Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » BIRT » Birt Eclipse problems after upgrade to Windows 8.1(BIRT Report not running in eclipse after update to windows 8.1)
Birt Eclipse problems after upgrade to Windows 8.1 [message #1149550] Tue, 22 October 2013 02:40 Go to next message
Aleksander Kruecken is currently offline Aleksander Kruecken
Messages: 20
Registered: July 2009
Junior Member
I am not able to preview the birt reports in eclipse after I upgraded my computer to win 8.1 from win 8. Layout view works fine, but when I preview the report in Eclipse (preview tab) nothing happens (blank page).

The Preview tab doesn't work, but when I chose 'View report as HTML' then the report is correctly displayed in a web browser.

When I use a parameter in the report, then I can't pick a value after I press the preview tab in Eclipse.

I'm having the same problems on both Birt versions that I use - Birt 3.7 as well on Birt 4.2

[Updated on: Tue, 22 October 2013 03:06]

Report message to a moderator

Re: Birt Eclipse problems after upgrade to Windows 8.1 [message #1161148 is a reply to message #1149550] Tue, 29 October 2013 12:09 Go to previous messageGo to next message
James Lux is currently offline James Lux
Messages: 3
Registered: May 2013
Junior Member
I am having the same problem. Ugh.
Re: Birt Eclipse problems after upgrade to Windows 8.1 [message #1168642 is a reply to message #1149550] Sun, 03 November 2013 08:00 Go to previous messageGo to next message
Côme Moyne is currently offline Côme Moyne
Messages: 1
Registered: November 2013
Junior Member
I too have the same issue. When using a parameter there is no way to preview the report.
Re: Birt Eclipse problems after upgrade to Windows 8.1 [message #1214271 is a reply to message #1149550] Wed, 27 November 2013 11:16 Go to previous messageGo to next message
Ralf Dünkelmann is currently offline Ralf Dünkelmann
Messages: 3
Registered: November 2013
Junior Member
Hallo,

we are having the same problems on windows 7 since a windows-update from 2 weeks ago. At the moment we think that it is the update to internet explorer 11.

We are investigating that issue and I will report.

Regards,
Ralf
Re: Birt Eclipse problems after upgrade to Windows 8.1 [message #1216043 is a reply to message #1214271] Thu, 28 November 2013 04:50 Go to previous messageGo to next message
Ralf Dünkelmann is currently offline Ralf Dünkelmann
Messages: 3
Registered: November 2013
Junior Member
We now found out that deinstalling IE11 fixes the issue.

In Windows 7 we did the following (german installation, your menues may be named different):

1. Show installed updates via
"Systemsteuerung -> Programme und Funktionen -> Installierte Updates Anzeigen"

2. Find IE11 and deinstall (Our update came between 13th and 27th of November)

3. Reboot

4. Configure Windows to not install again via:
"Systemsteuerung -> Sicherheit -> Updates"
search for updates, find the IE11, right click and choose in optional updates
"Update des IE11 ausblenden".
icon14.gif  Re: Birt Eclipse problems after upgrade to Windows 8.1 [message #1219832 is a reply to message #1216043] Fri, 06 December 2013 03:14 Go to previous messageGo to next message
Tim Schragen is currently offline Tim Schragen
Messages: 3
Registered: December 2013
Junior Member
Worked for me @ W7Pro x64.

Good job Ralf!

Thnx,
Gruß Wink
Tim
Re: Birt Eclipse problems after upgrade to Windows 8.1 [message #1219979 is a reply to message #1219832] Sat, 07 December 2013 17:15 Go to previous messageGo to next message
Dejan Vujanic is currently offline Dejan Vujanic
Messages: 66
Registered: October 2011
Member
Does this solve the problems and with 8.1 Windows? What is the conclusion for WIN 8.1?
Thank you
Re: Birt Eclipse problems after upgrade to Windows 8.1 [message #1220615 is a reply to message #1216043] Thu, 12 December 2013 12:18 Go to previous messageGo to next message
Aaron Balthaser is currently offline Aaron Balthaser
Messages: 1
Registered: December 2013
Junior Member
Can you elaborate more on what you mean by deinstall? Windows 8 does not allow you to uninstall IE11. It only allows for deactivation. I tried that and it made no difference. Can you give more detailed steps as to how you resolved this on Windows 8?
Re: Birt Eclipse problems after upgrade to Windows 8.1 [message #1220617 is a reply to message #1220615] Thu, 12 December 2013 12:49 Go to previous messageGo to next message
Tim Schragen is currently offline Tim Schragen
Messages: 3
Registered: December 2013
Junior Member
I think you should try to change the default browser of the designer to Chrome or something else, to check if the problem belongs to the IE11.

On Win8.1 i can't find the update i deinstalled at my Win7 computer, sorry.

[Updated on: Wed, 18 December 2013 06:13]

Report message to a moderator

Re: Birt Eclipse problems after upgrade to Windows 8.1 [message #1221741 is a reply to message #1220617] Wed, 18 December 2013 05:39 Go to previous messageGo to next message
Dejan Vujanic is currently offline Dejan Vujanic
Messages: 66
Registered: October 2011
Member
Hi,

can you please explain how to change default browser for BIRT?
Where is that setting?
Re: Birt Eclipse problems after upgrade to Windows 8.1 [message #1221762 is a reply to message #1221741] Wed, 18 December 2013 06:26 Go to previous messageGo to next message
Tim Schragen is currently offline Tim Schragen
Messages: 3
Registered: December 2013
Junior Member
2nd link at google by searching 'eclipse browser change' to find the following answer:

http://help.eclipse.org/indigo/index.jsp?topic=%2Forg.eclipse.platform.doc.user%2Freference%2Fref-42.htm

Shocked

Again: i don't know if this works, it's just an idea!

Greets
Tim
Re: Birt Eclipse problems after upgrade to Windows 8.1 [message #1221857 is a reply to message #1221762] Wed, 18 December 2013 10:05 Go to previous messageGo to next message
Aritz Maeztu is currently offline Aritz Maeztu
Messages: 1
Registered: December 2013
Junior Member
Worked for me too after uninstalling IE11 Wink Windows 7 Pro 64 bit.
Re: Birt Eclipse problems after upgrade to Windows 8.1 [message #1235444 is a reply to message #1221857] Fri, 24 January 2014 06:38 Go to previous message
Wim Jongman is currently offline Wim Jongman
Messages: 275
Registered: July 2009
Senior Member

https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=425786
Previous Topic:RSS feed for BIRT?
Next Topic:Streaming records with JavaBridge
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Jul 22 19:40:08 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01724 seconds