Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Web Tools Project (WTP) » Problems with WTP Tutorial - Creating Bottom Up Web Service
Problems with WTP Tutorial - Creating Bottom Up Web Service [message #213823] Wed, 14 May 2008 09:43 Go to next message
Reinhold Bentele is currently offline Reinhold Bentele
Messages: 16
Registered: July 2009
Junior Member
Hi all,

I followed exactly the instructions of the tutorial "Creating Bottom Up
Web Service via Apache Axis2". Everything worked fine until I tried to
deploy the web service to Tomcat. The error on the tomcat console says:

java.lang.NoClassDefFoundError: javax/xml/stream/XMLStreamException
at
org.apache.axis2.transport.http.AxisServlet.initConfigContex t(AxisServlet.java:511)
at org.apache.axis2.transport.http.AxisServlet.init(AxisServlet .java:431)
at
org.apache.axis2.transport.http.AxisAdminServlet.init(AxisAd minServlet.java:55)
at
org.apache.catalina.core.StandardWrapper.loadServlet(Standar dWrapper.java:1161)
at org.apache.catalina.core.StandardWrapper.load(StandardWrappe r.java:981)
at
org.apache.catalina.core.StandardContext.loadOnStartup(Stand ardContext.java:4045)
at
org.apache.catalina.core.StandardContext.start(StandardConte xt.java:4351)
at org.apache.catalina.core.ContainerBase.start(ContainerBase.j ava:1045)
at org.apache.catalina.core.StandardHost.start(StandardHost.jav a:719)
at org.apache.catalina.core.ContainerBase.start(ContainerBase.j ava:1045)
at org.apache.catalina.core.StandardEngine.start(StandardEngine .java:443)
at org.apache.catalina.core.StandardService.start(StandardServi ce.java:516)
at org.apache.catalina.core.StandardServer.start(StandardServer .java:710)
at org.apache.catalina.startup.Catalina.start(Catalina.java:566 )
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.start(Bootstrap.java:2 88)
at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.main(Bootstrap.java:41 3)


Also in Eclipse the import of javax.xml.stream.XMLOutputFactory and
javax.xml.stream.XMLStreamException in HappyAxis.jsp can't be resolved.
I'm working with Eclipse 3.3.2, the latest WTP, Tomcat 6.0.14 and Axis2
1.4. Can anyone help me?

Bye - Reinhold.
Re: Problems with WTP Tutorial - Creating Bottom Up Web Service [message #213840 is a reply to message #213823] Wed, 14 May 2008 10:39 Go to previous messageGo to next message
Larry Isaacs is currently offline Larry Isaacs
Messages: 1287
Registered: July 2009
Senior Member
This error suggests that the stax-api jar is missing. It should be part
of the Axis2 runtime specified in your Axis2 Preferences and it should
have been copied to the WEB-INF/lib of your project when it was created
in the tutorial.

Cheers,
Larry

Reinhold Bentele wrote:
> Hi all,
>
> I followed exactly the instructions of the tutorial "Creating Bottom Up
> Web Service via Apache Axis2". Everything worked fine until I tried to
> deploy the web service to Tomcat. The error on the tomcat console says:
>
> java.lang.NoClassDefFoundError: javax/xml/stream/XMLStreamException
> at
> org.apache.axis2.transport.http.AxisServlet.initConfigContex t(AxisServlet.java:511)
>
> at
> org.apache.axis2.transport.http.AxisServlet.init(AxisServlet .java:431)
> at
> org.apache.axis2.transport.http.AxisAdminServlet.init(AxisAd minServlet.java:55)
>
> at
> org.apache.catalina.core.StandardWrapper.loadServlet(Standar dWrapper.java:1161)
>
> at
> org.apache.catalina.core.StandardWrapper.load(StandardWrappe r.java:981)
> at
> org.apache.catalina.core.StandardContext.loadOnStartup(Stand ardContext.java:4045)
>
> at
> org.apache.catalina.core.StandardContext.start(StandardConte xt.java:4351)
> at
> org.apache.catalina.core.ContainerBase.start(ContainerBase.j ava:1045)
> at org.apache.catalina.core.StandardHost.start(StandardHost.jav a:719)
> at
> org.apache.catalina.core.ContainerBase.start(ContainerBase.j ava:1045)
> at
> org.apache.catalina.core.StandardEngine.start(StandardEngine .java:443)
> at
> org.apache.catalina.core.StandardService.start(StandardServi ce.java:516)
> at
> org.apache.catalina.core.StandardServer.start(StandardServer .java:710)
> at org.apache.catalina.startup.Catalina.start(Catalina.java:566 )
> at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
> at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
> at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
> at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
> at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.start(Bootstrap.java:2 88)
> at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.main(Bootstrap.java:41 3)
>
>
> Also in Eclipse the import of javax.xml.stream.XMLOutputFactory and
> javax.xml.stream.XMLStreamException in HappyAxis.jsp can't be resolved.
> I'm working with Eclipse 3.3.2, the latest WTP, Tomcat 6.0.14 and Axis2
> 1.4. Can anyone help me?
>
> Bye - Reinhold.
Re: Problems with WTP Tutorial - Creating Bottom Up Web Service [message #214740 is a reply to message #213823] Mon, 02 June 2008 14:34 Go to previous messageGo to next message
Eclipse User
Originally posted by: rdargent.gmail.com

Hi Reinhold,
Have you solved your problem?
I am facing the same problem and I am still looking for a solution.
Re: Problems with WTP Tutorial - Creating Bottom Up Web Service [message #218164 is a reply to message #214740] Thu, 24 July 2008 11:45 Go to previous message
Eclipse User
Originally posted by: carla.bolognesi.gmail.com

I'm also working with Eclipse 3.3.2, the latest WTP, Tomcat 6.0.14, Axis2
1.4, Java 5 and I get the same error.

I did find the jar containing the missing class in the axis lib folder and
I copied it down into the project lib folder manually. This means all the
jsps compile correctly, but when I deploy I still get no joy.

Did either of you solve the problem?

also, do you know if the webtools can be used with tomcat 5 and java 1.4

thanks

Carla
Previous Topic:Buggy 'New Web Project' dialogue
Next Topic:404 /soap/servlet/rpcrouter when run web services explorer in Eclipse
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Apr 23 19:56:04 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02502 seconds