Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Web Tools Project (WTP) » web services newbie -- need some help with wsdl and web service
web services newbie -- need some help with wsdl and web service [message #170070] Wed, 24 May 2006 22:01 Go to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: eclsubsscribers.healthright.com

All,
I am quite new to web services and seem to have run into an issue that I
hope some of you can give me an idea on how to debug.

Firstly I started out with installing the eclipse and web services plugins.
My eclipse version is 3.1.1 and for web services I have the web standard
tools fetaure version 1.0.0 which I installed off of the
wtp-all-in-one-sdk-1.0-win32 .zip file

I have run through all the initial tutorial for farenheit to celcius
conversions using the wtpconverter example and this works just fine. i.e I
am able to access the temperature units converter as a web service and see
the right output.

I now have a class called RuleCientDB which has a method called executeRule.
It would like to expose this class and method as a webService. But havent
succeeded in doing so.

The two parameters are String and null.


executeRule("Const_Boolean_True" , null );





When I run it through the process I get the following errors.



IWAB0398E Error in generating WSDL from Java
java.lang.ClassNotFoundException: RuleClientDB



Any ideas why I may be getting this error ? What should I attempt to do ?

Would this have anything to do with the parameters that I pass to
executeRule. The signature of executeRule is as follows executeRule(String,
Object)



Are there issues when passing objects to web services ? ANy workarounds ?

Could this be a eclipse configuration issue ?

Would appreciate all the suggestions I can get.

Thanks and Regards,

HR
Re: web services newbie -- need some help with wsdl and web service [message #170367 is a reply to message #170070] Wed, 31 May 2006 15:12 Go to previous message
Kathy Chan is currently offline Kathy ChanFriend
Messages: 93
Registered: July 2009
Member
Hi,

You typically get the error:

IWAB0398E Error in generating WSDL from Java
java.lang.ClassNotFoundException: RuleClientDB

because the project dependency of your projects had not been setup right
which results in the Axis emitter not able to find the file. Is the
RuleClientDB class and all the classes it referes to all in the same Web
module? If so and you are still having problem, please open a bugzilla
defect attaching your classes. If not, please provide more detail on the
project structure (including which project depends on what) of your
workspace.

Regards,

Kathy Chan

"mn" <eclsubsscribers@healthright.com> wrote in message
news:e52l3s$q4n$1@utils.eclipse.org...
> All,
> I am quite new to web services and seem to have run into an issue that I
> hope some of you can give me an idea on how to debug.
>
> Firstly I started out with installing the eclipse and web services
plugins.
> My eclipse version is 3.1.1 and for web services I have the web standard
> tools fetaure version 1.0.0 which I installed off of the
> wtp-all-in-one-sdk-1.0-win32 .zip file
>
> I have run through all the initial tutorial for farenheit to celcius
> conversions using the wtpconverter example and this works just fine. i.e I
> am able to access the temperature units converter as a web service and see
> the right output.
>
> I now have a class called RuleCientDB which has a method called
executeRule.
> It would like to expose this class and method as a webService. But havent
> succeeded in doing so.
>
> The two parameters are String and null.
>
>
> executeRule("Const_Boolean_True" , null );
>
>
>
>
>
> When I run it through the process I get the following errors.
>
>
>
> IWAB0398E Error in generating WSDL from Java
> java.lang.ClassNotFoundException: RuleClientDB
>
>
>
> Any ideas why I may be getting this error ? What should I attempt to do ?
>
> Would this have anything to do with the parameters that I pass to
> executeRule. The signature of executeRule is as follows
executeRule(String,
> Object)
>
>
>
> Are there issues when passing objects to web services ? ANy workarounds ?
>
> Could this be a eclipse configuration issue ?
>
> Would appreciate all the suggestions I can get.
>
> Thanks and Regards,
>
> HR
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
Previous Topic:IRuntime from IProject or IModule
Next Topic:RE: refresh wsdl?
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Nov 28 04:22:26 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.09090 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software