Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Web Tools Project (WTP) » WebTools kills my Software Updates
WebTools kills my Software Updates [message #172496] Tue, 27 June 2006 11:51 Go to next message
Eclipse User
Originally posted by: gunnar.stahl.gunnarstahl.org

Hi,
dont know if it has been posted before and since my time is somewhat
limited at the moment I take the arrogant way and post it here on this
forum.

I installed eclipse 3.2, build I20060602-1317. The software updates
mechanism works as long as I don't install the webtools plugin.

As soon as I install webtools plugin (WST), the software update stuff
fails to work. I guess that the proxy settings (I need a proxy since this
is a corporate installation) are ignored from that moment on.

The only way to work around this is to disable / deinstall the webtools
plugin.

This is reproducable on my machine.

Yt,

Gunnar
Re: WebTools kills my Software Updates [message #172505 is a reply to message #172496] Tue, 27 June 2006 12:54 Go to previous messageGo to next message
Eclipse User
Originally posted by: alex_blewitt.yahoo.com

It's possible that the machine that's providing the software update for the webtools isn't reachable from your proxy. You can see which update server it's configured to search by looking in the feature.xml of the webtools feature.

Alex.
Re: WebTools kills my Software Updates [message #172513 is a reply to message #172496] Tue, 27 June 2006 13:59 Go to previous messageGo to next message
Randy D. Smith is currently offline Randy D. Smith
Messages: 394
Registered: July 2009
Senior Member
gunnarstahl wrote:
> Hi,
> dont know if it has been posted before and since my time is somewhat
> limited at the moment I take the arrogant way and post it here on this
> forum.
>
> I installed eclipse 3.2, build I20060602-1317. The software updates
> mechanism works as long as I don't install the webtools plugin.
>
> As soon as I install webtools plugin (WST), the software update stuff
> fails to work. I guess that the proxy settings (I need a proxy since
> this is a corporate installation) are ignored from that moment on.
>
> The only way to work around this is to disable / deinstall the webtools
> plugin.
>
> This is reproducable on my machine.
>
> Yt,
>
> Gunnar
>

I think you're on the right track, but you might be missing some proxy
settings. What some have found is that the proxy settings on the
Install/Update pref page are used for an initial update, but after that
update the update manager seems to ignore that page in deference to the
Internet proxy settings page (different preferences setting page). I
think Ed Burnette bugzilla-ed the problem while documenting that there
is yet *another* proxy/settings page on the Team=>CVS preferences page.
But the third one is CVS-only (I think), while the first two are somehow
related as far as Update Manager usage goes.

Try changing that Internet proxy setting as well, and if that doesn't
fix it you might want to document your findings on bug 146603 (<
https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=146603 >).

--
RDS

Randy D. Smith randy (dot) d (dot) smith (at) intel (dot) com
Eclipse TPTP Committer, Platform Proj (data collection/agent controller)
Re: WebTools kills my Software Updates [message #172523 is a reply to message #172513] Tue, 27 June 2006 14:05 Go to previous message
Eclipse User
Originally posted by: gunnar.stahl.gunnarstahl.org

Thanks, I'll give this a try.

Yt,

Gunnar

Randy D. Smith wrote:

> gunnarstahl wrote:
>> Hi,
>> dont know if it has been posted before and since my time is somewhat
>> limited at the moment I take the arrogant way and post it here on this
>> forum.
>>
>> I installed eclipse 3.2, build I20060602-1317. The software updates
>> mechanism works as long as I don't install the webtools plugin.
>>
>> As soon as I install webtools plugin (WST), the software update stuff
>> fails to work. I guess that the proxy settings (I need a proxy since
>> this is a corporate installation) are ignored from that moment on.
>>
>> The only way to work around this is to disable / deinstall the webtools
>> plugin.
>>
>> This is reproducable on my machine.
>>
>> Yt,
>>
>> Gunnar
>>

> I think you're on the right track, but you might be missing some proxy
> settings. What some have found is that the proxy settings on the
> Install/Update pref page are used for an initial update, but after that
> update the update manager seems to ignore that page in deference to the
> Internet proxy settings page (different preferences setting page). I
> think Ed Burnette bugzilla-ed the problem while documenting that there
> is yet *another* proxy/settings page on the Team=>CVS preferences page.
> But the third one is CVS-only (I think), while the first two are somehow
> related as far as Update Manager usage goes.

> Try changing that Internet proxy setting as well, and if that doesn't
> fix it you might want to document your findings on bug 146603 (<
> https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=146603 >).
Previous Topic:web tools download
Next Topic:Deploying non-standard modules
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Sep 30 22:00:44 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02268 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software