Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Web Tools Project (WTP) » Error: Type name xxx does not exist when it's in fact in the project?
Error: Type name xxx does not exist when it's in fact in the project? [message #212669] Sat, 19 April 2008 23:46 Go to next message
Russell Bateman is currently offline Russell Bateman
Messages: 3219
Registered: July 2009
Location: Provo, Utah, USA
Senior Member

I'm stuck amending faces-con fig.xml. Adding a managed bean, that is
already coded and in the project, will not work because the bean cannot
seem to be found as illustrated here:

http://www.windofkeltia.com/j2ee/trouble/faces-config.jpg

I've also tried simply LoginBean, but to no avail.

Now, there is a warning in login.jsp (as you see in the picture), but
that's for a reference to this bean that I'm trying to set up on this line:

<h:inputText value="#{loginBean.name}"></h:inputText>



I'm following as best I can the following JSF tutorial and I'm at the
step reached by searching for the second occurrence of the string
"faces-config.xml" on the page below (if, for any reason, this little
bit of context is helpful). Though the tutorial was written 2 years ago
this next month and I'm using a bit later software for everything,
everything has been going well so far.

http://www.eclipse.org/webtools/jsf/dev_resource/JSFTutorial -RC3/JSFTools_tutorial.html


I'm stumped--it's such a simple thing and I can't find a work-around.

Russ
Re: Error: Type name xxx does not exist when it's in fact in the project? [message #212678 is a reply to message #212669] Sun, 20 April 2008 05:50 Go to previous messageGo to next message
Russell Bateman is currently offline Russell Bateman
Messages: 3219
Registered: July 2009
Location: Provo, Utah, USA
Senior Member

Windofkeltia wrote:
> I'm stuck amending faces-con fig.xml. Adding a managed bean, that is
> already coded and in the project, will not work because the bean cannot
> seem to be found as illustrated here:
>
> http://www.windofkeltia.com/j2ee/trouble/faces-config.jpg
>
> I've also tried simply LoginBean, but to no avail.
>
> Now, there is a warning in login.jsp (as you see in the picture), but
> that's for a reference to this bean that I'm trying to set up on this line:
>
> <h:inputText value="#{loginBean.name}"></h:inputText>
>
> I'm following as best I can the following JSF tutorial and I'm at the
> step reached by searching for the second occurrence of the string
> "faces-config.xml" on the page below (if, for any reason, this little
> bit of context is helpful). Though the tutorial was written 2 years ago
> this next month and I'm using a bit later software for everything,
> everything has been going well so far.
>
> http://www.eclipse.org/webtools/jsf/dev_resource/JSFTutorial -RC3/JSFTools_tutorial.html
>
>
>
> I'm stumped--it's such a simple thing and I can't find a work-around.
>
> Russ
Ah, the package path includes the bean name itself, so the Qualified
class name needed to be: com.tutorial.LoginBean.LoginBean.
Re: Error: Type name xxx does not exist when it's in fact in the project? [message #212685 is a reply to message #212678] Sun, 20 April 2008 06:32 Go to previous message
Russell Bateman is currently offline Russell Bateman
Messages: 3219
Registered: July 2009
Location: Provo, Utah, USA
Senior Member

Windofkeltia wrote:
> Windofkeltia wrote:
>> I'm stuck amending faces-con fig.xml. Adding a managed bean, that is
>> already coded and in the project, will not work because the bean
>> cannot seem to be found as illustrated here:
>>
>> http://www.windofkeltia.com/j2ee/trouble/faces-config.jpg
>>
>> I've also tried simply LoginBean, but to no avail.
>>
>> Now, there is a warning in login.jsp (as you see in the picture), but
>> that's for a reference to this bean that I'm trying to set up on this
>> line:
>>
>> <h:inputText value="#{loginBean.name}"></h:inputText>
>>
>> I'm following as best I can the following JSF tutorial and I'm at the
>> step reached by searching for the second occurrence of the string
>> "faces-config.xml" on the page below (if, for any reason, this little
>> bit of context is helpful). Though the tutorial was written 2 years
>> ago this next month and I'm using a bit later software for everything,
>> everything has been going well so far.
>>
>> http://www.eclipse.org/webtools/jsf/dev_resource/JSFTutorial -RC3/JSFTools_tutorial.html
>>
>>
>>
>> I'm stumped--it's such a simple thing and I can't find a work-around.
>>
>> Russ
> Ah, the package path includes the bean name itself, so the Qualified
> class name needed to be: com.tutorial.LoginBean.LoginBean.
And, yes, I realize that I had mistyped the package name extending it
with "LoginBean".
Previous Topic:WTP Axis2 client generation from WSDL broken?
Next Topic:The requested resource (/baseball/) is not available
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Oct 20 11:25:04 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.05258 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software