Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Web Tools Project (WTP) » Europa keeps stopping...
Europa keeps stopping... [message #198143] Mon, 13 August 2007 13:55 Go to next message
Eclipse User
Originally posted by: tomh.a-t-g.com

I downloaded the Eclipse Europa install. I installed and hooked it up to my
Tomcat 5.5. I can start up my tomcat fine. When I attempt to stop it the
state hangs "stopping.. " status. Then I have to terminate the tomcat
thread.

Thanks,
Tom
Re: Europa keeps stopping... [message #198175 is a reply to message #198143] Mon, 13 August 2007 21:43 Go to previous messageGo to next message
Larry Isaacs is currently offline Larry Isaacs
Messages: 1305
Registered: July 2009
Senior Member
Was this server created using the default settings? Also, have projects
been added to the server? If so, does this problem continue after
removing the projects?

Cheers,
Larry

Tom Henricksen wrote:
> I downloaded the Eclipse Europa install. I installed and hooked it up to my
> Tomcat 5.5. I can start up my tomcat fine. When I attempt to stop it the
> state hangs "stopping.. " status. Then I have to terminate the tomcat
> thread.
>
> Thanks,
> Tom
>
>
Re: Europa keeps stopping... [message #198207 is a reply to message #198175] Tue, 14 August 2007 13:10 Go to previous messageGo to next message
Eclipse User
Originally posted by: tomh.a-t-g.com

The server was created using default settings. We don't setup our projects
to be added to the server from Eclipse. We just add a file in the tomcat
conf folder. This setup works fine in our old Eclipse 3.1.2 WTP 1.0.3 setup
with Tomcat 5.0.30.

I will try adding a small sample application through Eclipse and see what
happens with that.
Thanks,
Tom
"Larry Isaacs" <Larry.Isaacs@sas.com> wrote in message
news:f9qjam$sdu$1@build.eclipse.org...
> Was this server created using the default settings? Also, have projects
> been added to the server? If so, does this problem continue after
> removing the projects?
>
> Cheers,
> Larry
>
> Tom Henricksen wrote:
>> I downloaded the Eclipse Europa install. I installed and hooked it up to
>> my Tomcat 5.5. I can start up my tomcat fine. When I attempt to stop it
>> the state hangs "stopping.. " status. Then I have to terminate the
>> tomcat thread.
>>
>> Thanks,
>> Tom
Re: Europa keeps stopping... [message #198223 is a reply to message #198207] Tue, 14 August 2007 14:05 Go to previous messageGo to next message
Eclipse User
Originally posted by: tomh.a-t-g.com

I tried a small sample application and it starts fine and stops fine.

Could using the conf in Tomcat folder cause problems with new Europa
install?
"Tom Henricksen" <tomh@a-t-g.com> wrote in message
news:f9s9jv$jgq$1@build.eclipse.org...
> The server was created using default settings. We don't setup our
> projects to be added to the server from Eclipse. We just add a file in
> the tomcat conf folder. This setup works fine in our old Eclipse 3.1.2
> WTP 1.0.3 setup with Tomcat 5.0.30.
>
> I will try adding a small sample application through Eclipse and see what
> happens with that.
> Thanks,
> Tom
> "Larry Isaacs" <Larry.Isaacs@sas.com> wrote in message
> news:f9qjam$sdu$1@build.eclipse.org...
>> Was this server created using the default settings? Also, have projects
>> been added to the server? If so, does this problem continue after
>> removing the projects?
>>
>> Cheers,
>> Larry
>>
>> Tom Henricksen wrote:
>>> I downloaded the Eclipse Europa install. I installed and hooked it up
>>> to my Tomcat 5.5. I can start up my tomcat fine. When I attempt to
>>> stop it the state hangs "stopping.. " status. Then I have to terminate
>>> the tomcat thread.
>>>
>>> Thanks,
>>> Tom
>
>
Re: Europa keeps stopping... [message #198280 is a reply to message #198223] Tue, 14 August 2007 15:09 Go to previous message
Larry Isaacs is currently offline Larry Isaacs
Messages: 1305
Registered: July 2009
Senior Member
Tom Henricksen wrote:
> I tried a small sample application and it starts fine and stops fine.
>
> Could using the conf in Tomcat folder cause problems with new Europa
> install?

It's hard to say for sure. My recollection is that after sending the
shutdown command to the server's shutdown port, WTP will wait for the
Tomcat server process to exit. However, Tomcat expects for all webapps
to clean up their threads and will wait forever for this to occur. If a
webapp starts a non-daemon thread that it doesn't stop at shutdown,
Tomcat will hang waiting for the webapp to shutdown the thread. This is
the only way I'm aware of to keep Tomcat from successfully shutting
down. Using RMI and not cleaning up the remote objects is an easy way
to invoke this behavior.

Will the server shutdown properly if there are no projects added in any
fashion?

You could try creating another server using the same Tomcat runtime and
see if it will start and stop successfully before making any changes to
the server. Also, you could try starting the problem server in debug
mode and after issuing the stop command, examine which threads won't go
away using the Debug view in the Debug perspective.

Cheers,
Larry

> "Tom Henricksen" <tomh@a-t-g.com> wrote in message
> news:f9s9jv$jgq$1@build.eclipse.org...
>> The server was created using default settings. We don't setup our
>> projects to be added to the server from Eclipse. We just add a file in
>> the tomcat conf folder. This setup works fine in our old Eclipse 3.1.2
>> WTP 1.0.3 setup with Tomcat 5.0.30.
>>
>> I will try adding a small sample application through Eclipse and see what
>> happens with that.
>> Thanks,
>> Tom
>> "Larry Isaacs" <Larry.Isaacs@sas.com> wrote in message
>> news:f9qjam$sdu$1@build.eclipse.org...
>>> Was this server created using the default settings? Also, have projects
>>> been added to the server? If so, does this problem continue after
>>> removing the projects?
>>>
>>> Cheers,
>>> Larry
>>>
>>> Tom Henricksen wrote:
>>>> I downloaded the Eclipse Europa install. I installed and hooked it up
>>>> to my Tomcat 5.5. I can start up my tomcat fine. When I attempt to
>>>> stop it the state hangs "stopping.. " status. Then I have to terminate
>>>> the tomcat thread.
>>>>
>>>> Thanks,
>>>> Tom
>>
>
>
Previous Topic:Eclipse 3.3 w/WTP
Next Topic:? Adding items to JST Server Module Context Menu?
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Sep 18 07:45:59 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01912 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software