Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Web Tools Project (WTP) » Timeout when creating new Web Project....
Timeout when creating new Web Project.... [message #169074] Thu, 11 May 2006 10:40 Go to next message
Eclipse User
Originally posted by: brendan.laing.biise.com

I'd love to switch from netbeans to eclipse but I'm starting to get frustrated with long delays which seem to be like timeouts.

I'm running SUSE 10.0 and eclipse 3.1.2 with WTP nstalled. The delay happens when I create a new web or EJB project, it seems to hang for over a minute or so, then return without error.

I have noticed that the install/update does fail to connect, could this be related. Is there an eclipse IDE error log I should check...?

Brendan
Re: Timeout when creating new Web Project.... [message #169185 is a reply to message #169074] Thu, 11 May 2006 20:30 Go to previous messageGo to next message
Michael Woski is currently offline Michael Woski
Messages: 24
Registered: July 2009
Junior Member
Hi Brendan,

I seem to have a similar problem. Basically eclipse can't load (or maybe
interpret or whatever) the xml schemas or dtd's respectivly. Somehow I got
around this issue by pointing references for the files in question to local
ones (somewhere in the Preferences under XML something).
I also figured that I have the same problems with conglomerate which takes
ages to open any XML file, local or remote. So I guess the problem has
something to do with some gtk libs rather than eclipse; but that's just a
guess. On the other hand that doesn't explain that it works in eclipse with
local files.

Anyway, at least I have a situation I can live with for now. So have a try.

Ciao M;chi

Brendan wrote:

> I'd love to switch from netbeans to eclipse but I'm starting to get
> frustrated with long delays which seem to be like timeouts.
>
> I'm running SUSE 10.0 and eclipse 3.1.2 with WTP nstalled. The delay
> happens when I create a new web or EJB project, it seems to hang for over
> a minute or so, then return without error.
>
> I have noticed that the install/update does fail to connect, could this be
> related. Is there an eclipse IDE error log I should check...?
>
> Brendan
Re: Timeout when creating new Web Project.... [message #169395 is a reply to message #169185] Mon, 15 May 2006 11:12 Go to previous message
Eclipse User
Originally posted by: brendan.laing.biise.com

Solved.

Eclipse makes a call over http to check licences (not sure why though). The issue for me was resolved by a related issue I was having with ipv6. By changing modprobe.conf netpf10 setting from ipv6 to off. Solved the issue.

I guess the http lookup means if you try and work offline, it will always timeout.

Bdn
Previous Topic:Sorting in project explorer
Next Topic:images in a web project
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Sep 23 22:27:48 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.05480 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software