
>> are you using?
>>
>> thanks
>> gustavo
>>
>
> Thge problem is with the device management when I try to add WTK to my
> list of SDKs. I am on windows XP SP3 and I am using the latest stable
> version of java, eclipse and mtj. The NPE occurs everytime I try to
> import the WTK or the Sprint WTK. Every other SDK works fine.

Correction, sprint was detected just fine along with every other SDK. So
the problem is only with wtk.
Re: latest code = NPE [message #567374 is a reply to message #20992] Thu, 09 October 2008 16:54 Go to previous message
Gustavo de Paula is currently offline Gustavo de Paula
Messages: 118
Registered: July 2009
Senior Member
i never used the sprint sdk. i will download it to give a try
i assume that it is UEI SDK. can you check if there is a emulator file
inside the emulator's bin folder? if there is is this file blocked by
windows firewall or there is an exception to it? you can check that in
"control panel" -> windows firewall

thanks
gustavo
Re: latest code = NPE [message #567404 is a reply to message #20995] Sat, 11 October 2008 06:20 Go to previous message
teknokrat is currently offline teknokrat
Messages: 73
Registered: July 2009
Member
Gustavo de Paula wrote:
> i never used the sprint sdk. i will download it to give a try
> i assume that it is UEI SDK. can you check if there is a emulator file
> inside the emulator's bin folder? if there is is this file blocked by
> windows firewall or there is an exception to it? you can check that in
> "control panel" -> windows firewall
>
> thanks
> gustavo
>
as I said Sprint work OK. There is no firewall, I have switched it
off. Its just the WTK that doesn't work. I have just now tried the
version 3 early access and that too throws an NPE
Re: latest code = NPE [message #567422 is a reply to message #21570] Sat, 11 October 2008 20:32 Go to previous message
Gustavo de Paula is currently offline Gustavo de Paula
Messages: 118
Registered: July 2009
Senior Member
there is a bug opened to investigate this issue
https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=250437

it is also happening with other users, but it is not easy to reproduce. we
are giving it a high priority

thanks,
gustavo
Re: latest code = NPE [message #567435 is a reply to message #21608] Sun, 12 October 2008 10:45 Go to previous message
teknokrat is currently offline teknokrat
Messages: 73
Registered: July 2009
Member
Gustavo de Paula wrote:
> there is a bug opened to investigate this issue
> https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=250437
>
> it is also happening with other users, but it is not easy to reproduce.
> we are giving it a high priority
>
> thanks,
> gustavo
>

it wasn't happening on the release just prior to the last one, so it was
probably just a minor change somewhere
Previous Topic:MTJ 0.9 Release Review
Next Topic:MTJ 0.9 Released
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Jul 28 22:35:39 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.46733 seconds