Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Web Tools Project (WTP) » web app does not compile on Windows
web app does not compile on Windows [message #214087] Tue, 20 May 2008 23:26 Go to next message
Vinay is currently offline VinayFriend
Messages: 36
Registered: July 2009
Member
Hello Group,

I created my first web app on Windows XP professional with eclipse IDE for
EE version 3.3.2. However, at the last step when I try to compile the
application by going to

Project->Build All,

it does not create any class file for SnoopServlet.class.

I tried is several times.

And thus my application does not display in the window although the server
has started. The page comes up with

"The page cannot be displayed" and host of other messages.

Can someone help me with the compilation of the web app.

Thanks

nagrik
Re: web app does not compile on Windows [message #214096 is a reply to message #214087] Wed, 21 May 2008 00:23 Go to previous messageGo to next message
Vinay is currently offline VinayFriend
Messages: 36
Registered: July 2009
Member
Nagrik wrote:

> Hello Group,

> I created my first web app on Windows XP professional with eclipse IDE for
> EE version 3.3.2. However, at the last step when I try to compile the
> application by going to

> Project->Build All,

> it does not create any class file for SnoopServlet.class.

> I tried is several times.

> And thus my application does not display in the window although the server
> has started. The page comes up with

> "The page cannot be displayed" and host of other messages.

> Can someone help me with the compilation of the web app.

> Thanks

> nagrikHello Group,

Actually it compiles now but does not display. I am following the WTP
tutorial given on eclipse site.

I reached the end, build all, started the server, but the page does not
display. It appears I am missing a .jar file or something very minor.

I am running eclipse IDE 3.3.2 on Windows XP.

The application does not run on stand alone web server with the following
url

localhost:8080/snoop
or
localhost:8080/WTP-Tutorial-1/snoop.

Help needed.

Thanks.

nagrik
Re: web app does not compile on Windows [message #214104 is a reply to message #214096] Wed, 21 May 2008 00:40 Go to previous messageGo to next message
Vinay is currently offline VinayFriend
Messages: 36
Registered: July 2009
Member
Hello Group,

It says

Can not find server.

I am typing
localhost:8080/WTP-Tutorial-1/snoop
or
localhost:8080/snoop

on either stand alone server or in eclipse web browser. Both places it
says can not find server.

I have created, selected and started the server inside eclipse

Thanks

nagrik
Re: web app does not compile on Windows [message #214112 is a reply to message #214104] Wed, 21 May 2008 02:39 Go to previous messageGo to next message
Lawrence Mandel is currently offline Lawrence MandelFriend
Messages: 486
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Nagrik,

Have you deployed your application to the server and is the server
listening on port 8080? You can double check your steps by following the
Web application portion of Stephen Schaub's Creating Database Web
Applicaitons with Eclipse article [1].

[1]
http://www.eclipse.org/articles/article.php?file=Article-Ecl ipseDbWebapps/index.html

Lawrence Mandel
-
Co-author Eclipse Web Tools Platform: Developing Java Web Applications
http://www.eclipsewtp.org
Re: web app does not compile on Windows [message #214145 is a reply to message #214087] Wed, 21 May 2008 14:03 Go to previous message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: ns_dkerber.ns_WarrenRogersAssociates.com

In article <097d77d30858148fdab93f3509b2f83e$1@www.eclipse.org>,
vnagrik@gmail.com says...
> Hello Group,
>
> I created my first web app on Windows XP professional with eclipse IDE for
> EE version 3.3.2. However, at the last step when I try to compile the
> application by going to
>
> Project->Build All,
>
> it does not create any class file for SnoopServlet.class.
>
> I tried is several times.
>
> And thus my application does not display in the window although the server
> has started. The page comes up with
>
> "The page cannot be displayed" and host of other messages.
>
> Can someone help me with the compilation of the web app.

Have you tried "Cleaning" the project a couple of times before trying to
build? I find that sometimes helps...


--
Remove the ns_ from if replying by e-mail (but keep posts in the
newsgroups if possible).
Previous Topic:Changing plugin from custom to xml file extension
Next Topic:AssertionFailed exception when opening JavaScript file
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Dec 21 15:21:37 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01648 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software