Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Web Tools Project (WTP) » Tomcat-6
Tomcat-6 [message #214052] Tue, 20 May 2008 10:26 Go to next message
jieryn is currently offline jieryn
Messages: 1
Registered: July 2009
Junior Member
I'm having a lot of difficulty getting Tomcat-6 working inside
Eclipse-3.3.2 and WTP-2.0.2 on a Linux rig.

Without any webapps deployed I'm taking CNFE:

java.lang.NoClassDefFoundError: org/apache/tomcat/util/log/SystemLogHandler
at java.lang.Class.getDeclaredConstructors0(Native Method)
at java.lang.Class.privateGetDeclaredConstructors(Class.java:23 89)
at java.lang.Class.getConstructor0(Class.java:2699)
at java.lang.Class.newInstance0(Class.java:326)
at java.lang.Class.newInstance(Class.java:308)
at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.init(Bootstrap.java:21 8)
at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.main(Bootstrap.java:39 0)
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException:
org.apache.tomcat.util.log.SystemLogHandler
at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:200)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:188)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:306)
at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:276 )
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:251)
at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(ClassLoader.java:319 )

But I verify that the Tomcat-6 runtime is configured properly according to
Eclipse (it finds the lib/jasper-el.jar, apparently the only criteria for
verifying) and in that same directory I verify that I have
tomcat-coyote.jar (which contains SystemLogHandler).

Any help is greatly appreciated, thanks!
Re: Tomcat-6 [message #214063 is a reply to message #214052] Tue, 20 May 2008 12:19 Go to previous message
Larry Isaacs is currently offline Larry Isaacs
Messages: 1295
Registered: July 2009
Senior Member
jieryn wrote:
> I'm having a lot of difficulty getting Tomcat-6 working inside
> Eclipse-3.3.2 and WTP-2.0.2 on a Linux rig.
>
> Without any webapps deployed I'm taking CNFE:
>
> java.lang.NoClassDefFoundError: org/apache/tomcat/util/log/SystemLogHandler
> at java.lang.Class.getDeclaredConstructors0(Native Method)
> at java.lang.Class.privateGetDeclaredConstructors(Class.java:23 89)
> at java.lang.Class.getConstructor0(Class.java:2699)
> at java.lang.Class.newInstance0(Class.java:326)
> at java.lang.Class.newInstance(Class.java:308)
> at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.init(Bootstrap.java:21 8)
> at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.main(Bootstrap.java:39 0)
> Caused by: java.lang.ClassNotFoundException:
> org.apache.tomcat.util.log.SystemLogHandler
> at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:200)
> at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
> at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:188)
> at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:306)
> at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:276 )
> at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:251)
> at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(ClassLoader.java:319 )
>
> But I verify that the Tomcat-6 runtime is configured properly according
> to Eclipse (it finds the lib/jasper-el.jar, apparently the only criteria
> for verifying) and in that same directory I verify that I have
> tomcat-coyote.jar (which contains SystemLogHandler).
>
> Any help is greatly appreciated, thanks!
>

Usually, a baffling error like this means you are using a packaged
install of Tomcat which has been tweaked in some way that prevents
Eclipse from being able to start Tomcat out of the box. This simplest
solution is download a binary distribution of Tomcat from Apache and
using that to avoid the packaging tweaks.

I haven't examined any Tomcat 6 packaged installs to say what might have
been done to this one.

Cheers,
Larry
Previous Topic:Alternate way of packaging projects for deployment
Next Topic:XML schemes provision
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Jul 22 15:41:50 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 2.84711 seconds