Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Web Tools Project (WTP) » Possible Eclipse 3.3.0 (M6) bug with WTP / org.apache.geronimo
Possible Eclipse 3.3.0 (M6) bug with WTP / org.apache.geronimo [message #192289] Wed, 09 May 2007 16:52 Go to next message
Eclipse User
Originally posted by: eclipse.erictest.25800.com

I am trying to develop a Servlet project with Eclipse and Apache Tomcat. I
found a great tutorial on this at:

http://keyboardsamurais.de/2007/02/26/eclipse-wtp-and-tomcat -tutorial/

but it is written for Eclipse 3.2 and I ran into a problem when I tried it
with Eclipse 3.3.0 (M6) bug:

At the Europa Discovery Site, after picking WST and JST, “Select Required”
did not pick any additional features. I thought that was ok and proceeded
without the other features that “Select Required” had added in that
tutorial. In a later step (still following the tutorial), when I got to
the New Server Runtime Wizard, this list appeared:
Basic
HTTP Server
[red square icon] JS22 Runtime Library
[red square icon] Preview

This did not match the list from the tutorial, so I clicked on the
“Download Additional Server Adapters” link above that, and downloaded
org.apache.geronimo.feature.

I was hoping that would add Apache to this list (matching the tutorial)
but it did not. I was then experimenting and returned to Europa Discovery
Site, and when I pick anything (like Java Persistence), an error appears
that indicates the geronimo install is not complete:

org.apache.geronimo.feature (1.2.0) requires plug-in
“org.eclipse.emf.ecore”

After a few hours of experimenting with Eclipse, I managed to revert
Eclipse to a configuration before the geronimo.feature installation, and
Eclipse will once again accept other plug-ins.

What is the right way to install WST so that one can develop a Servlet
with Eclipse and Apache Tomcat?

If I was on the right track, please let me know and I will file a bug
report on the geronimo issue.

This issue is holding up a JBuilder->Eclipse transition for our 7-person
web development team (www.airset.com), so any advice would be greatly
appreciated.

Eric
Re: Possible Eclipse 3.3.0 (M6) bug with WTP / org.apache.geronimo [message #192303 is a reply to message #192289] Wed, 09 May 2007 17:48 Go to previous message
Eclipse User
Originally posted by: kosta.bea.com

Eric,

It sounds like something didn't get installed correctly from the update
site because the JST part of WTP (necessary for any java-related work
and J2EE servers, such as Tomcat) did not activate.

You may want to try downloading WTP 2.0 M6 along with the necessary
dependencies from the WTP download site.

http://download.eclipse.org/webtools/downloads/

- Konstantin
Previous Topic:removing a jar from web app libraries
Next Topic:Migrating JBuilder2005 web server project to Eclipse 3.3
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Oct 23 08:44:59 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02586 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software