Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Jubula » Fails to recognise AUT is running. (win)
Fails to recognise AUT is running. (win) [message #1262346] Mon, 03 March 2014 14:38 Go to next message
Adam Phillips is currently offline Adam PhillipsFriend
Messages: 3
Registered: March 2014
Junior Member
Firstly I'd like to apologise if I ave made any obvious technical errors here, I am very new to testing with Jubula.

Using the embedded aut agent, default database, windows 7, Jubula standalone.

I have defined the aut using the win toolkit, as the program is written in a .net language, pointed the executable file name to the programs exe.
When I launch the program it appears in the progress panel as starting the AUT, however this never changes. The program is launched successfully, and is fully functional but the application never advances to become a Running AUT.

Any ideas?

The program I'm trying to launch is Petrel.
Re: Fails to recognise AUT is running. (win) [message #1268445 is a reply to message #1262346] Mon, 10 March 2014 14:08 Go to previous messageGo to next message
Alexandra Schladebeck is currently offline Alexandra SchladebeckFriend
Messages: 1600
Registered: July 2009
Senior Member
Hi there,

can you say what .NET version the AUT uses / is installed on the machine?

Thanks
Alex
Re: Fails to recognise AUT is running. (win) [message #1268454 is a reply to message #1268445] Mon, 10 March 2014 14:16 Go to previous messageGo to next message
Adam Phillips is currently offline Adam PhillipsFriend
Messages: 3
Registered: March 2014
Junior Member
Hi Alex,

The AUT uses .NET 4.5.1

Thanks,
Adam.
Re: Fails to recognise AUT is running. (win) [message #1268461 is a reply to message #1268454] Mon, 10 March 2014 14:23 Go to previous messageGo to next message
Alexandra Schladebeck is currently offline Alexandra SchladebeckFriend
Messages: 1600
Registered: July 2009
Senior Member
Ok thanks for the quick reply. Another question I should have asked first off - what UI toolkit does the AUT use (winforms, WPF, win32, ...)?

Thanks!
Re: Fails to recognise AUT is running. (win) [message #1268464 is a reply to message #1268461] Mon, 10 March 2014 14:29 Go to previous messageGo to next message
Adam Phillips is currently offline Adam PhillipsFriend
Messages: 3
Registered: March 2014
Junior Member
I am around 95% certain it uses winforms.

Thanks again.
Re: Fails to recognise AUT is running. (win) [message #1771241 is a reply to message #1268464] Wed, 23 August 2017 09:26 Go to previous message
biks triks is currently offline biks triksFriend
Messages: 13
Registered: August 2012
Junior Member
Hello! For the first time I have to deal with automating of .net application. And I have the same problem like Adam... I have installed Jubula 8.5 standalone version and .net framework 4.7. When I start Jubula I don't have an option to choose win toolkit. There are only swing, html, java fx, swt and rcp. Can you explain me how to get that win toolkit option? Is there any manual for this kind of automation?

Thank you for the answer!
Previous Topic:Jubula & GEF not working in e4 Parts
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Aug 23 14:17:47 GMT 2017

Powered by FUDForum. Page generated in 0.03322 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software